Actualitate

Primăria Bistrița, pregătită să cumpere anul viitor Stadionul Jean Pădureanu și să demoleze o parte din el

Primăria Bistrița intenționează ca, anul viitor, să cumpere Stadionul ”Jean Pădureanu”, iar după ce baza sportivă va intra în proprietatea municipalității, tribuna dinspre parc va fi pusă la pământ, a spus primarul Ioan Turc.

”Intenționăm să cumpărăm anul viitor baza Gloria pentru că este un activ foarte important pentru oraș, este într-o zonă zero a orașului, situația juridică a acestui activ este total nefericită. Practic nimeni nu mai investește nimic acolo. Eu mai alerg dimineața foarte devreme pe pista de alergare și văd cum se deteriorează de la lună la lună tribunele, suprafața de joc, cu toate că cei care se ocupă de echipa de fotbal fac eforturi ca suprafața de joc să fie menținută într-o stare care să permită organizarea de meciuri de fotbal. Mă voi consulta și cu specialiști, dar eu văd stadionul ca fiind refăcut, văd tribuna dinspre parc dezafectată, dată jos pentru că, prin infiltrații, structura de rezistență cred că e pulbere. Cred că parcul are nevoie de o gură de aer pentru că e foarte îngrămădit. Vara sunt foarte mulți oameni în parc. Printr-o deschidere a zonei de parc către stadion, s-ar aerisi foarte mult toată zona. Îmi doresc acolo terenuri de minivolei, de minifotbal, de tenis, pentru toată lumea, adică pur și simplu să încurajăm sportul de masă pentru că este esențial acest lucru”, a spus Ioan Turc la AS TV.

Întrebat dacă toate aceste facilități vor putea fi folosite gratuit, Ioan Turc a răspuns: ”Lăsați-mă să nu răspund la această întrebare pentru că totul depinde și de soluția financiară, depinde și din ce bani faci anumite investiții. Dacă le faci din bani de la Guvern sau de la bugetul local e una, dacă le faci din bani europeni, discutăm de altceva. În momentul în care vom avea soluția de finanțare vom putea discuta și despre modul în care oamenii vor avea acces la aceste facilități. Oricum, chiar dacă se va plăti o taxă, va fi una modică, nu ceva care să atenteze la buzunarul nimănui. Nu există niciun gram de reticență din partea mea sau a municipalității în ce privește dezvoltarea sportului, dar recunosc că mă preocupă cu prioritate sportul de masă”, a explicat Ioan Turc.

67 comentarii

  • Estă într-o zonă ” zero ” a orașului adică nulă , vidă :o) Cum poți să spună uni asemenea tâmpenii este o zonă frumoasă a orașului nu o zonă zero.

   33
   1
  • Ce tot vă legați de ” zona zero ” a avut o exprimare nefericită, putea să fie și mai rău putea de pildă să spună ” zona 52 ” că și acolo se întâmplă lucruri ” ciudate ” ….. ?

   38
  • Problema lui nu este că doar are o exprimare nefericită. Problema lui este că are și o gândire nefericită.

   45
  • Quijote ești paralel și în matematică, capul tău este o varză ca o funcție asimtotică ce tinde spre logică dar nu ajunge acolo niciodată. Zonele nu țin de teoria Funcțiilor ci ele țin de teoria Mulțimilor. În teoria mulțimilor există MULȚIMEA ZERO sau altfel spus MULȚIMEA VIDĂ. Eu în locul tău nu aș mai continua această discuție, nu te avantajează deloc, conform criteriului Cauchy tu convergi spre un penibil absolut.
   PS. La mine nu treceai de clasa a cincea dar ce să-i faci învățământul românesc sa deteriorat în mod continu, se pare că ai reușit și tu să îți iei o hârtie fără valoare de la fabrica de diplome A Cuza.

   39
   1
 • Sa întors demolatorul ați văzut că până la urmă stadionul tot va fi dărâmat, dacă nu ia ieșit cu cinematograful 23 August poată îi iese cu demolarea stadionului. După aceea Lidl se poate extinde în tot parcul mai puțin locurile de la stadion unde se vor construi blocurile.

  98
 • Sunteți deacord cu demolarea stadionului propusă de Turc dacă da votați aici cu like dacă nu cu unlike ?

  2
  488
  • Nu demoleaza stadionul, doar o tribuna sa fie acces liber, va fi altceva acolo. Urmariti emisiunea de la AS TV

   259
  • Eu aș fi de acord cu demolarea stadionului pentru că nu se justifică să ai două stadioane în aceiași zonă unul în parcul municipal și altul în Cocoșu în plus în cartierele alea stau doar pensionari nomenclaturiști care nu au nicio legătură cu sportul și nu este nicio urmă de copii. Un stadion nou trebuie construit acolo unde a fost fabrica de teracotă pentru a avea acces la facilitățile sportive și cei ce locuiesc în partea de Nord a orașului fiindcă și ei votează și sar putea să nu fie prea bine pentru Turc și PNL la următoarele alegeri în plus acolo este o stradă pe unde spectatorii pot să ajungă la stadion la meciuri și spectacole în schimb în partea de Sud și așa puține cum sunt acum vor dispărea.

   25
   4
  • Apropo de doua stadioane. Stiati ca juniorii joaca la Dumitra? In oras se pare ca n-au unde. Orase mai mici decat Bistrita au cate doua trei baze sportive cu terenuri de fotbal.

   1
   1
  • Un stadion de Rugby este mandatoriu să fie construit în mijlocul orașului pe strada Drumul Cetății terenul unde a fost LDP, asta pentru a diversifica paleta de activități sportive și ținând cont că facilitățile sporive din Cocoșu sunt foarte departe de locuitori orașului iar majoritatea copiilor nu pot să ajungă până în Wonderland pentru antrenamemte.

   84
 • Este colosal, acest mic primar!
  E neobosit, are idei faraonice, una mai năstrușnică decât alta. După capul lui, orașul va fi tot o arătură. Trei sapă, doi astupă și…tot așa. Oare de unde vor curge banii? La traiul locuitorilor se gândește vreodată?

  45
 • Pai si cum vine asta? Stadionul va functiona doar cu o tribuna si o peluza, sau cum? Ori il pui jos de tot si te extinzi cu parcul pana la apa si consolidezi malurile si faci faleza, ori il renovezi si ramane asa cum e. Cum sa pui jos o tribuna intreaga ? Trebuie un minim de locuri pentru a fi organizate competitii sportive. Am inteles, se face altul in Unirea ( nici naiba nu va merge acolo, investitia va ramane in paragina totala), dar macar sa ai niste orizonturi clare cu stadionul asta, nu sa il injumatatesti. Ori alba ori neagra.

  6
  1
 • Cand a iesit Niculae cu aceasta idee de extindere a parcului spre stadion toata Bistrita s-a inflamat.
  Acum, cand Turc preia ideile lui Niculae, nimeni nu mai zice nimic… Romanii au dubla masura. Nu judeca lucrurile la fel.
  Despre stadion, mai bine demoleaza peluza si sa refaca cele 2 tribune dinspre parc si dinspre apa cu facilitati si pentru alte sporturi – box, haltere, scrima etc. La tehnologia de constructii actuala, cred ca poate sa iasa un proiect fain. Importanta e viziunea.

  43
  1
 • Poate un bloc pentru „meleonarii” cinstiți ai Bistritei.. dacă pierdeți procesul cu Metropolis .. ca tot se vorbește în presa „echidistantă” despre asta, de ce nu se spune cu nume, cine vrea sa construiască si ce anume??! De ce primaria nu vrea sa se apere in procesul pierdut? Cine are interes sa se construiască în parc??!! Vorbim de zona 0, de singurul parc din oras, dar vrem sa se construiască blocuri.. ??! Cred ca este singurul parc municipal prin care se poate merge cu mașina! Asta isi doresc bistritenii ?? Sa iasa cu copiii in parc printre zeci de mașini, eventual parcate pe spațiul verde, ma gandesc ca nu sunt prevăzute 2 locuri de parcare pentru fiecare apartament , plus suplimentar locuri pentru cei care vin in vizită ??

