Politică

Contestația PNL privind renumărarea voturilor la Bistrița a fost respinsă de BEM

Contestația PNL care a cerut renumărarea voturilor pentru candidații PNL și PSD la funcția de primar al Bistriței a fost respinsă, a anunțat Biroul Electoral Municipal, prin Hotărârea nr. 47 din 12.06.2024, publicată pe site-ul Primăriei Bistrița.

Cu 44,04% din voturile valabil exprimate, Gabriel Lazany (PSD) ar urma să fie declarat oficial primar al municipiului Bistrița.

În acest caz, câștigător la opt voturi diferență față de Ioan Turc – PNL (44,02%), Gabriel Lazany își va prelua mandatul după data de 27 septembrie, când expiră mandatul primarului în funcție, ales în 2020.

Rezultatele votului pentru Primăria Bistrița

Primar: Gabriel Lazany (PSD) – 44,04% (15.497 voturi). Ceilalți candidați: Ioan Turc (PNL) – 44,02% (15.489 voturi), Rodica Dobraniș (AUR) – 5,30% (1.867 voturi), Călin Stan (Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei) – 4,46% (1.572 voturi), Alexandru Toniuc (PNȚMM) – 2,16% (761 voturi).

Etichete

38 comentarii

 • Daca se respinge o contestatie inseamna cu s-au facut manevre. Nu suntem in democratie sau a venit sezonul rosu si mai lipseste secera si ciocanul?

  71
  50
  • Primarul 8 voturi din septembrie va trebuie să fie atent la nevoilor tuturor oamenilor din Bistrița să nu supere pe nimeni că altfel cei 8 votați îşi pot schimba uşor opțiunea.

   52
   17
  • Epoca roșie, fără intrarea ciumei galbene în cârdășie cu ciuma roșie, instituțiile statului nu ar fi fost astăzi supuse acesteia întru totul. Deci, ciuma galbenă a mușcat-o maxim. Se poate revărsa în integralitatea sa în cea roșie. Nu să fie doar o anexă cu care guvernează ciuma roșie.

   20
   10
  • Asta este frumusețea democrație când locuitorii unui bloc ( Dallas ) si de pe o stradă (Tărpiului) schimbă un primar. Aviz amatorilor !

   44
   5
  • Tot e mai bine decât presupusul primar 4.8 e dublul lui 4.Deci ăsta cu 8 e mai legitim ca ăla care vrea sa căștige cu 4.

   2
   16
  • @Penibil Dallas
   ești mai prost decât credeam 🙂
   pasajul se face cu tot fantomele din blocul Dallas (pustiu 48%)
   și liniștiții de pe Str. Tărpiului cu 2x 10 etaje în zona de case vecini cu
   garsonierele lu` Ungur

   7
   26
  • Dacă Lazany ar avea bun-simnț ar fi venit la blocul Dallas ar fi sunat la fiecare uşă şi ar fi mulțumit personal la fiecare locatar din bloc pentru că l-au făcut primar şi nu doar nişte mulțumiri aruncate pe o pagină de fb.

   18
   4
 • mai oameni ,stiti ce interesant este?
  Nu magariile astea -cu voturi si calculare si multe altele….
  Ci,cum spuneam si atrageam atentia de multi ani-COVID -19- BISTRITENII SI NU NUMAI,DIN ROMANIA AU UITAT CUM S-A INCALCAT LEGISLATIA DIN 2020 PANA IN PREZENT,CINE ERA LA CONDUCEREA SPITALULUI?
  VA SPUN EU SI O STITI SI D-VOASTRA ––LAZANYYYYYY!!!!
  si acolitii ce sunt in functii -V-AM CIURUIT PE TOTI!
  A-TI UITAT CA PRIN PORUNCA LUI NU PUTEATI INTRA IN SPITAL-SA VA VEDETI PERSOANELE DRAGI SAU VA VEDEATI CAND LE DUCEATI IN SACI -NU LA FATA SI MULTE ALTELE
  SI NUMAI ATAT TREBUIA SA VA CUMPARATI MASTI SA AVETI DOCUMENTE JUSTIFICATIVE -VACCINATI SI MULTE ALTELE!
  ASTA-I GENOCID!
  ACUM-VA FACE A DOUA OARA

  31
  46
  • Nu mai mangli boomer.Acum 4 ani erai dintre cei care aplaudau măsurile impuse de guvernul pnl de atunci și aveai orgasme cand murea cate unul nevaccinat.Spitalul din punct de vedere medical era in subordinea ministerului sanatații.Nelu Tătaru plus Orban,Vela,Bode ,Pepsiglas sub supravegherea lui Dolha reprezentantul guvernului in judet

   31
   6
  • nu stiam unde se fura curentul…la boomer asta care da cu covidul si cu ce s-a intamplat acu 3 ani. Ce treaba a are directorul unui spital cu actul medical in situatii de pandemie? Nu directorul decide politica in situatii de alerta si stare de alerta. vorbiti ca sa va auziti. A fost ales primar si basta!!!! nu mai incercati sa dati in el doar pentru ca nu a iesiti cine ati vrut voi. Este jenant. Auzi la asta…genocid:::)))) zau asa….

   19
   10
 • Procesul electoral nu a fost fraudat …dar din cauza fumatorilor , consumatorilor de bauturi alcoolice , consumatorilor de droguri („usurele”!) etc. , etc . este posibil sa fi fost putin „viciat”. Dar numai asa , un pic…

  27
  11
 • Bine că s-a terminat și acest episod urât în care unii nu știau să piardă și alții nu știau să-și manifeste victoria. Dar, ne-am molipsit de la mitici, cu ajutorul presei ticăloșite. A! n-am nici o îndoială, circul o să continue, ba cu greaua moștenire, ba pe-a măti, ba pe-a măti…că doară boporul, dihonia, cu ,,dezbină și condu” poate fi condus și cu circ și pâine, bine pâinea cât mai rămâne după ce ne-o fură politrucii. Vă rog, vă implor, dați-vă mâna și faceți ce trebuie pentru un oraș care se sufocă la propriu, apoi de-ți face ceva și pentru voi, cum n-am nici o îndoială, boporul o să zică: las’ că tăț fură, măcar ăștia o făcut ceva, că aici am ajuns. No, numa zîc!

  36
  25
 • Din pacate asta e! Si o spune unul care la votat. Daca se implica putin mai mult in viata comunitatii nu „tremura” la numararea voturilor. Si nu doar implicare cu cateva luni prin filmulete si fotografii. Sunt destule localitati in care primarii nu au avut emotii la alegeri.
  Nici un proiect mai de anvergura nu a reusit sa il termine. Bun, rau trebuia sa il termine. Un amarat de pasaj pe care care l-a inceput in 2022 in 2024 nu e terminat. Trebuia pusa presiune pe constructor, expert, etc. Primaria Oradea (ca tot ii placea ca si exemplu) in aprilie 2021 organiza licitatia pentru rețeaua de pasaje subterane din Centrul Civic iar in 23 decembrie 2023, erau deschise circulatiei 7 pasaje. 7! Cine nu crede, goagle, internetul stie tot.
  Acuma in alta ordine de idei sper sincer ca PSD si PNL sa nu faca alianta in consiliul local. Opozitia este necesara pentru o democratie sanatoasa. O opozitie puternica si serioasa, este un semn de sanatate politica a unei societati. Regimurile absolutiste si dictaturile nu aveau si nu au nici astazi o opozitie politica interna, insa functionarea democratiilor parlamentare se fondeaza pe jocul, pe infruntarea dintre putere si opozitie.
  Altfel, cum spunea Francisco Goya, “Somnul raţiunii naşte monştri”. Si am avut parte de destui pana acuma in oras de la Revolutie incoace.

  59
  6
 • De ce nu recunoasteti ca demolarea stadionului si a casei sindicatelor …..VA FIVO NOUA DISTRACTIE?
  SA INCEAPA CIRCUL!!!!
  Voia aveti alte asteptari de la viata?
  Voi aveti alte planuri cu voi?
  Va vreti binele?
  Gresit!!!!

