Economie

Construirea celui de-al treilea magazin Kaufland la Bistrița, în linie dreaptă

Kaufland România a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud solicitarea de obţinere a avizului de mediu pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal în vederea construirii hipermarket Kaufland în Bistrița, pe Drumul Cetății, nr. 1A.

Potrivit anunțului postat de APM, prima versiune a PUZ în vederea construirii hipermarket Kaufland, construcții anexă, amenajări exterioare, amplasare elemente publicitare, sistematizare teren și operațiuni cadastrale poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud în zilele de luni-joi, între orele 900 – 1500 şi vineri între orele  900 – 1300.

Observaţiile/comentariile şi sugestiile se primesc în scris la sediul A.P.M. Bistriţa-Năsăud, în termen de 18 zile  de la data publicării anunţului.

Kaufland România vrea să construiască al treilea supermarket din oraș în zona industrială a Bistriței unde a cumpărat un teren de circa 20.000 de metri pătrați, ocupat acum de două hale, magazii, ateliere mecanice, garaje, parc auto, rampe de încărcare a vagoanelor și alte construcții.

Pentru demolarea acestor construcții a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Bistrița în luna octombrie a anului 2022 concomitent cu unul pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea ridicării noului magazin.

După dezafectarea terenului de pe Drumul Cetății nr. 1A, va începe construirea unui nou supermarket Kaufland. Durata e execuție a invesției este 12 de luni de la emiterea Autorizației de construire.

Etichete

27 comentarii

  • aveti partie de ski,….piste pt bike , la ce va trebuie fabrici ? cine sa munceasca in ele ?

   46
   14
  • De ce s-ar deschide fabirici romanesti, voi cumparati de la producatorii romani? Sunteti lenesi si repede mergeti in Kaufland sau in Lidl sa cumparati mai ieftin. De fiecare data cand merg sa cumpar lactate sau produse din carne de la romfulda, lechinta, monor, mariflor, caraiman, etc. bate vantul pe acolo. Oricum si in aceste hypermarket-uri puteti cumpara de la producatori romani : Aldis, Avicola, Transavia, Cris-tim, Fox, Petri, Matache Macelaru, etc.

   35
   8
  • Le merge foarte bine hipermarketurile străine fiindcă ştiu unde să construiască în zonele noi rezidențiale unde oameni au bani să cumpere şi unde sunt străzi pe unde oameni pot ajunge la magazine şi fiindcă îşi fac parcări imense . Nu ca zăbăugi din primărie care strică toate străzile şi numai crâşme fac. Uni au cap şi fac profit ați sunt proşti ca noaptea şi numai dezastru şi faliment este după ei cel mai bun exemplu este în ce hal a ajuns Centru.

   27
   1
 • Kaufland și Lidl aparțin aceleiași firme. Firmă care a înțeles că România a ajuns o țară de consum. In Germania, unde este firma respectivă, nu pot deschide atâtea magazine într-un orășel că Bistrița. Producem puțin… consumăm multe produse din Polonia și alte țări care sunt orientate spre profit

  34
  6
 • Sau mai bine întrebi cine a cumpărat de la stat terenul respectiv și cu câți bani, și apoi cu cât l-a vândut către kaufland.

  24
  5
 • Pofta buna la EURILE din Europa.
  Cine are urechi si ochi sa le deschida ca de trei zile la toate televiziunile numai de cancerul de colon se discuta cat de grava este situatia in Romania si cat de pline sunt rafturile dar si pietele de pesticide in fructe si legume.
  In mos special ce vine din afara tarii dar si rosiile romanesti se iau la intrecere cu ce contin in pulpa.
  Statul doarme in papuci si colalitia isi imparte ministere insa la sanatatea noastra nu gandeste nimeni si controalele la fel lipsesc din piete si din locatiile mult trambitate .
  Singura arma de a ne proteja este lotul mic agricol de subzistenta si cine are un petic de gradina sa isi puna singur cate ceva si care este singura garantie ca iti culegi ce plantezi si fara stropiri periculoase.
  Sunt o gramada de retete impotriva daunatorilor tot cu produse BIO cum este zarul, otetul si tutunul amestecate si care sunt bune impotriva ciupercilor, paduchilor si acarienilor de pe plante.
  Invatati dragilor sa practicati acestea daca vreti sanatate prin miscare cu sapalica in mana.