  43
 • Este adevărat că nu toți postacii sunt săraci cu duhul, dar aceia care nu sunt, îs de rea credință.
  Ideea este forte bună, iar cei ce postează în contră n-au fost pe stadion dinainte de 90.
  Așa că-i plină lumea de gică contra impotenți.

  35
  • Doar gargară ! Nu vă agitați !
   Acest stadion nu va fi în veci cumpărat de primărie!
   S-a mai incercat !
   Juriștii știu de ce!!

 • …” specialistii ” din primarie trebuie sa studieze solutia care s-a aplicat pt
  reabilitarea stadionului din Sibiu , practic a tribunei principale , la fel construita inainte de anii ‘ 90 si intrata la un moment dat in degradare .
  Apoi spatiile disponibile din interiorul celor 2 tribune si peluza ( sala de sport,
  fosta cantina ,motelul,etc.) pot fi dupa reabilitare date in folosinta cu diferite
  destinatii.
  Zona stadionului atrage o multime de tineri ,mai ales pt a socializa ….
  ..pina la urma daca seful judetului e in perspectiva de a taia pangliga la noua Sala Polivalenta , de ce sa nu sa inventam o ocazie si pt partenerii
  ( momentan) de guvernare …
  grija pt sport ( cel de masa , juvenil,etc.) a celor din Primaria Bistrita a fost
  si va ramane doar la nivel declarativ,dupa interes ,de a mai pacali din electorat…

 • Nu va aprindeti in halul asta.
  E mai bine cu situatia actuala ? Fiti siguri ca nu va aparea in veci nici un bloc in jurul stadionului.

  61
  • Pai si ce logica are, dl Balan? Ce logica are sa darami o tribuna si sa lasi stadionul pe jumatate? Ca nu inteleg si poate dvs ne puteti lamuri, probabil sunteti la curent cu proiectul. Nu e logic ca fie il dai jos tot fie il lasi intreg? Este proiect sa arate ca stadioanele de baseball din America, cu o tribuna inalta si atat? Nu are nici o logica proiectul. Sa zicem ca in locul tribunei se fac terenuri (foarte mici, oricum). Langa aceste terenuri este gazonul mare de la Gloria si dupa tribuna langa apa? Nu are nici o logica

   8
   1
  • Bălane ai dreptate în parc stadionul trebuie demolat fiindcă în zona parcului și în centru vechi sunt doar pensionari care din când în când se mai plimbă, săraci de ei nu mai au cum să facă sport sau să meargă cu bicicicleta așa că de ce ar avea ei nevoie de un stadion, acolo în locul tribunelor trebuie amenajate porțiuni pentru mese de șah , remi și bingo, zona oricum este moartă fără viață, viața este în partea de Nord a orașului unde sunt oameni tineri și copii nu acolo unde sunt doar bătrâni care nu au nevoie de sport. În partea de Nord trebuie construit stadionul, pistele de biciclete, străzi noi, magazine, creșe și școli.

   33
 • Parcul arata asa in forma care o gasiti datorita opo\zitiei mele si a colegilor ECOLOGISTI care m-au urmat in demersurile de stopare a tampeniilor celor doua administratii trecute PD si PSD.
  O serie de lucrari au fost anulate adica .
  1.Aleea infratita cu busturi (personalitati din China)
  2.Zid de catarare si loc de joaca pt. sporturi extreme.
  3.Mamelon(ridicatura de pamant ) nici pana azi nu stim pt. ce ar fi fost folosita.
  Astfel s-a castigat peste 400-500 mp de iarba si 31 de arbori destul de tineri marcati cu ciocanul au fost manjiti cu apa si lut si drujbistii Primariei nu au mai stiut de ei si au ramas in viata.
  Totul a fost notat si se afla in arhiva ziarelor online si televiziunilor locale de atunci.
  Lupta a fost cumplita cu doi Primari, si cu sedinte cu scandal in CL, fiind ajutat si de cei mai buni bistriteni care la randul lor au facut presiuni de neuitat.
  Asa stau lucrurile adevarate.

  65
  • Singurul lucru cu adevărat vechi din oraș care trebuie protejat și pus în valoare este Zidul Cetății.
   Trebuie interzisă circulația auto și transformate în străzi pietonale străzile Dogarilor, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru. Acum actual primar a trimis la închisoare Zidul Cetății îngrădindul inestetic între grati metalice care l au șubtezit temelia zidului . Ce nu a reușit să facă principele hazburgic și comuniști a reușit să facă actualul primar care culmea cică este liberal.

