Printre măsurile luate de Guvern pentru a face economii la bugetul de stat se numără și sistarea sau suspendarea, după caz, a lucrărilor la diferite arene sportive. Printre ele, și stadionul prevăzut să se construiască la Bistrița, în localitatea componentă Unirea.
”O parte dintre investiţiile cu grad de executare maxim de 50% au fost sistate până cel puțin în 1 iulie 2026, altele sunt suspendate pentru că n-au început lucrările efectiv şi mai există o categorie unde am diminuat ritmul de lucru. Toate investiţiile trecute de 50% merg mai departe. Există un context de care trebuie să ținem seama și acesta nu ne permite să continuăm investițiile în ritmul pe care ni-l dorim”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.
CNI a scos la licitație, la sfârșitul anului trecut, proiectarea și execuția lucrărilor pentru stadionul din Unirea. Valoarea estimată a contractului este de 218.816.308,77 lei fără TVA (260,3 milioane lei cu TVA, circa 52,3 milioane euro).
Stadionul pentru fotbal are prevăzut un regim de înălțime parter + 2 etaje + etaj tehnic, cu o capacitate de 12.388 de locuri (spectatori, VIP, media, locuri pentru persoane cu dizabilități), tribune acoperite, anexe sportive și tehnice, dotări pentru public, spații VIP, spații pentru alimentație și comerț, spații pentru presă și săli pentru conferințe și activități de protocol, spațiu expozițional, spații administrative, spații de cazare pentru sportivi, spații pentru alte discipline sportive, cu circuit închis (pentru sportivi de performanță) și respectiv circuit deschis pentru publicul general. Terenul predat de Consiliul Județean către CNI pentru construirea stadionului are o suprafață de 67.500 mp, care ar urma să cuprindă și spații plantate, spații pentru circulație auto, pietonală și velo, mobilier urban, panouri de informare, adăposturi, pergole, grupuri sanitare, spații pentru depozitare și întreținere, locuri de joacă pentru copii.
Multumim PSD ului local ca s-au focusat pe infrastructura sportiva in loc de centuri autostrăzi si parcuri industriale.
Nu avem nici stadion nici centura dar măcar avem echipa de handbal cu buget record .
Si pe Bogdan Ivan hopa țopa pe funcții de ministru.
Foarte bine. Avem stadion de fotbal în oraș și nu era cazul să umblăm pe coclauri la meciuri, să stăm în trafic… Aici, în parc, în oraș, mai poate omul să tragă un șnaps la ieșirea de la meci după victoria favoriților. Numai fotbal să fie, actualul stadion J. P. are locuri suficiente. Deocamdată Primăria screme cumpărarea și igenizarea lui.
Nu DEMOLAŢI Stadionul din Parcu Mare care este simbolul oraşului.
https://timponline.ro/primaria-bistrita-pregatita-sa-cumpere-anul-viitor-stadionul-jean-padureanu-si-sa-demoleze-o-parte-din-el/
Imaginati va acest proiect pe locul stadionului din parc, si o echipa de liga 1 batandu se la titlu.
Sper sa oprească definitiv și “prostia” de la Comlod
Eu is de acord cu finanțarea sportului in oras si judet, dar de ce avem nevoie de stadion nou in Unirea cand stadionul actual ii situat foarte bine si poti merge cam de oriunde din oras pe jos, de la Mat, Big, Decebal, Stefan si alte cartiere din oras. Banii aia se puteau investi in alte lucruri mai urgente si mai folositoare, ca oricum si pe noul stadion nu cred ca ar merge mai mult de o mie de oameni ( media )
Ion Ion…eu zic ca s-ar umple stadionul…de unde ai scos 1000 de persoane…cum merge lumea la handbal, o sa meargă si la fotbal…pun pariu
@ Un Bistritean…ai dreptate…si o mie is multi…uita te la Cluj si apoi vorbim, sau hai se ne aducem aminte de Gloria de altadata…era plinla meciurile cu Rapid, Dinamo si Fcsb( sau Steaua), in rest era gol.:)
Dar da doamne sa ma insel, tare as vrea.