  33
  57
 • Bălane, ne spui puțin cum stai cu autorizația de casa? Nu de alta, da tare mă tem că pupi in fund politicienii de serviciu de prin primărie și nu îi apuca să ți in mână țâdula .
  Zi drept, este visul tau sa ai casa cu acte în regulă?? Sau mai bine spune care e rețetă de a schimba pupatul fundurilor așa des ?

  42
  17
 • AU ROMANASII PRESEDINTE, COTET, CU SANGE DE GERMANIA, PARCARILE SUNT PLINE CU MASINI COTEȚE DE GERMANIA, MAGAZINE DE GERMANIA CU PRETURI MAI MARI CA IN GERMANIA . CE VA MAI PLANGETI FRATILOR. AVETI O TARA CA IN GERMANIA. MA BUCUR PENTRU VOI. MERITAȚI.

  9
  9
 • Bors I.
  Nu este treaba ta cu lipsa autorizatiei mele de care practic nu mai am nevoie deoarece a trecut si toate termenele din 2007 de cand am platit-o.Treaba mea o rezolva INSTANTA.
  Nu am pe nimeni de pupat in cur asa cum insinuezi tu iar daca continui iti ofer eu un loc de pupat daca tot ma pomenesti si nu iti vezi de nevoiile tale.
  Regret ca trebuie sa ma exprim ca tine insa trebuiesti taxat deoarece esti putin obraznic .

  9
  45
 • Hristos Sa Înălțat!
  Întrebarea se pune ….de ce in Romania statul încă permite societăților străine să cumpere teren …arabil sau nu ..?!
  In alte state nu încape vorbă de așa ceva .

  9
  1
 • Acolo este locul perfect pentru un Centru Conercial în zona de dezvoltare urbană de peste line.

  42
 • Interesul poartă fesul! 😉

  România din păcate în ultimii ani este vândută bucată cu bucată de către politicieni la ordinele celor mari!
  Nu produce absolut nimic, ia totul de împrumut, toate sunt importate, banii care intră în țară se întorc în străinătate, iar țara rămâne să plătească dobânzile împrumuturilor… 🙁

 • Bistrița nu are nici-un Mall toate județele de lângă noi au cel puțin un Mall. Ce avem noi sunt doar retail park-uri. Un Mall trebuie construit la Bistrița pe strada Simion Mândrescu acolo unde a fost Roseyanis.

  30
  2
  • Eu spun ca primarul să mai facă totuşi o crâşmă în Parcul Mare că Crama Veche nu este deajuns să avem în Parcul Mare cel puțin lafel de multe crâşme ca pe strada Liviu Rebreanu.

   15
 • Pentru sănătatea oraşului este mandatorie amenajarea în mijlocul oraşului Pădurii Urbane Drumul Cetății acolo unde a fost fabrica de teracotă. O pădure urbană amenajată doar prin platarea de arbori autohtoni în care să fie strict interizise oricefel de alei, trotuare, mobilier urban , locuri de joacă.

  35
  • Este nevoie de o nouă zonă verde extinsă în mijlocul oraşului fiindcă Parcul Mare nu mai are nicio şansă este permanet atacat şi agresat cu tot felul lucruri vezi Lidl, Casa Ema, Metropolis, Teatru de Vară de la Turnul Digarilor, trambuline, trenulețe şi câte şi mai câte alte prosti etc. Parcul Mare sa trasformat într-un bâlci grotesc. Aşa că o zonă verde pe Drumul Cetății este foarte necesară dacă mai vrem să respirăm în oraşul ăsta.

   24
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS