Actualitate Recomandări

Lampioane, tur ciclist și spectacol cu foc de Ora Pământului, la Bistrița

(VIDEO) Iluminatul public în Bistrița a fost întrerupt sâmbătă 30 martie între 20.30 și 21.30, iar în acest timp pe pietonalul Liviu Rebreanu au avut loc serie de activități pentru a marca Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie.

Cei prezenți la evenimentul organizat de municipalitate au putut pedala pentru energie verde pe trei eco-biciclete, iar Cercetașii Bistrițeni au amplasat lampioane.


Viceprimarul Cristian Niculae a invitat un elev să apese butonul stingerii luminilor, după numărătoarea inversă. ”Earth Hour înseamnă mai mult decât gestul simbolic de a stinge luminile pentru o oră. Este o invitație de a schimba lumea în bine și de a conștientiza că trebuie să protejăm resursele planetei tot timpul. Felicitări tuturor celor implicați!”, a spus viceprimarul Bistriței.

Din centrul istoric s-a plecat apoi în număr mare în turul ciclist ”Connect2Earth”, pe traseul Piaţa Centrală – str. Gh. Şincai – Bd. Independenţei – întoarcere sens giratoriu Kaufland și retur – Bd. Independenţei (aleea de biciclete) – str. Al. Odobescu – str. Parcului – str. Vasile Conta – str. CR Vivu – str. Bistricioarei – Piaţa Petru Rareş – str. Dornei – Piaţa Centrală.

Până la reaprinderea luminilor, trupa Sirius a oferit un spectacol de jonglerii cu foc.

”Participare record la Ora Pământului. Turul ciclist intitulat ”Connect2Earth” s-a remarcat în mod special anul acesta prin numărul record de aproximativ 300 de participanți. Mulțumim participanților care, prin prezența numeroasă la Ora Pământului, au dovedit că schimbarea comportamentului faţă de natură este posibilă şi la îndemâna oricui!”, a transmis Primăria Bistrița.

În 2012, Bistrița a fost desemnată prima Capitală Earth Hour România.

Evenimentul Ora Pământului a fost organizat pentru prima dată în 2007, la Sydney (Australia). În România, Ora Pământului se sărbătoreşte din anul 2009. Peste 180 de ţări şi teritorii s-au reunit în 2019 pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii şi guverne să acţioneze pentru a stopa declinul biodiversităţii.

6 comentarii

  • Sunt strazi in bistrita de langa dedeman unde ora pamantului este tinuta permanent de prin 2005. Se putea tine manifestarea de exemplu pe strada george enescu sau compozitorilor si nu mai era nevoie sa stinga lumina pe pietonal. Aici nu este iluminat public din 2004. Acesti locuitori ar trebui sa plateasca impozit cu 40 % mai putin pentru conditiile de ev mediu oferite de primaria bistrita. Se fac tot felul de investitii de rahat si alti stau in bezna. Incompetenta vrea din nou sa fie votata. Ar trebui sa fie schimbati toti consilieri si angajatii din primarie care au functii de conducere. Demisia tovarasi!!!!

  • Mai sunt si alte probleme in Romania..de exemlu avem politicieni incompetenti dar dornici de a baa capul in poze la diverse evenimente despre care nu am fost informati in campaniile electorale. Ni se spune ca vor face strazi, conditii, locuri de munca, respect si cand colo…chermeze, petreceri de partid (dupa atata munca…aveau si ei nevoie de un chef) si politizat absolut orice manifestare. Dar bine ca si-a facut un candidat reclama

  • Evenimentul este binevenit, dar trebuia să insiste mai mult pe caracterul educativ al acțiunii, despre care s-au spus doar câteva cuvinte ca: ”Earth Hour înseamnă mai mult decât gestul simbolic de a stinge luminile pentru o oră. Este o invitație de a schimba lumea în bine și de a conștientiza că trebuie să protejăm resursele planetei tot timpul….” a spus viceprimarul Bistriței. Gestul stingerii consumatorilor energiei electrice, pentru obținerea căreia se folosesc resursele naturale neregenerabile trebuia să fie accentuat, adică să devină obicei permanent și nu pentru o jumătate de oră pe an. Se întâmplâ ca iluminatul stradal să funcționeze ziua în amiaza mare și cei răspunzători nu observă, decât atunci când sunt sesizați, și la locurile de muncă ard luminile și dacă soarele luminează încăperile în care se desfășoară diferite activități. Sunt câteva exemple asupra cărora trebuia să se atragă atenția. Ar mai fi destule de spus, dar teamă mi-e că nici aceste simple sfaturi nu vor fi înțelese de majoritatea, care nu este interesată de aceste probleme generale, ci doar de a face o campanie electorală eficientă, de a-și face autoreclamă!!!

  • Primăria nu are timp sa lucreze pentru comunitate, cand ai nevoie de suportul lor este necesar sa te înarmezi cu răbdare pentru ca ti e încercată de cea mai mare parte a angajatilor din Primărie. Orașul e ca dupa război la terminarea fiecărei ierni. Acum vicele e in campanie, doar el apare peste tot, el ne vinde gogoși si plăcinte pe fbk si in presa. Nimic notabil nu s a facut in oraș sau localitățile limitrofe, primăria sta cu banii in trezorerie si se uita la ei. Din păcate avem parte de o slaba conducere a primăriei Fara priorități clare pentru comunitate. Mai mult primarul este si obraznic cand are de dat socoteala pentru ce face. Puteau si multe rezolvate in oraș însă Asa a inteles conducerea primăriei sa fie in folosul comunității care i a votat. Ma îndoiesc ca vicele e astfel deoarece face parte din actuala conducere si a învățat tot ce e de învățat de la primar. Vom vedea ce alternativa vom avea la alegerile locale in anul care vine.

  • Fanfaronada in estul EUROPEI Tari ca Romania care nu respecta mai nimic din legile de MEDIU care este in infrigement pe gropile de gunoi necomforma care introduce paraiele de munte prin conducte de polipropilena care are 4 mari orase cele mai poluate din Europa dar so o capitala cu edili de rahat care de trei zile a toaletat (batjocorit) copaci in plina inflorire pe B-dul IULIU MANIU nu are nimic in comun cu ORA PAMANTULUI. Fariseismul, snobismul so impostura autoritatlor atat locale ca si nationale este fara margini. A se vedea numai proiectele de asa zisa modernizare si care mutileaza MEDIUL ambiant. Cat de repede si la Bistrita va fi o mare poluare generala daca pesedeul mai pune mana pe Primarie. Pana si asa zisa Linia Verde va deveni in final LINIA GRI. Primarul a spus cu subiect si predicat la AS tv. ca vor zbura copaci pe traseul ales din pix. Nu pot sa fiu prezent alaturi de asemenea autoritati care incalca cu non- salanta legile de MEDIU la tot pasul. Personal am sarbatorit ORA PAMANTULUI scotand mizeriile de pe un kilometru de mal a raului SIEU alaturi de prietenii care iubesc cu adevarat natura. In zilele urmatoare singur voi planta in Parcul SIRIOARA ceea ce nu s-a prins anul trecut. Felicit doar elevii, si tinerii care au organizat aceasta manifestare insa nu este suficienta doar odata pe an. Ziua si ORA Pamantului trebuie sarbatorita zilnic la trezirea din pat si supravegheata in permanent de prostie, lacomie si nepasare.

  • Tipul de la microfon apare peste tot in ultimul timp.
    Oare ca simplu cetatean al urbei va mai fi prezent la toate evenimentele?
    Depinde de noi daca la anul ,il aducem printe noi, oameni obisnuiti .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS