Actualitate

Consiliul Local a dat undă verde pentru marcarea traseelor de ciclism montan şi amplasarea unei statui ”made in China”

Totodată, Primăria va colabora cu diferitele asociaţii ale pescarilor pentru supravegherea malurilor râurilor şi identificarea celor care depozitează gunoaie pe malurile râului Bistriţa.

Proiectul de hotărâre privind identificarea şi marcarea de trasee de biciclete în municipiul Bistriţa, pentru amatorii de ciclism montan, a trecut fără probleme.

Proiectul propune marcarea şi semnalizarea de trasee de biciclete în municipiul Bistriţa – pentru amatorii de ciclism montan – fără scoaterea acestora din fondul forestier. Marcarea traseelor se va face pe potecile şi drumurile de pământ existente, fără a se tăia nici un arbore şi fără amenajarea acestora prin betonare, pavare sau dalare. Marcarea traseelor se va efectua pe arbori, fără a se executa cioplaje, cu vopsea de culoare galbenă sau albă pentru a nu fi confundate cu cioplaje specifice fondului forestier. Plăcuţele privind identificarea traseelor vor fi executate din lemn, pe suporţi din lemn amplasaţi de-a lungul traseelor, după un model stabilit de către Arhitectul Şef şi Serviciul Urbanism.

Aceste trasee se propun  atât în intravilanul localităţilor componente ale municipiului Bistriţa, pe străzi existente, cât şi în extravilan, pe drumuri de exploatare, drumuri forestiere şi cărări, în conformitate cu planşa anexată. Lungimea totală a traseelor propuse pentru practicarea ciclismului montan şi care alcătuiesc un circuit este de aproximativ 75 km.

Marcarea şi semnalizarea traseelor se va realiza prin grija Regiei Publice Locale „Ocolul Silvic al municipiului Bistriţa” R.A. şi a Serviciului Educaţie Turism din cadrul Direcţiei Comunicare, conform reglementărilor specifice în domeniu, stabilite de Federaţia Română de Ciclism. Suma necesară realizării indicatoarelor şi amplasării acestora va fi cuprinsă în bugetul Regiei Publice Locale „Ocolul Silvic al municipiului Bistriţa” R.A.

Totodată, Consiliul Local şi-a dat acordul de principiu cu privire la solicitarea Instituţiei Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud şi a Asociaţiei Române de Prietenie cu Republica Chineză – filiala Bistriţa-Năsăud, de amplasare a unui monument dedicat reformatorului societăţii chineze, Deng Xiaoping.

Deng Xiaoping a fost un lider al Partidului Comunist din China. Deşi niciodată nu a avut titlul de şef de stat sau şef de guvern, Deng a fost liderul de facto al RP Chineze de la sfârşitul anilor 1970 până la începutul anilor 1990. A fost fondatorul „socialismului cu caracteristice chinezeşti” şi a reformei economice din China, cunoscută ca „economia de piaţă socialistă”. Este crediat cu faptul că a adus China mai aproape de capitalism şi a determinat creşterea foarte rapidă a economiei chineze timp de peste trei decenii. Deng s-a născut în 22 august 1904 şi a murit în 19 februarie 1997.

În ceea ce priveşte adresa înregistrată la Primăria municipiului Bistriţa a Asociaţiei Lucioperca, Asociaţiei Pescar Sportiv, Asociaţiei Essox Spinning Club, A.J.V.P.S. BN, privind situaţia râurilor şi a apelor publice de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, asociaţiilor semnatare li se va comunica un răspuns cu privire la unele măsuri de colaborare în privinţa supravegherii malurilor râurilor şi identificarea persoanelor responsabile de depozitarea gunoaielor şi reziduurilor menajere pe malurile râului Bistriţa.

9 comentarii

 • Incredibil! Nu avem in Bistrita statui ale creatorilor statului roman modern, ale regilor Carol I si Ferdinand, ale marilor oameni de stat ( Bratianu, Maniu, Coposu, ș.a.) care sunt repere in istoria romanilor si amplasam statuia tov. Deng ! Halal consiliu local….

 • Am tras o spaima!
  E bine ca tovarasii, alesii locali, nu s-au gandit la barosanul om de stat Mao Zedong ( fost revolutionar chinez, teorist politic si lider al Partidului Comunist Chinez ) care a instaurat o dictatură si mai sangeroasa.
  Urias patriot, un strateg politic, un mare conducător de armata si salvator al natiunii.
  Este privit si ca un poet, filozof si vizionar.
  Actiunile politice ale lui Mao, din 1949 si până în 1976, sunt vinovate pentru moartea a peste 50 de milioane de chinezi.
  Era sa uit: cine scrie/citeste epitaful ?

 • Deci chiar sunt dusi. Au schimbat statuia domnitorului Petru Rares cu o p..a si acum il amplaseaza pe … . Ne sterg istoria, incet dar sigur. Sunt asa de multe domenii care se schimba incet dar sigur….Este un plan asa bine pus la punct incat cred ca nu mai avem nici o sansa.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.