Actualitate

Continuă angajările în Armată. S-a prelungit perioada de înscriere

Perioada de recrutare a candidaţilor, băieţi şi fete, pentru posturile de soldat / gradat profesionist s-a prelungit, astfel că doritorii se pot înscrie până la data de 8 martie.

În total, pentru Seria I sunt disponibile 394 de locuri în județul Bistriţa-Năsăud. 

Lista funcţiilor pentru care se organizează concurs, precum și graficul de desfășurare a activităților de recrutare, selecție și repartizare a candidaților, pot fi consultate atât la sediul unităților militare care au scos locuri la concurs, cât și la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud. În momentul înscrierii, candidații vor putea consulta lista cu locurile scoase la concurs și vor primi informații suplimentare legate de pașii pe care îi au de urmat în procesul de recrutare și selecție.

Criteriile de recrutare:

 • vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
 • absolvent cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);
 • permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C – doar pentru arma „auto” .

Cei care își doresc să facă parte din structurile Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” sunt așteptați să se înscrie la unul dintre cele trei puncte de recrutare din Bistrița, dar și la Prundu Bârgăului.

 • sediul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan’’ strada Grănicerilor nr. 2, tel. 0263-214161, 0752614800
 • sediul Batalionului 812 Infanterie ”Bistrița”, str. Avram Iancu nr. 1, tel. 0263-214688
 • sediul Batalionului 405 Sprijin Logistic ”Năsăud’’, str. Grănicerilor nr. 3, tel. 0263-235871
 • sediul Batalionului 817 Artilerie ”Petru Rareș’’, Prundu Bârgăului, str. Calea Transilvaniei nr. 2-4, tel. 0263-265728

7 comentarii

 • Sunt prea multi si n-o avut CMJ-u timp sa proceseze toate cererile. Nu credeti gurile rele care spun ca nu sunt interesati oamenii, din cauza a ceea ce se intampla in sistem (conditii proaste de lucru, eternele PCR fara de care nu poti sa faci absolut nimic etc., etc.,)….

  PS: A se trata comentariul ca un pamflet.

  14
  5
 • Cat o sa dea un salariu de cel puțin 15.000 de lei pe luna da vor avea coada la poartă pana atunci sa facă Iohanis și guvernul armată.

  9
  2
 • M-am informat cum e in Danemarca,
  Salarii mici, minimul pe economie.
  In perioada in care ești staționat in misiuni de menținere a păcii în Irak, Afganistan, fosta Iugoslavie, Estonia .
  Unii sunt staționați în insulele din Marea Mediterană și păzesc frontiere , pt ca vin bărci cu refugiati. etc.
  Esti plătit cu salariul x 2, adică două salarii minime pe economie, când ești în străinătate (6 luni parcă e perioada).

  Așa că, angajați-vă dacă vreți, dacă nu, stați acasă.

  2
  6
  • Ca să fiu mai explicit!
   Minimul pe economie în Danemarca e 4000 euro brut (2500 euro net)
   Când sunt în Estonia, pt a ajuta estonienii în cazul unui atac al Rusiei, militarii primesc timp de 6 luni 8000 euro /luna brut. (5000 euro net).

   Dar asta e fost 6 luni, la întoarcere trăiești din 2500 euro net, iar doar chiria e de 1500 euro.

   1
   4
  • Adriane, banii fac parte din problemă, DAR NU SUNT CEA MAI MARE PROBLEMĂ.
   Cum te prezinți a fi „pă” Danemarca de ceva timp, hai să îți spun cum merg lucrurile în instituțiile statului degeaba român. Cum am zis și în primul comentariu, dacă nu ai PCR, nu faci absolut nimic dpdv profesional. Dacă vorbim de instituții unde ți se repartizează funcția, aparent, în baza unui concurs sau a unei așa zise departajări (unde tot pilele contează) și tu, prostea din Bistrița, primești repartiție la Kogălniceanu, la Constanța, apoi poți să îți faci sepuku. Sau să îți dai demisia (că-i mai simplu și deloc dureroasă).
   In ultimii ani s-au umplut toate instituțiile de apărare și ordine publică de ofițeri soț și soție (adică hoț și hoție). Până acuma erau doar copii, netoți, tovarăși și alte cele. Acum avem și soți.
   Puști automate și pistoale mitralieră fabricate în anii 70-80, armament greu învechit, mentalități și mai învechite.
   Apropo, nu demult (acum vreo 6 ani) făceam topografie militară pe Cocoș, pe hartă de la sf anilor 70. Ce apare în harta aia, nu mai există în teren azi. Da’ no, ne instruim, ca să vină ziua de 15. Și ziua de chirie, pt ăia care iau bani de chirie.

   Așa că, „go Planet” și rămâi în Danemarca. Că nu știi tu cum stau treburile în Românistan.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS