Actualitate

Continuă alergările pentru Spitalul copiilor. Câţi bani s-au adunat până acum

O nouă ediţie, a opta, a evenimentului caritabil „Alerg pentru Spitalul copiilor” a avut loc în Parcul Municipal, organizatoarea evenimentului, Adina Kiraly, reuşind să adune şi de această dată oameni care iubesc mişcarea, dar care îşi doresc să contribuie şi la construcţia unităţii medicale destinată copiilor bolnavi de cancer.

Organizatoarea evenimentului, Adina Kiraly, a declarat pentru Timp Online că nici nu mai ştie exact la ce ediţie s-a ajuns. „A opta, a noua, nici nu mai ţin pasul. Imporatnt este că lumea întreabă când va fi următoarea, ceea ce înseamnă că s-a dus vorba. Cine vrea să vină vine şi dacă e vreme rea, dacă tună şi fulgeră. Cine vrea să ajute este aici. Bistriţenilor chiar le pasă de copilaşii bolnavi de caner. Până acum s-au adunat peste 400.000 de lei la nivelul întregii ţări numai din donaţia de monede. A aflat şi ami multă lume despre noi, lucru care ne bucură. De la Bistriţa, până acum s-au adunat peste 3000 de lei în total. La fiecare alergare vin oamenii şi donează. Alergarea e una simbolică. Vine fiecare şi aleargă cât doreşte. Poate să facă şi 10 ture. Important e să facem mişcare pentru că suntem sănătoşi şi măcar atât putem face pentru aceşti copii bolnavi de caner”, a spus Adina Kiraly.

Printre cei mai consecvenţi alergători s-au dovedit şi de data aceasta profesorul Claudiu Şular, maratonistul Mihai Ungur şi mai mulţi copii. Următoarea ediţie va fi în luna iulie, data urmând să fie anunţată pe Facebook.

”Alerg pentru Spitalul copiilor”, care are ca scop strângerea de fonduri pentru a contribui la construirea primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România, a presupune donarea unui leu, sau cât dorește fiecare în parte. Evenimente similare au mai avut loc în Bistrița anul trecut în 21 noiembrie și 12 decembrie, iar anul acesta în 23 ianuarie, 20 februarie, 5 martie, 16 aprilie și 14 mai.

Pentru construirea spitalului este nevoie de 80 de milioane de lei. Asociația ”1 Leu” propune ca fiecare român să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru ca suma totală să se strângă în trei ani.

alerg spital 1 alerg spital 2 alerg spital 3 alerg spital 4

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.