  13
  17
 • Peste un an-doi ,o să iesiti in stradă și o să vreți să-i dați jos, o să vă dea la taxe și impozite de vă sar sandalele din picioare!
  Și-o să vă spună că poporul i-a ales!
  Nu vorbesc neapărat de primăria bistrițenilor ci despre tot ce înseamnă Romania!
  Vorba ardeleanului: Nop’ce bună, noo amu belită!

  24
  10
 • Articolul nu este despre realizările lui X sau despre ce ar fi putut să facă sau să nu facă, ci despre faptul că Y are cu 8 voturi mai mult decât X.
  Oare așa este?
  Hai să mai numărăm odată ca să fim siguri.
  Și la fotbal se uită arbitrii la VAR să vadă dacă a fost valabil golul, dacă nu cumva a fost offside, fault, henț, sau dacă nu cumva mingea a fost pe linia porții!
  Eu nu țin cu nici-un partid, și de fiecare dată votez cu alt partid, în funcție de contextul politic!
  Eu nu sunt sigur ca Y are cu 8 voturi mai mult decât X!

  24
  17
  • Dacă tu crezi că la alegeri si la validarea rezultatelor e ca la fotbal atunci e bine că stai acolo unde esti și concluzia e că te uiti degeaba si la fotbal si la politică.Si mai e o chestiune care nu se referă la tine personal.Vad pe diferite retele sociale tot felul de personaje care isi permit sa emită păreri despre alegătorii unui partid sau al altuia desi ei traiesc in strainatate.Nu e o problema ca nu le place un partid sau altul.Problema e ca isi permit sa emită verdicte despre cum voteaza oamenii care traiesc aici zi de zi si isi exprima multumirea sau nemultumirea prin vot intr un fel sau altul.Dacă mai ai drept de vot in țară la alegerile locale miscă ti koorul in țară si voteaza ca dorul de țară nu inseamna doar turismul prin kaufland si dedeman de sarbatori.Da’ asa i românul…el vrea sa fie și cu soula in koor și cu sufletu’n rai.Că pe acolo prin occident nu stiti cum sa va strecurati sa nu se observe ca sunteti români si cand veniti aici de sarbatori ,ca no sunt zile libere din oficiu si nu va pierdeti zile din concediul legal ,veniti cu aere de occidentali de 3 generatii si vă purtati si in societate și in trafic la fel cu astia pe care i criticati.

   20
   6
 • La sectia 16 BEM a constatat ca 4 buletine de vot au fost numarate pentru celalalt candidat. Cu toate acestea rezultatul final nu a fost corectat de catre BEM si BEJ in conditiile in care eroarea a fost probata. Ce inseamna asta? 0 ZERO preocupare si interes pentru protejarea dreptului fundamental inscris in Constitutie, dreptul de a Alege si a fi ales – din partea judecatorului de la BEJ.
  Ca in atatea alte cazuri domnii judecatori au trantit o contestatie prelevandu-se de prevederi secundare si norme de aplicare irelevante in raport cu dreptul fundamental si esenta legii. BEJ motiveaza ca intampinarea si contestatia in fata Biroului sectiei de votare era necesara ca procedura prealabila ceea ce este o prostie si o inventie pe langa lege. Partidul comasat a impins in afara birourilor sectiilor de votare partidele neparlamentare pentru a putea sa-si aseze ei in scaune cate 2-3 reprezentanti. Daca am lua de bun ce zice domnul Botu, nici un candidat neparlamentar nu ar putea sa conteste rezultatul alegerilor si sa sesizeze BEM, BEJ si BEC pentru frauda electorala in numararea voturilor si constatarea rezultatelor alegerilor. Ceea ce este fals. Este in primul rand impotriva bunului simt ceea ce nu se intampla cu Legea de aceea acestea functioneaza chiar daca 99 la suta din oameni nu au studii juridice aprofundate si nu citesc toata ziua Monitorul Oficial. Este insa impotriva literei legii electorale care prevede in mod expres ca Birourile electorale de Circumscriptie rezolvă contestațiile cu privire la operațiunile birourilor electorale ale secțiilor de votare. Deci, în fața evidenței că s-a greșit rezultatul de la Secția 16, ca 4 buletine de vot au fost atribuite altui candidat, ce trebuia să faca judecatorul de la BEM? Sa inchida ochii si sa spuna ca nu contează? Domnilor de la BEJ?
  Intamplator cele 4 voturi de la sectia 16 au fost gresite in favoarea candidatului PNL. Ce se intampla daca era invers? Pai, ne aflam in minunata situatie in care intr-un oras cu 70 de mii de votanti am fi avut egalitate si alegerile s-ar fi reluat. Adica nu s-ar fi reluat pentru ca BEJ ne-ar fi zis ca nu conteaza, iuteala de mana si nebagarea de seama a membrilor unei sectii de votare care a dus la vicierea rezultatului si a fost evidentiata, probata, constatata, nu conteaza si rezultatul votului nu trebuie corectat ca nu conteaza dreptul de a alege si de a fi ales, conteaza doar ca niste oameni sa se dea smardoi, pe langa lege folosind doar argumentul autoritatii intr-o pozitie de forta pentru care nu sunt calificati, pe care nu o merita si in care au ajuns intamplator.
  Vai de ea democratie!

  29
  11
  • @alex, Dacă Lazany nu ar fi venit cu imbecitatea de demolare a Stadionului din Parcu Mare astăzi ar fi avut un procent enorm de voturi şi nu avea nici-un stres aşa acum ei vin cu găinări ca-să ciupească postul de primar .

   25
   12
  • Realitatea e ca la sectia 16 s-a gresit in favoarea candidatului PNL.Asta e realitatea pe care o expui stimate coleg de comentarii.Ipotezele si presupunerile nu au valoare juridică .Că dacă ne luăm dupa ipoteze putem avea ,presupuse rezultate la fel cu rezultatele sondajelor de opinie care sondeaza 1000 de cetateni si trag concluzii pentru intentiile de vot a 11 milioane de alegatori.Drept pentru care pe presupuneri logice putem trage concluzia că ,,trendul” de a gresi a fost in favoarea candidatului PNL si la renumarare ar fi fost o diferenta de 4 voturi×60 de sectii= 240 minus la candidatul pnl cu marja eroare de plus minus 3 la sută .Dacă dv instigati sa nu se respecte niste decizii ale unor institutii votate si de reprezentantii pnl , cu conducatori votati si de pnl,cu oameni confirmati si de pnl ,cu membri apartinând mai multor formatiuni politice,institutii de supraveghere si paza,operatori in sistemul electronic a AEP si insinuati ca astia sunt cu totii hoti e o probema de posibila tribalizare a societatii si sa ajungem ca acum 600 de ani in evul mediu in timpul unui conflict feudal cunoscut in istorie ca razboiul de 100 de ani.

   16
   7
  • asta inseamna ca de mila le-au lasat 4 voturi sa nu fie chiar asa de mare diferenta intre ei….daca cititi putin o sa aflati ca s-a mentinut rezultatul fiindca oricum nu se schimba nimic. Dar trebuie sa citesti si sa intelegi cum se desfasoara astfel de lucruri, sa intelegi procedurile si mai ales sa intelegi……orice

   11
   4
 • Primare sau viitor exprimar … te poti lua de mana cu exDirectoarea de la Impozite. Tu cu nota 3.85 si ea cu nota 3.71.
  Cum sa ne lasam condusi de oameni care nu iau note de trecere intr-un examen ?
  Bine ca s-au desteptat bistritenii si nu au mai crezut in promisiunile lui. Acum 4 ani promitea ca v-a asfalta toate strazile si toate cararile,numara becurile arse din parc. numai sa iasa primar.

  Zambetul l-a ajutat.

  16
  6
  • In sfarsit inainte de plecare poate face Turc curatenie in primarie, de la portar, femeie de servici, in fiecare compartiment cu acoliti si pipite, fiecare directoras si interpus si mai ales cu cei obsedati de 3.85 – pusi pe liber toti ca sa se bucure de-o vacanta prelungita pana la toamna cand vor fi „reangajati”din nou (daca vor mai fi ? ). E cazul ca una din promisiunile din campanie de-a face curatenie generala in primarie sa fie pusa-n aplicare.

   14
   2
 • Trebuie să înțeleagă „urmașii brătienilor” că dacă semeni m0013, culegi m0014! Iar electoratul așa zis „de dreapta” să înțeleagă că nu e „rasă superioară” așa cum măcăne propaganda.

  15
  6
 • Mai baieți ,vad ca e asa un fel de emulatie ca pnl isti sunt ai dracului si vor sa ajunga la Haga cu renumararea.Numai ca imi permit sa va spun ca nu toti liberalii marșeaza pe ideea asta.Liberalii care l au votat pe Sigartău au inteles si au acceptat rezultatul stiu ca favoritul lor e tânăr ,are viitor politic si peste 4 ani o data cu dobândirea unei experiente mai mari poate sa il bată chiar si pe Radu Moldovan daca acesta va mai candida.Disperati sunt o parte a liberalilor…,,turciștii”.Ăstia stiu ca pentru ei s-a terminat tot.Ăștia stiu ca nu mai au loc nicaieri majoritatea ca sa ajunga turcisti au tradat pe altii si primii care se vor lepăda de ei vor fi liberalii din tabăra Sigartău plus liberalii vechi ,cei care au fost sabotati mișeleste de Turc și cativa acoliti mediocri si semianalfabeti , printre care si senatorul melcilor,care dupa ce l a pus Turc pe lista de senatori l a tradat.Partidul liberal dacă vrea sa aibă viitor trebuie sa scape de oportunisti ,personaje grobiene vocale de tip Soșoaca fratemeleu ,canditatul pnl de la Lechința și alte asemenea ,,valori” …se stie pe la pnl cine sunt si ce hram poarta.Eu unul imi doresc un partid opozant puternic că in cazul in care psd purtat pe laurii victoriei ,o ia razna , sa i poata face opozitie coerenta.Cred ca pnl e singurul partid capabil sa faca opozitie pentru ca celelalte partide gen usr,pmp,aur vor disparea subit ,la fel cum au si aparut.Personal nu sunt fan al lui Robert dar deocamdată pare singurul capabil sa tina in mână organizatia judeteană .

  10
  7
  • speram sa nu il vedem si deputat pe dl Turc…dupa asa esec!!!!! nici la Registru nu ar mai merita…sa mearga in privat sa vada cume este politica liberala de fapt. Nu pe salariu de la stat !!!

   9
   3
 • “FOSTUL” a intrat primar cu cca 4000 de voturi peste Niculai , dupa 4 ani ar fi trebuit sa aiba 8000 cel putin in plus fata de Lazany , de ce nu a avut : pt că oamenii nu au fost mulțumiți de ce a facut ( sau nu a facut )….. Moldovan de la Beclean de ce nu tremură , el nu sta in 8 voturi ……

  10
  2
  • Cat puteti fi de penibili psd.ei . O lume intreaga stie si vede ca sunteti blatisti. Unde vace corectitudinea ??? Catigati prin amenintari, smenuri si tot felul dehotii. Apoi veniti cu, ca asa a vrut poporul.Din pacate justitia.este ou

   3
   4
 • Luigi, pentru limba romana apasa tasta 1. Se vede ca esti sustinator PNL. Semeni cu 3.85.

  Se poate retrage in hruba Turc. Mai are un pic si pierde tot. Am inteles ca Raul, acolitul lui Turc, tuna si fulgera de suparare. Are curajul sa strige si sa invinuiasca angajatii primariei pentru rezultatele de la alegeri. Este speriat ca v-a trebui sa justifice unele necurate care le-a facut in acesti 4 ani.

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.