Actualitate

Meciul de old-boys Gloria – Rapid nu se mai joacă

ACTUALIZARE Meciul de old-boys Gloria Bistrița – Rapid București, care trebuia să se joace sâmbătă 18 iunie, pe Stadionul ”Jean Pădureanu”, în memoria lui Nicolae Manea, nu va mai avea loc. Partida s-ar putea disputa cu altă ocazie, atunci când vor confirma prezența mai multe glorii rapidiste.

ȘTIREA INIȚIALĂ Legendele joacă la Bistrița în memoria lui Nicolae Manea: Meci de old-boys Gloria – Rapid

”În urmă cu puțină vreme, atunci când mă aflam în documentare la Bistrița pentru a da tiparului ”Zâmbetul Legendei”, le-am promis oamenilor de acolo că lansarea cărții va avea loc și în micuța și liniștita urbe. Am rămas surprins de notorietatea pe care o avea Nicolae Manea după perioadele petrecute la Bistrița, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Atunci mi-am propus ca, dincolo de această lansare de carte, să organizez un meci între legendele Rapidului, foști coechipieri, sau elevi ai lui Nae Manea și cei care au fost alături de el la Gloria Bistrița. Cu sprijinul lui Costin Manea și a celor de acolo, proiectul a devenit realitate. Mi-aș fi dorit din tot sufletul un astfel de meci în Giulești, pentru că acești oameni merită pe deplin un astfel de eveniment, însă în contextul actual este imposibil”, spune Lucian Ionescu, fost reprezentant al clubului Rapid București, acum ofițer de presă la FC Voluntari, autorul cărții ”Zâmbetul Legendei” despre viața și cariera lui Nicolae Manea și organizatorul meciului.

Astfel, sâmbătă 18 iunie, de la ora 16.00, pe Stadionul ”Jean Pădureanu” din Bistrița va avea loc partida de old-boys Gloria Bistrița – Rapid București în memoria lui Nicolae Manea și totodată prilej de lansare a cărții ”Zâmbetul Legendei”.

Printre rapidiștii invitați la această partidă: Ion Manu, Ion Ion, Marin Stelian, Leontin Toader, Ion Ispas, Marian Grigore, Ștefan Popa, Iosif Damaschin, Marian Rada, Fănel Țîră, Mihai Iosif, Florin Motroc, Cristi Dulca, Rodin Voinea, Dănuț Lupu, Dumitru Târțău, Ionuț Voicu. Lista invitaților este mai lungă, dar unii nu au putut onora cu prezența din diferite motive, iar de la alții încă se așteaptă confirmarea.

Pentru echipa bistrițeană vor juca, printre alții, Gheorghe Hurloi, Adrian Florea, Paul Czervenski, Doru Nicolae, Grigore Butuza, Toma Ivan, Dorel Zegrean, Valer Săsărman, Eugen Voica, Aurel Nalați.

Nicolae Manea, care a jucat la Gloria Bistriţa în perioada 1987-1991, contribuind la promovarea în premieră pe prima scenă a fotbalului românesc, şi a antrenat echipa bistriţeană din 2010 până în 2013, în Liga I şi Liga a II-a, a pierdut în decembrie 2014 lupta cu o boală incurabilă şi a decedat la vârsta de 60 de ani. La Rapid, Nicolae Manea a fost jucător, antrenor, director tehnic, administrator delegat, secretar general, director general, vicepreședinte. Acum, ACF Gloria 1922 Bistrița nu mai există, fiind dezafiliată după ce a intrat în faliment, iar Rapid București a promovat în Liga I, însă este în faliment.

Partida va avea loc înaintea primei manșe a barajului pentru promovarea în Liga a III-a FC Bistrița – Șomuz Fălticeni, programată de la ora 18.00. Aici detalii despre confruntarea câștigătoarelor Ligii a IV-a.

1 carte zambetul legendei 2 lucian ionescu tricou manea 3 carte zambetul legendei

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.