Actualitate

Continuă ranforsarea sistemului rutier pe 14,3 km din DN 17D

Lucrările de reabilitare a Drumului Național 17D pe tronsonul Rodna – Șanț – Valea Mare, în lungime de 14,3 km, sunt în toi.

”Lucrări de ransforsare sistem rutier (se așterne stratul antifisură din BA8) pe DN 17D, între localitățile Șanț și Valea Mare”, informează DRDP Cluj.

În anumite zone circulația se desfășoară alternativ, dirijată de piloți de circulație.

Reabilitarea DN 17D între Rodna, Șanț și Valea Mare va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie.

DN 17D (97,6 km) leagă localităţile Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi şi Cârlibaba (Suceava). Trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Suhard prin Pasul Rotunda. Traversează comunele Chiuza, Nimigea, Salva, Rebrişoara, Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna, Şanţ şi se intersectează cu DN 17 la Beclean, cu DN 17C la Salva şi Năsăud şi cu DN 18 la Cârlibaba.

Conform declarațiilor făcute de președintele CJ în 7 septembrie, reabilitarea DN 17C între Bistrița și Dumitra este în faza aprobării de către Guvern a indicatorilor tehnico-economici, urmând ca în această toamnă să fie lansată licitația pentru proiectare și execuție. Pentru tronsonul Valea Mare – Pasul Rotunda – Cârlibaba (lim. jud. Suceava) din DN 17D, DRDP Cluj este în faza obținerii avizelor, urmând aprobarea documentațiilor, prin Hotărâre de Guvern, și apoi licitația proiectare plus execuție. Studiul de fezabilitate pentru autostrada Bistrița – Vatra Dornei este aproape finalizat, iar în decurs de circa o lună va fi finalizată soluția pentru traseul Dej – Bistrița, din care face parte și centura ocolitoare a municipiului, lucrări pentru care se dorește accesarea de fonduri europene pe următorul exercițiu financiar.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS