Actualitate

Contractul cu Supercom se modifică. Perioadă de punere în funcțiune a noului sistem de colectare

Săptămâna aceasta va avea loc Adunarea Generală a ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, formată din reprezentanții consiliilor locale și CJ, în care se va vota modificarea contractului de concesiune cu operatorul Supercom pentru colectarea și transportul deșeurilor la Tărpiu.

Astfel, va fi aprobat actul adițional nr. 3, care cuprinde:

 • Modificarea prevederilor referitoare la ”perioada tranzitorie”, prin introducerea unei ”perioade de punere în funcțiune” a bunurilor achiziționate, respectiv a sistemelor digitale de monitorizare, a încasetărilor cu sistem de acces cu card, a bazelor de date cu utilizatorii, ca fiind etapa de timp necesară pentru interacțiunea și obținerea acordului, a datelor și elementelor de identificare de la utilizatorii – beneficiari ai bunurilor și de la autoritățile publice locale, pentru a operaționaliza sistemul de monitorizare digitală a deșeurilor reciclabile
 • Stabilirea ”perioadei de punere în funcțiune” la maxim 5 luni calendaristice de la data ridicării stării de urgență (n.r. – 15.05.2020) și a faptului că sancțiunile privitoare la perioada de mobilizare se aplică inclusiv termenului de finalizare a acestei etape
 • Derogarea parțială de la ”Procedura de facturare” până la data la care vor fi modificate formulele de calcul ale taxei de salubrizare pe baza noilor indicatori de performanță ai operatorilor prevăzuți de Legea nr. 211/2011, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, în sensul că se permite operatorului de colectare și transport a deșeurilor să aplice tariful de colectare al fracțiilor reciclabile inclusiv în situația în care procentul de deșeuri reciclabile valorificabile, așa cum rezultă din rapoartele de sortare lunare, este mai mic de 75% raportat la cantitatea de deșeuri reciclabile colectate și admise în stația de sortare din incinta CMID Tărpiu, în consecință se suspendă parte din procedura de facturare a operatorului pentru neatingerea indicatorilor de performanță

Până la ședința ADI Deșeuri de joi 23 iulie, consiliile locale și CJ trebuie să acorde mandat special unui reprezentant pentru a vota în AG aceste modificări. Ședința CL Bistrița are loc marți 21 iulie, în timp ce ședința CJ este programată luni 20 iulie.

Reamintim că ADI Deșeuri a impus operatorului Supercom, prin contract, achiziționarea a 60.000 de pubele galbene dotate cu cip, adică infrastructură digitală de colectare separată a deșeurilor reciclabile pentru zona de case, achiziționarea a circa 900 de casete metalice (acces cu card) în zona de blocuri pentru colectarea deșeurilor menajere, softurile necesare pentru autogunoiere și colectarea datelor, în vederea implementării sistemului ”Plătești pentru cât arunci”.

VEZI ȘI:

4 comentarii

 • Așa mai pe înțelesul tuturor. Hoția făcută de Supercom,prin majorarea excesivă a tarifelor,modificarea termenilor prevăzuți în contractul de finanțare cu fonduri UE,sunt ilegale,dar totuși ele continuă.Curat ,murdar coane Crețule cu protejații dumitale.Chiar director ADI Deșeuri cine-i,după plecarea preotului Plăian? Aaaa! am înțeles ,așteptăm să treacă virusul (alegerile) să sfințim un alt ,,specialist”…
  PĂREREA MEA!

  • Nea Ioane , pentru informarea dumneavoastra ,toata aceasta afacere nu are legatura cu primaria Bistrita . Managementul deseurilor in judetul BN coordonat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI deseuri ) , asociatie la care municipiul este parte ca si oricare localitate din judet. Adunarea Generala a ADI este compusa din reprezentantii tuturor UAT-urilor din judet. Bistrita , ca si parte a Asociatiei are un singur vot !!! la luarea deciziilor . Nu sunt fan Cretu ,dar la aceste nedumeriri ar putea raspunde CJ sau prefectura . In rest observatii si considerente pertinente .

 • Mizerie și Hoție! Echipa faptelor lucrează! Ciuclea încasează și sposorizează pesedimea mocicoșă! Dar nu-i nimic, pleacă ai noștri, vin ai noștri. Vom arunca găleata roșie în tomberonul galben. Va fi la fel doar de altă culoare. Aceeași mizerie pe care o vor cloci-o alți politruci. Vor instala un alt client politic în limuzina ADI și vor prelua sistemul aberant de taxare per capita moșit de grupul infracțional la putere.

 • Aceste contracte cu ADI sunt niste hotii la drumul mare sau cel putin niste tampenii in stlil comunist ,in care nu ne pasa pt ca nu platim din buzunarull personal! S-au facut eorm de multe experiente pe banii nostri:S-au adus acele butoaie tip Vitalia ,s-au ingropat,au fost amenajate locurile si stau neutilizate.Cine e vinovat de aceasta risipa?!Au venit cu noile tomberoane,dreptunghiulare,cu usita la care sa avem acces prin card!Corect! Va rog spuneti-ne cate din ele mai au usitele disponibile pt card??/ Cine e vinovat pt aceste risipe???
  E usor de zis:Oamenii nu au cultura pt aceste lucruri!In parte corect!Dar voi cei ce sunteti pusi sa ganditi si sa actionati in locul nostru ,nu stiati cui vor fi destinate aceste depozite de gunoaie.
  Oare nu ar trebui sa le platiti voi?Asa cum va convine sa luati sute de milioane salarii,asa sa si platiti pt dispretul fata de noi!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.