Actualitate

Constanţa Neuc, din nou directoare la Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului

Profesoara Constanţa Neuc a revenit în funcţia de director al Liceului "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului din care a fost schimbată de fostul inspector general Vasile Marc. Joi, ea a participat la şedinţa cu directorii de şcoli şi a fost felicitată de foştii colegi pentru reîntoarcere.

Profesoara Constanţa Neuc a declarat, joi, pentru Timp Online că se bucură pentru revenirea în funcţia de director.

„La modul în care m-au primit colegii, cu siguranţă că mă bucur că am revenit pentru a continua tot ce am făcut acolo. Schimbarea mea din funcţie a fost un moment neplăcut de care nu îmi place să mai vorbesc. Ieri le spuneam colegilor din Consiliul de Administraţie că acest liceu poate funcţiona fără director. Ei ştiu să facă atât de multe lucruri încât împreună cu ei  vom reuşi să facem tot ce mai bine pentru elevii din Prundu Bârgăului”, a spus Constanţa Neuc.

Ea a declarat că speră ca liceul din Prundu Bârgăului să se menţină la nivelul foarte bun pe care l-a atins şi chiar să ridice ştacheta.

„Acolo sunt nişte dascăli minunaţi, poate cei mai buni din învăţământul judeţului şi vreau ca performanţa lor să coboare şi la nivelul elevilor pentru că liceul din Prundu Bârgăului trebuie să rămână aşa cum se ştie, unul dintre cele mai bune ale judeţului”, a spus Constanţa Neuc. Ea a adăugat că alte schimbări în conducerea şcolii nu se mai fac.

Reamintim că, în 22 noiembrie 2011, unul dintre cei mai vechi directori de şcoală din Bistriţa-Năsăud, Constanţa Neuc, a fost destituită din funcţie de către fostul inspector şcolar general. Vasile Marc: “Nimeni nu este de neînlocuit. Am luat o decizie şi gata. L-am numit în locul dânsei pe Marin Mariunciuc, e profesor titular”, a spus Vasile Marc.

Se pare că, la aflarea veştii, s-a încercat un soi de grevă la care au fost cooptaţi şi unii părinţi. Contactată telefonic, Constanţa Neuc a confirmat pentru Timp Online că a fost înlocuită din funcţie după 15 ani în care s-a aflat în fruntea acestei şcoli.

“A venit domnul inspector Mircea Seleuşan, a convocat un Consiliu de administraţie al şcolii, prin spatele uşilor închise şi mi-a comunicat că sunt destituită din funcţie. Nu mi s-a dat voie să chem colegii într-un Consiliul profesoral şi să le mulţumesc pentru cei 15 ani în care am colaborat foarte bine. S-a făcut totul urât, într-un mod care mi-a lăsat un gust amar”, a declarat Constanţa Neuc.

Cu lacrimi în ochi, fosta directoare a mărturisit că cel mai mult a deranjat-o faptul că noul director a spus în discursul său de instalare că a venit vremea competenţei.

“Cum să spui aşa ceva? Adică tot ce am făcut eu în cei 15 ani a fost o dovadă de incompetenţă? M-am simţit umilită auzind aşa ceva. Cred că toată lumea ştie cum a arătat şi cum arată şcoala, ce rezultate au avut elevii. Pur şi simplu mi-a lăsat totul un gust amar”, a spus Constanţa Neuc. Ea a confirmat că a auzit că există tentativa ca unii profesori, elevi şi părinţi să se revolte faţă de deczia luată de ISJ, dar nu a încurajat nicio mişcare de protest.

“Eu am o anumită educaţie, nu sunt de acord cu aşa ceva. Am plecat din şcoală. Vom vedea ce va mai fi”, a declarat Constanţa Neuc potrivit căreia semnale că se dorea înlocuirea ei din funcţie a tot primit din luna septembrie 2011.

Acum însă Constanţa Neuc a revenit în funcţie şi va începe noul an şcolar ca director cu drepturi depline.

Cristiana Sabău

3 comentarii

  • Te felicit cu sinceritate , Tanta! Ma bucur de revenirea ta acolo unde iti era locul. Iti doresc succese in activitate, sanatate si nu uita ca ,nu mor caii cand vor cainii”. Sa ai colegi buni, de caracter iar „prieteni” ipocriti deloc. Cu respect (si gratitudine!).

  • Da,intr-un final dumnezeu a facut ceea ce trebuie.Domnisoarei Neuc acolo ii este locul,cum ar putea sa spuna cineva ca aceea fiinta minunata a fost incompetenta???cine putea sa spuna acest lucru decat un incompetent???cred,si nu o spun numai eu,ca acel liceu a fost dintotdeauna un liceu bun,dar de cand este domnisoara Neuc acolo se vede clar disciplina si seriozitatea cu care se lucreaza acolo.Sa ne traieste domnisoara Neuc,la mai multe realizari si dumnezeu sa va dea sanatate si putere de munca.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.