”Cu lucrările la pârtie nu stăm foarte bine, se lucrează la cel de-al doilea rând de coloane de 30 sau 50 de metri în care se pune o armătură ca o cușcă rotundă, se toarnă beton și devin practic niște stâlpi de susținere a terenului. S-a făcut un rând sus, 80 de stâlpi, se lucrează la ceilalți 80 și cred că vor finaliza forările săptămâna aceasta, vor turna și betonul, urmând ca săptămâna viitoare să facă armarea și turnarea grinzii de legătură. Dacă vremea va permite, vor tăia membrana de la lac, se va scoate pământul care a curs acolo și se va lipi membrana. Problema e că această membrană poate fi lipită la temperaturi de peste 5 grade. Dacă se începe și nu se întărește lipitura respectivă, riscăm foarte mult”, a spus primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, într-o conferință de presă.
El a precizat că ”de aceea există și varianta de a folosi lacul la 75-80% din capacitate”: ”Au început lucrările pentru înlocuirea cablului și punerea unei conducte suplimentare, care să permită umplerea mai rapidă a lacului”.
”Aceste două lucruri vor fi finalizate înainte de începerea sezonului”, a dat asigurări primarul.
Ovidiu Crețu a spus că în această iarnă nu va fi instalat teleschiul, așa cum se dorea. ”Din păcate, proiectarea teleschiului a durat foarte mult și la ora actuală suntem în imposibilitatea de a-l amplasa. Am vrut să-l amplasăm în această iarnă, am avut banii alocați, cel cu care am făcut negocierile a tot crescut prețul dar problema este că studiul de fezabilitate s-a întins prea mult. Ca să se realizeze teleschiul, trebuie să ai o comandă cu 45 de zile înainte de livrare. Or, dacă noi am aproba studiul luna aceasta, 45 de zile ar însemna 15 ianuarie. Nu poți să sapi, să torni betoane și să pui teleschi. Am preferat să rămânem în forma asta și anul viitor vom realiza și acest obiectiv”.
Municipalitatea a alocat, la rectificarea de buget din 31 octombrie, bani pentru o serie de lucrări la pârtia de schi Cocoș din Wonderland. 1,6 milioane lei au fost repartizate pentru lucrări de intervenție în urma alunecării de teren pe amplasamentul pârtiei de schi, care se adaugă celor 185.000 lei alocați la rectificarea din iulie.
În luna aprilie au fost alunecări de teren în amonte de lacul artificial din care sunt alimentate tunurile de zăpadă. Conform precizărilor din proiectul rectificării de buget, lacul de acumulare și lucrările din zona acestuia au suferit grave degradări, a constatat comisia de evaluare a pagubelor, SVSU stabilind că alunecarea este activă. În 7 mai, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a instituit situație de urgență în acest caz. S-a făcut un studiu geo în vederea realizării lucrărilor de intervenție pentru stabilizarea terenului în amonte de lac și pentru a nu apărea noi pagube.
Teleschiul ar urma să aibă un traseu de 400 de metri, pornind de la baza pârtiei.
Foto arhivă: zona lacului, după alunecările de teren
Pentru ca la SVSU este sef un psd-ist
Pentru că acolo e un șef psd, rad.
astia toarna betoane la temperaturi sub zero grade ca sa fie siguri ca n-o sa se observe ca fura cimentul.
apa si nisipul or sa tina înghetate pâna la primavara când va fi necesara topirea altor bani.
Vai de el, dar mai ales…VAI DE NOI cu asa „edili”!
Vad ca like-uri sunt destule la comentariul acesta!!!!
Dar… totusi… de ce nu se intampla asa????
De ce nu raspunde nimeni cu ceva.. bani… functii… macar niste jalnice scuze publice!!!!?????
Chiar asa… se accepta orice incompetenta???? Fara nici o masura????
Reparatiile trebuie suportate de cel care a semnat receptia calitativa a lucrarilor, mai apoi de dirigintele de santier, de firma care a executat prost ….
Dar cum sa ceara umflatu’ daune cand comisionul a venit.