   59
 • TAZMAN . Nu este facut nici un proiect in sensul asta.
  Din cate il stiu eu pe domnul Primar sunt sigur ca va organiza cateva ample dezbateri publice si va tine cont de parerile si propunerile bistritenilor si se va vota in acest sens.
  Eu voi propune chiar sa fie tinute aceste dezbateri in tribune cu cat mai multi bistriteni nu in sala de sedinte.
  Numa sa vina comozii de locuitori, ca nu-i poti aduce numa daca le dai si cate un cadou cu ceva in pungulita.
  Cunosc eu bine cat de civici suntem !

  63
 • Ma mir si eu alaturi de prof. Bojor cum se face ca (la noi) o entitate palpabila facuta de stat cu bani publici , ajunge pe maini private , ca sa zic asa , si trebuie rascumparata. In zilele noastre am vazut ca acea clinica unde a fost tratat , sau ucis , Petrica Matu s-a realizat pe bani europeni pe un teren al statului roman si a fost apoi daruita unei fundatii , desigur ca sa faca bine oamenilor . Gratis? Da de unde … Am vazut apoi in Ucraina ca patronul clubului de fotbal Sahtar Donetk si-a facut o mica casuta si intucat „nu avea bani” sa-si cumpere teren , a primit in dar unul in gradina botanica din Donetk , desigur. Zilele trecute am revazut pe National Geographic o emisiune cu/despre National Park din New York din care am aflat ca parcul are 341 de hectare si ca in week- end se interzice circulatia auto in zona iar cetatenii urbei pot „calca iarba” fara sa aiba vreo grija ca vor putea fi amendati si se pot da de-a dura , pot sta sa manance si sa bea , intr-o adevarata oaza de liniste . Eu cred ca d-l primar a vazut (si dansul) acea emisiune care probabil l-a inspirat … Pacat ca este primarul unui oras asa mic iar Parcul Mare este de fapt unul micut si nu se pot face patinoare , bazine olimpice de inot , teatre , muzee etc. intocmai ca in Central Park. Primarul nostru are viziune , nu-i asa ?Totusi cred ca s-ar putea interzice circulatia auto in zona , macar in week-enduri. Ar fi o decizie grea , d-le primar „vizionar”?

  • Și la noi poți calcă pe iarbă dar ai șanse mari sa calci în rahat de câine. Pentru ca avem foarte mulți iubitori de câini. În Eminescu la fel….

 • Pe bune . In loc sa va pierdeti vremea pe la taste mai bine gasiti solutii, idei si cand suna ceasul organizati-va si sa le transmiteti cui trebuie.
  Eu o sa va invat ce trebuie sa faceti daca vreti, si pana atunci nu are sens sa ma amintiti voi pe aici ca eu nu hotarasc nimic ci doar in cadru organizat cu B-ta Civica vom aduce aportul nostru ca lucrurile sa mearga intr-o directie corecta si benefica noua cetatenilor.
  Fiti practici nu babe !

  65
  • Bălane dacă faceți lafel ca și cu distrugerea păduri Codrișor atunci ne putem lua adio și de la stadion.

   65
 • NOCIV esti tu si chiar greu de cap.
  Ai in arhiva AStv din 13. dec 2021 de luni inregistrarea cu cei de la B-ta Civica in emisiunea IMPACT.
  Nu distruge nimeni nimic am mai spus-o de o mie de ori ca se amenajeaza totul cu lemn si cosuri de gunoi si mana curenta tot din lemn in portiunile mai dificile.
  Nu pot sa cred ca esti asa de greu la minte !
  Suntei cativa comentaci de groaza , nimic nu vreti nou cu bun simt pt. comunitate.
  Accesul in padurea Codrisor este gandit si proiectat ca o exteindere a parcului si se doreste inca o punte pietonala peste raul Bistrita undeva in dreptul stadionului.
  Totul este in perfecta prietenie cu Mediul din padure.
  Nu isi permite nimeni sa distruga oaza de verdeata. Asa suna si proiectul castigat cu 154 voturi de bistritenii care inteleg bine nuantele.
  Din proiectele depuse prin Bugetarea Participativa B-ta Civica este lider ca numar de voturi, insa vad ca aici cei care au treaba cu civismul expus de mine, incurca lucrurile voit sau mai putin.As vrea mult sa fiti cati mai multi PENSIONARI NOCIVI ca mine. Insa sunteti jalnici cei vreo 10 indivizi pusi pe scuipat venin.In loc sa va para bine ca umblam si vrem sa aducem lucruri noi si ne intereseaza orasul voi va aruncati balele prin aceste comentarii de necivilizati.

