Economie

Construirea rețelei de apă pentru Piatra Fântânele, scoasă la licitație

Satul Piatra Fântânele din Pasul Tihuța, unde sunt mai multe unități de primire a turiștilor, va avea rețea de apă potabilă. Pentru construirea ei, comuna Tiha Bârgăului a alocat 6,6 milioane de lei fără TVA, bani de la Guvern prin Programul Anghel Saligny.

Conform cererii de ofertă, sistemul de alimentare cu apă va cuprinde realizarea unui front de captare a apei, a unei stații de tratare cu o capacitate de 20.00 m3/h și a două stații de pompare, realizarea unui rezervor metalic de 300 mc și a aducțiunii apei la rezervor, respectiv distribuția apei la consumatori. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 martie 2024.

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea rețelei publice de apă potabilă în localitatea Piatra Fântânele, comuna Tiha Bârgăului, au fost aprobați încă din anul 2019, la vremea aceea investiția fiind evaluată la 2,4 milioane de euro din care construcții și montaj 2 milioane de euro.

Conform proiectului, rețeaua de apă ar urma să se întindă pe 12,6 km, iar rețelele de distribuție pe 16,9 km.

În satul Piatra Fântânele sunt numeroase case de vacanță, vile și pensiuni, dar și Hotelul Castel Dracula, deocamdată închis pentru renovare.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS