Social

Construirea de locuințe nZeb plus pentru tineri, în Bistrița, la licitație

Primăria Bistrița a scos la licitație contractul privind construirea de locuințe colective nZeb plus pentru tineri, proiect cu finanțare de 2,5 milioane lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Investiția presupune construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri (șase unități locative) pe Aleea Trandafirilor, pe un teren de 1.000 mp în zona unde a fost demolat fostul punct termic.

Clădirea va fi eficientă din punct de vedere energetic, având standardul nZEB plus (near zero-energy building), și va ocupa o suprafață de 314 mp, cu șase apartamente, pe 3 niveluri (P+E+M), câte două apartamente cu două camere pe fiecare nive, după un proiect tip elaborat de Ministerul Dezvoltării.

18 aprilie este data limită pentru depunerea ofertelor de către constructori.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a spus că locuințele vor fi repartizate ”unor tineri cu performanțe deosebite, dar cu probleme de natură socială”.

Etichete

7 comentarii

 • Si o sa le oferiti rromilor ca sunt vai de capul lor si contribuie extrem de mult la buget…. Nu care cumva sa le oferiti Efectiv tinerilor, ei sa isi faca credit da ?

  19
  3
 • Tulai, la cat este de inghesuita zona aceea mai bine amenajau o parcare! Era mult mai bine venita decat un bloc care aglomereaza si mai tare toata zona! Trec zilnic pe acolo de cand au inchis intersectia pentru pasajul subteran si chiar ma gandeam ca ce buna ar fi o parcare acolo cand am vazut PT ca l-au daramat.
  Vai de ei „vizionari” si vai de noi cate mai inghitim de la niste incompetenti!
  Toti, indiferent de partid!

  28
  3
 • Dupa modelul locuintelor pentru ,,tineri” de pe str Păcii ,patentat de peeeseedeu ,adică hogeacuri pentru protipendada administrativă de la județ iată ca si primăria va aplica acelasi model pentru ,,tinerii merituuosi” leberali.

  18
  1
 • Cartierul Decebal, dacă se menține ritmul de „dezvoltare”, în 10-15 ani va deveni un ghetou în toată regula. În special strada Arțarilor și zonele adiacente ei

  Parcări nu sunt, mașini tot mai multe, tot mai multe haine întinse în afara balcoanelor sau geamurilor (că nu toate blocurile au balcoane), deși parcă este lege care interzice practica asta. Uneori apar nomazi, pe lângă calea ferată (fosta ICRA) sau chiar la locul de joacă pentru copii, de lângă parcarea făcută pentru muzicanții care repetă la Dacia (fix studioul ăsta mai lipsea aici, da’ no, așa-i și în Singapore).

  Ah, era să îi uit pe noii veniți: Sanjay (India), Niraj (Bangladesh), Sumit (Pakistan), etc.

  Așa că locuințele astea sunt fix ce avea Decebalul nevoie, în momentul ăsta.

  13
  1
 • În zona Decebal Aleea trandafirilor) este mare nevoie de locuri de parcare. Atunci când s-a demolat centrala termică propunerea a fost executarea de locuri de parcare, dar văd că s-a schimbat planul. O să fie din ce în ce mai înghesuit. Eu nu sunt de acord cu construcția acestui bloc. Dacă sunt mai multe persoane care susțin înființarea unei parcări propun să protestăm împotriva construirii blocului și pentru construirea parcării.

  • Și stai să vezi după ce se reglementează circulația pe Decebal, și dispar mașinile parcate pe banda pentru autobuz. Parfum va fi!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.