  1
  59
 • Toti suntem experti cand e vorba despre ce SĂ NU se facă. Hai sa propunem noi solutii argumentate despre ce ar trebui facut cu acest obiectiv…

  43
 • …” specialistii ” din primarie trebuie sa studieze solutia care s-a aplicat pt
  reabilitarea stadionului din Sibiu , practic a tribunei principale , la fel construita inainte de anii ‘ 90 si intrata la un moment dat in degradare .
  Apoi spatiile disponibile din interiorul celor 2 tribune si peluza ( sala de sport,
  fosta cantina ,motelul,etc.) pot fi dupa reabilitare date in folosinta cu diferite
  destinatii.
  Zona stadionului atrage o multime de tineri ,mai ales pt a socializa ….
  ..pina la urma daca seful judetului e in perspectiva de a taia pangliga la noua Sala Polivalenta , de ce sa nu sa inventam o ocazie si pt partenerii
  ( momentan) de guvernare …
  grija pt sport ( cel de masa , juvenil,etc.) a celor din Primaria Bistrita a fost
  si va ramane doar la nivel declarativ,dupa interes ,de a mai pacali din electorat…

 • Amicul meu prof. FLORIN BOJOR pune o intrebare interesanta.
  Raspuns. Pe vremea lui Ceusila tremurau chilotii sefilor din toate bransele.
  Cine-i de vina ca JMECHERII de la GLORIA de dupa revolutie au tocat bunurile clubului si mijloacele fixe inclusiv terenul de sub ele ? Nici mama dracului nu stie ce e acolo daca Curtea de Conturi si DNA-ul nu au suflat o vorba ?
  Nu i se poate pune in carca asta actualei administratii si Primarului.
  Si ei sunt pusi in fata unui fapt necurat implinit.

  55
  • Stai liniștit Bălane!
   Cînd se va pune problema la modul serios de a fi cumpărată, nu-și va asuma raspunderea nici un funcționar din primărie.
   E o nebuloasă acolo!
   Există pe tapet un dosar!

  • Atita timp cat tovarasul Balan isi permite sa stalceasca numele unui fost presedinte al tarii, propun ca de acum incolo sa-l tratam cu acelasi respect si sa-l numim Balanel sau Laban.
   Balanelule, daca nu era Ceausescu sa te scoata din noroaie si incultura, daca nu te scolariza cu forta si nu iti asigura un loc de munca erai la ora actuala un betiv la birtul din sat.

   9
   2
 • Sunteti unii colosali de dastepti. Vreti cat mai multe stadioane si baze sportive ca sa ce ? Sa impingeti carutu prin Supermarketuri si abia va incape curu printre rafturi.
  la ce mai comentati, ca sport faceti numai pe patru roti atat cu masina si apoi va tineti de carut , tot pe patru roti, adica la shooping .NO !

  63
 • Nu mai bine ar face un teren de golf ?
  Parcul mare e cam mic, ar trebui dărâmate vilele alea și Metropolis și extins până la apa, iar în loc de stadion teren de golf.

  25
  2
 • „Din punctul meu de vedere, “afacerea Stadionul” este una financiară, marca PSD, fără să aibă nimic de-a face cu interesele bistrițenilor.”
  15 decembrie 2021: „văd tribuna dinspre parc dezafectată, dată jos pentru că, prin infiltrații, structura de rezistență CRED că e pulbere.”
  30 martie 2019: „Problema infiltrațiilor poate fi rezolvată prin acoperirea tribunelor. Una peste alta, pentru a avea un stadion modern, la cheie, în buricul orașului, avem mai mult de renovat decât de refăcut.”
  15 decembrie 2021: „Printr-o deschidere a zonei de parc către stadion, s-ar aerisi foarte mult toată zona.”
  30 martie 2019: „Balivernele legate de extinderea parcului sfidează bunul simț”
  Și așa mai departe:
  https://timponline.ro/ioan-turc-ii-asigur-pe-bistriteni-ca-stadionul-va-ramane-la-locul-lui/

  19
  • Corect. Eventual unde e tribuna dinspre apa sa se extinda putin si sa faca o tribuna etajata acoperita. Ar arata superb si s-ar creste si capacitatea

   9
   3
 • Gândirea asta anacronică cu demolarea stadionului seamănă mult cu gândirea lui Chereji. El o ardea de lela cu extinderea parcului mare și alte ciudățenii de acestea. Bălane nu îți sună cunoscut acest refren sau acum iar te faci că plouă ?!

  39
 • În zona parcului și în centru vechi sau adunat tot ce poate fi mai nasol în societatea Bistrițiană, acolo stau toți unflații și specialii toți nomenclaturiști, toți politruci și toți mafioții . Ei nu au nicio treabă cu sportul au treabă doar cu furatu așa că nu au nevoie de stadion. Stadionul trebuie dărâmat pentru a avea ei loc unde să-și plimbe javrele.

  56
 • Bai ce constati aici pe acest online este ca am devenit fara sa vreau o personalitate printre idiotii de comentaci nevertebrati care in loc sa citeasca stirea cu pricina doar se folosesc de degetele ca sa-mi toarne mie laturi in cap.
  Dragilor cati sunteti , maxim 10 va spun ca va pierdeti vremea, nu ma afecteaza deloc minusurile si scursurile voastre analo-bucale pe care le aveti la voi in permanenta.
  Dreptul la opinie este garantat. Nu fiti impostori si macar dati-va numele adevarat daca sunteti din specie umana desavarsita. Vai de voi cica cititori ?

  61
 • De apreciat preocuparea pentru aceasta locatie, atat de utila locuitorilor Bistritei. Ma gandesc ca – avand in vedere precedentele din zona / apetitul pentru extindere, in detrimentul zonei parcului – ar fi bine conservata / restaurata si tribuna dinspre parc, cu reevaluarea spatiilor de sub ea. Speram sa fie implinit acest obiectiv. Mult succes!

  33
  1
 • Cei care au pus gând rău stadionului “Jean Pădureanu” urmăreau mutarea lui in Unirea, invocand starea precara a infrastructurii , ceea ce nu e decat partial adevarat. Trebuie spus că Stadionul “Jean Pădureanu” a beneficiat de ample lucrări de modernizare finalizate in anul 2009. Odată cu lucrarile la instalatia de nocturnă dată in folosintă in 2009, a fost refacută suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind in prezent la standarde europeane. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizată, de o instalatie de incalzire modernă si de un drenaj conform normelor in vigoare. Tot atunci clubul Gloria a achizitionat cele mai moderne utilaje pentru pregătirea si intretinerea terenurilor . La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribună: vestiare, săli pentru oficiali, spatii de refacere, grupuri sanitare, sala de fortă. Spatiile aferente mass-media au fost renovate, ziaristii dispunând de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv acces la Internet wireless. De asemenea au fost amenajate spatiile de sub peluză, unde a fost realizată cantina pentru sportivi, dotată cu bucătărie, sali de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Toate acestea s-au făcut atunci când clubul Gloria era pe cai mari in prima ligă . Evident aceste amenajari mai trebuie si intretinute.
  Nici invocarea stării precare a tribunelor , nu este reală. Structura de rezistentă a tribunelor alcatuită din stalpii de sustinere si din grinzile oblice pe care se sprijină gradenele, este realizată din beton armat. Evident trebuie expertizată starea aces acestora. In primul rând ar trebui acoperite tribunele pentru a opri degradarea lor si inlocuite scaunele pentru a crea un plus de confort spectatorilor. De asemenea după acoperirea tribunelor spatiile de sub tribuna dinspre parc , care in prezent nu sunt folosite ar putea fi inchiriate ca spatii comerciale ceea ce ar putea constitui un aport financiar la acoperirea cheltuielilor de intretinere a stadionului.

  43
 • In toate orasele mari stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo ( vezi: National Arena, Cluj Arena sau Ion Oblemenco din Craiova, reconstruite pe locul vechilor stadioane). De aceea, si stadionul din Bistrita trebuie ar trebui sa fie reabilitat pentru a facilita organizarea mai multor tipuri de activitati cultural- sportive. In primul rand ar trebui acoperite tribunele pentru a opri degradarea lor si a crea un plus de confort spectatorilor.
  Stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator, dar inainte de toate, trebuie ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta.
  O altă aberatie invocată de primar este aceea de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului, uitând că fostul primar Ovidiu Cretu a blocat proiectul de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului municipal. De asemenea in anul in 2o15, la initiativa Asociatiei Bistrita Civica, Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind amenajarea Padurii Codrisor ca pădure-parc. Pe de altă parte, nici circulatia auto in zona parcului nu este rezolvata in mod rezonabil.
  Strada Parcului cu sens unic ar trebui rezervata exclusiv riveranilor (institutii sau locatari), ceea ce ar reduce mult traficul auto in parc. De aceea circulatia auto sa fie trecuta si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si până in spatele stadionului . Pentru asigurarea legăturii cu zona Salii Polivalente, ar fi necesara construirea unui pod peste râul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordată si strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Aceasta ar crea o fluentă a circulatiei auto dinspre Podul Budacului spre partea de est a parcului, in zona magazinului Lidl si a centrului SPA- Casa Ema.

  43
  5
 • LIVIU. Din primavara proiectul de amenajare blanda a padurii Codrisor castigat de Bistrita-Civica la Bugetarea Participativa intra in linie dreapta cu finantare si executie.
  O batalie grea si lunga a fost castigata in favoarea bistritenilor.

  53
  • Să cumpere primăria stationul și echipa de fotbal să se continue furturile și blaturile ha, ha, ha, ha

   19
 • Tampitule ! pesedeuu cu fostul tau primar voiau sa distruga padurea Codrisor cu o centura neocolitoare. Ptui bata-te puterea sovietica !

  35
  • mie greață: cum vine asta votant anti PSD că acum sunteți braț la braț, bușon la bușon

   39
 • Pentru mulți Stadionul din Parcul mare reprezintă ceva, mai ales tribuna veche.
  Toți cetățeni orașului trebuie respectați și tribuna veche trebuie să rămână în picioare. Că fotbalul este un lucru rău sau bun asta este altă discuție dar țineți cont că acolo au activat și alte secții sportive performante ale orașului : atletism, lupte, haltere, box .

  74
 • Se putea moderniza stadionul existent. Tribuna de la parc si cu actuala peluza facute de la zero si unite. Iar tribuna dinspre apa demolata si facuta o tribuna etajata. Ar fi aratat interesant si era in parc unde e o zona foarte frumoasa.
  Asa … o sa se cheltuie cu noul stadion care va fi intr-o zona izolata (Wonderland), si se mai cheltuie si cu acest stadion ca sa il transformi in altceva. Dupa ce ca si asa e foarte aglomerata iesirea din Bistrita , solutia la tot ce inseamna sportul bistritean este sa le mute la Unirea. Timpul ne va arata daca va fi o investitie buna sau nu. Din pacate pentru investitiile proaste si paguboase la buget nu raspunde nimeni.

  4
  43
 • Pentru ca locuitorii din toate cartietele Bistriței să aibă un acces facil la baza de agrement Codrișor este mandatoriu să fie construit Podul Rutier Stadionului între strada Vasile Conta și strada Codrișor un pod cu 2 benzi auto și 2 piste de biciclete.

  80
 • Pentru sporturile tehnice care dezvoltă și creierul nu numai mușchi un circuit Moto trebuie construit la marginea orașului lângă Aerodrom.

  43
 • Fotbalul trebuie să rămână la el acasă pe stadionul ” Jean Pădureanu ” şi cu asta sa terminat orice discuție.

  37
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.