Actualitate Recomandări

Ioan Turc: ÎI asigur pe bistrițeni că stadionul va rămâne la locul lui

”Afacerea Stadionul este una financiară, marca PSD, fără să aibă nimic de-a face cu interesele bistrițenilor. Balivernele legate de extinderea parcului sfidează bunul simț, atâta timp cât, peste râu, avem un parc gata creat de natură”, a scris, într-o postare pe Facebook, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

”Planul lui Radu Moldovan, Ovidiu Crețu și Cristian Niculae de a demola Stadionul Central a produs multă emoție negativă.

ÎI asigur pe bistrițeni că stadionul va rămâne la locul lui.

Din punctul meu de vedere, “afacerea Stadionul” este una financiară, marca PSD, fără să aibă nimic de-a face cu interesele bistrițenilor.

Balivernele legate de extinderea parcului sfidează bunul simț, atâta timp cât, peste râu, avem un parc gata creat de natură. Mai mult, tribuna a doua este construită pe piloni, în spatele ei e râpă, așa că suprafața de teren nu e atât de mare. Amenajarea râului, a malurilor și a Pădurii Codrișor este rezolvarea corecta și asteptată de oameni pentru extinderea parcului.

Stadionul „Jean Pădureanu” este omologat UEFA și FIFA pentru meciuri internaționale. Instalația de nocturnă e nouă – a fost folosită la trei meciuri, instalația de încălzire de sub gazon e nouă – nici nu a fost legată la curent, suprafața de joc este printre cele mai bune din țară.

Problema infiltrațiilor poate fi rezolvată prin acoperirea tribunelor. Una peste alta, pentru a avea un stadion modern, la cheie, în buricul orașului, avem mai mult de renovat decât de refăcut.

Cel mai mai mare argument al stadionului este locația. Faptul că oamenii pot veni la stadion pe jos este un mare avantaj. Orice oraș din lume își dorește asta. Să se facă un nou stadion în Cocoș, dar Stadionul Central să rămână la locul lui! Spun acest lucru deoarece am convingerea că, anul viitor, alegerile locale vor fi câștigate de un reprezentant al forțelor anti-PSD.

În acest sens, fac un apel public către liderii partidelor anti-PSD din județul nostru, pentru a ne așeza la masa negocierilor fără orgolii și fără idei preconcepute. Bistrițenii, sătui de batjocura PSD, vor să ne vadă lucrând și luptând împreună pentru binele municipiului și al județului.

Apropo de comisia pentru cumpărat terenuri, cu care șefii PSD ne iau pe toți bistrițenii de proști: aveți grijă, în timp ce căutați teren cu lupa prin parc, să nu mai dați autorizație de construcție pentru blocuri, așa cum ați mai făcut-o!”, a notat Ioan Turc.

https://www.facebook.com/ioanturc.pnl/photos/a.266220787634442/272271930362661/?type=3&theater

7 comentarii

 • Eu as zice sa fie alegeri de doua ori e an ca domnii politicieni sa isi aminteasca mai des de problemele urbei. Ca asa….vine campania electorala….absolut toti promit si rezolva si au solutii….si dupa alegeri pauza de cafea.

 • In spatele argumentelor idioate invocate de conducerea PSD-ista a primariei Bistrita privind necesitatea mutarii stadionului se ascunde intentia perfida a unor interese imobiliare. Legat de primul argument numai o minte bolnava, poate sa gandeasca demolarea stadionului pentru extinderea parcului din moment ce exista o hotarare de Consiliul Local adoptata in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc, pe care edilii neocomunisti nu catadicsesc sa o puna in practica.
  Cel de-al doilea argument, legat de problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului este la fel de fals, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Dar, prin amenajarea malurilor raului Bistrita, exista posibilitatea maririi numarului de locuri de parcare. Pentru aceasta este necesara trecerea circulatiei auto si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Aceasta presupune construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, si racordarea la strada parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor se pot obtine si un numar de locuri de parcare la poalele padurii. Doar tribunele ar necesita o renovare sau chiar reconstruirea lor, pentru ca Bistrita sa aiba o bijuterie de stadion in parcul Municipal.
  De aceea, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Nimeni nu spune sa existe o baza sportiva si in Unirea asa cum ar trebui sa se faca in toate localitatile componente ale municipiului, pentru practicarea sportului de masa.

 • Nesimțito dupa capul tau ala gol doar ciuma rosie are voie să aibe salar de la stat. Restul sa muncim pe minimul pe economie

  1
  5
 • Daca se dorea marirea parcului nu se demola o cladire doar ca sa aibe parcarii Metropolis, ne se extindea Casa Ema in parc , in locul msgazinului Plus si parcare se putea extinde parcul, ne se eliberau autorizatii de blocuri in parc tot la Metropolis. Asa ca mai lasati ne cu aburelile nimeni nu va mai crede. Parca Metropolisul ocupa teren din domeniul primariei. S a facut ceva in acest sens sau pentru apartamentele private din cladire trebuie sa contribuim . Extinderea parcului e doar o gogorita de aburit prosti. Parcul este in padurea codrisor.

 • Da dupa ce sa tinem stadionul ala infect ce miroase a dejectii ? Prefer demolarea lui si extinderea parcului si amenajatea malului raului . Ce maiba sa faci cu o ruina ca doara nu e coloseumul de la roma. Ce legende si avioane viseaza unii…..niste betoane comuniste care nu si mai au rostul. Asta e adevarul

 • SPOVAN ; gresit ! A dejectii miroase toate pasajele cica reabilitate cu fonduri Europene insa nesupravegheate de nimeni.De curiozitate dupa sediul Psd este un pasaj ingust care duce pe str. Cosbuc. Vei fi intampinat la intrare de pe Sincai la 5 metri fix de o buda instalata intr-o incapere fara usa. Asa a stiut administratia de cacaoa sa amenajeze un pasaj istoric.

 • cand ati fost ultima data pe acest asa zis stadion?????????????????????? este o infectie!!!! mergeti sa va convingeti singuri cat de mult merita sa mai ramana in forma actuala!!! am fost si am vazut, si daca am avut vreun dubiu, acum clar nu mai am!!! tribunele sunt pericol public, vestiarele sunt infecte, gruprile sanitare, dusurile nu se mai pot folosi sunt dezastru, abia gazonul ala mai sta cat de cat!!!!!!!!!!!!!!!!! mai bine sa se faca un parc cu mai multe terenuri de sport, ca si in Cluj de ex,. iar un stadion sa se faca in afara orasului!!! pe bune, mergeti sa constatati singuri! TURC SA STEA PE TRIBUNA PANA PICA TRIBUNA AIA CU EL DEMAGOGUL LUI PESTE!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS