Actualitate

Continuă lucrările la noua Sală Polivalentă. Terenurile exterioare, finalizate

(FOTO) ”Continuă maratonul lucrărilor la noua Sală Polivalentă din Complexul Sportiv Unirea, fiind finalizate terenurile exterioare de baschet, tenis, fotbal/handbal și pista de atletism. Așadar, încă o ”victorie de etapă” în demersul construcției ”casei sportului bistrițean”, care va găzdui competiții la cel mai înalt nivel. Este asemenea unui diamant negru, prețios, de care se vor bucura generații după generații și unde vor face performanță sportivii ce vor duce numele Porții Transilvaniei în întreaga lume”, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

În toamna anului 2019, la Bistrița s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland – Unirea, pe 3 hectare (sală polivalentă, pistă de atletism, terenuri de sport), valoarea totală a investiției fiind de 96 milioane lei (20 de milioane de euro), bani de la Guvern. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru realizarea proiectării și a lucrărilor a fost declarată câștigătoare asocierea de firme Frasinul – Erbașu – Dico – Țigănaș. Sala Polivalentă va fi pe 7.350 mp, cu 2.675 locuri în sală (inclusiv tribună retractabilă de 640 de locuri), iar pentru concerte 5.015 locuri (2.675 în tribune și 2.340 pe teren). Sala va respecta toate standardele europene și internaționale pentru competițiile de handbal, volei, baschet și tenis. Sunt prevăzute 485 de locuri de parcare, dintre care 10 locuri pentru autocare. În Complexul Sportiv se mai realizează: bază sportivă ”Tip 1” (teren sintetic de fotbal cu tribună de 500 de locuri, teren de minifotbal/handbal/baschet, cort vestiare) cu bani de la Guvern prin CNI, pistă de alergare și teren de iarbă (din bugetul Consiliului Județean).

11 comentarii

 • Zorro lasă facebuuc lui Turc şi treci la treabă că patronul tău ia bătaie după bătaie hai bagă dealea cu ” Felicitări ” cu ” Corect” de acelea care numai laudă şi nu spun nimic, hai prestează că Turc a ajuns ciuca bătăilor, are nevoie de suportul tău prețios pentru aş reveni din pumni, hai că nu o să te mai plătească , hai că poți, cheamăl şi pe vasile şi pe docttore că este bevoie mare.

  Iar a căzut impotentul de Turc de papagal astăzi o zi nasoală pentru guristul care nu este în stare să facă nimic, prima cu centura Becleanului şi a doua cu noua sala polivalente pe care el sa dat mare că a reuşit să blocheze construcția ei ha, ha

 • Frumos!
  Plin de felicitări pe pagina edilului județului.
  Dar oare se va ajunge cu elicopterul acolo?
  Cu autoturism nici o șansă! Mai repede ajungi cu bicicleta Bistrița-Calea Moldovei-Unirea.

 • 485 locuri de parcare….să zicem doar jumătate!
  Încă 240 mașini în coada deja existentă.
  Doamne ferește!
  Împreună cu proiectul Sălii nu puteau să se gândească și la un (alt) drum?

 • Faceți o bază sportivă mijlocul oraşului nu la Cuca Măcăii departe unde nu va merge nimeni. Aveți un loc tocmai bun pe strada Drumul Cetății lângă EON acolo unde au fost drumurile județene.
  Puteți să faceți un stadion de Rugby şi o sală de Baschet şi Volei şi o să fie pline tot timpul nu ca la Cocoşu.
  PNL- iştilor în campanile electorale ați promis că faceți baze sportive în UTR 26 ați uitat toate promisiunile ?!
  Vedeți că alți fac lucruri noi şi voi rămâneți de căruță, că văd voi stricați şi refaceți doar lucruri care există.

 • Pe păşunea Cocoşu ar fi mai mult ca potrivit construirea unui cicuit de motociclism aşa ca în țările civilizate. Fiindcă acolo este spațiu mare şi este în preajma aerodromului se poate realiza un cicuit ca lumea cu rampe mari mult mai bun decât cel de pe dealul Chigir.
  Este uşor de făcut trebuie doar un buldozer care să împingă nişte pământ.
  Acolo mai există teren public pe care primăria ar putea amenaja fãră mari cheltuieli acest cicuit.

 • Pentru Bistrita acest complex va deveni un fel de casa poporului, o piatră de moară legată de gâtul administrației, cheltuielile de întreținere și ineficiența depășind posibilitățile de susținere.
  Este echivalentul la scară mai mare a pârtiei sub aspectul tunului – chiflă dat de inițiatori.

 • Sala e ok, doar ca e prost amplasata. Terenurile alea par sa fie facute cu dedicatie (o sa vedem multe poze de pe terenurile respective de la membrii simpatizanti) Daca erau pentru toata lumea , erau mai multe terenuri. Cum sa faci doar un teren de tenis? Timpul o sa ne demonstreze daca e o investitie ok.

 • Ar fi frumos să avem şi noi un circuit mare pentru Karting unde copii noştri să învețe măiestria volanului şi să se modeleze viitori campioni de curse.
  în Cocoşu este spațiu suficient pentru acest circuit.

  • Ăştia nu ştiu ce este un karting ăştia sunt veniți toți de la țară unde sunt numai terenuri de fotbal aşa că înafară de fotbal nu cunosc niciun alt sport uităte şi tu în poză au mai făcut un teren de fotbal ca la țară :o))))) .
   Tu vrei să facă aştia un cicuit de karting adică sporturi tehnice ăştia încă nuştiu cum să tragă apa la wc-u pardon Turc ştie el este expert în wc-uri.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.