Nevoia de un nou stadion mare, mare și scump , când noi suntem rupți în c…r
este aceeași pe care am avut-o în ani 80 , când am construit mastodontul , Casa poporului!
Poate că suspendarea stadionului e, paradoxal, o oportunitate pentru județ. E un semn că trebuie să ne întrebăm cu sinceritate: care sunt adevăratele nevoi ale bistrițenilor?
În loc să cheltuim zeci de milioane pe o arenă, poate ar fi mai înțelept să direcționăm acești bani înspre:
✅ Spitale moderne, cu secții bine dotate, unde medicii nu fac minuni cu aparate vechi.
✅ Școli și grădinițe renovate, unde copiii să învețe în siguranță și curățenie.
✅ Transport public eficient, care să lege orașul de comunele din jur, cu autobuze electrice fiabile (nu care se strică după o săptămână).
✅ Locuințe sociale pentru tineri, bătrâni singuri sau familii cu dificultăți.
✅ Spații verzi și terenuri de sport de cartier, unde să se bucure toți, nu doar sportivii de performanță.
Un stadion sună bine pe hârtie, dar un oraș sănătos, curat, conectat și educat e o investiție pe care o simțim în fiecare zi.
💡 Poate ar fi momentul ca autoritățile să deschidă un dialog cu cetățenii și să vadă care sunt prioritățile reale. În definitiv, nu stadionul ne ține acasă, ci calitatea vieții
Este nevoie urgentă de parcuri şi terenuri de sport în toate cartierele UTR-urile Bistriţei. Sunt cartiere care au mai multe parcuri şi culmea că ăştia vor să facă tot acolo alte parcuri şi sunt cartiere care nu au măcar un parc.
Exemplu în Cartierul de vile Goldiş UTR 27 nu este nici măcar un parc însă culmea Primăria în loc să facă un parc acolo vrea să facă a parcarea pentru maşinile din alt cartier de blocuri.
Observ că nimeni nu plânge ba din contră observ că lumea este foarte bucuroasă că nu se va mai construi stadionul de fotbal de la marginea orașului.
Dacă n-ar fi și bănuții mei în joc (stricați degeaba de incompetența voastră) aș zice: ce bine-mi pare c-ați luat țeapă!
Dar țepele astea ne costă tot pe noi, contribuabilii, iar voi vă retrageți ca elefanții consumându-vă pensia și osânza, lăudându-vă peste tot cu cine-ați fost odată!
@Ghicule tata, care banii tai? Aici ii vorba de milioane de euro si tu nu dai nici macar 1% in toata viata ta din suma asta…banii astia is de la guvern, nu din mia ta de lei cat o dai tu pe an…:))
Ioane – nume de slugă, guvernul nu face bani tipărindu-i, ci încasând taxe și impozite de la populație.
Dar analfabetismul se manifestă și în rândul celor ce au trecut pe la școală.
Ata ete!
Pai in primul rand nu stiu de ce te iei de nume? Pur si simplu al scris Ion Ion, dar nici pe departe nu ma cheama asa. In al doilea rand cine a zis ca am scoala? Am doua- trei clase…in al treilea rand nu inteleg de ce te apuci repede de jignit, iar in ultimul rand, tot nu din suta ta de lei care o dai impozit se face stadionul.:))…ca ma gandesc ca din suta ta de lei, plateste tot ce i la stat, spitale, justitia, apararea si asmd
Ionică, tată, v-ați înfoiat ca un curcan (ce sunteți).
Lucrările publice nu se fac din suta unuia sau altuia , ci din sutele tuturor, alea date și din sutele alea neprimite, dar muncite și cuvenite.
Dar n-ai cu cine, domle, n-ai cu cine. (niște țărani!)