Actualitate

Contractul de lucrări pentru noul sediu al DGASPC, semnat la CJ. Cum va arăta și când va fi gata

(FOTO-VIDEO) La Consiliul Județean s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru noul sediu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud.

Clădirea va fi construită pe str. Horea nr. 20 din Bistrița, unde în trecut a fost internatul Grupului Școlar Forestier.

    

Valoarea totală a investiției (2 luni proiectare, 12 luni execuție) se ridică la 4,5 milioane lei, bani de la bugetul județului.

Proiectarea va fi făcută de SC Plan Contur SRL Bistrița, iar construcțiile și instalațiile vor fi realizate de SC Record SRL Bistrița.

 

”Un lucru pe care ni l-am dorit foarte mult astăzi a ajuns într-o fază importantă, aceea de a semna contractul de proiectare și execuție pentru noul sediu al DGASPC. Este în momentul de față singura instituție din subordinea CJ care nu are un sediu nou sau reabilitat integral. În contact cu DGASPC intră săptămânal sute de persoane din județ, avem acum o clădire care nu mai face față solicitărilor existente la nivelul DGASPC. Mi-am dorit foarte mult ca toți cetățenii care interacționează cu această instituție să beneficieze de cele mai bune condiții. Mulțumesc Primăriei și Consiliului Local că ne-au transferat fostul internat din domeniul public al municipiului în domeniul public al județului. Noi am bugetat lucrările respective și sper ca în toamna anului viitor să inaugurăm noul sediu al DGASPC. Va fi o clădire P+2 cu 58 de birouri, cinci arhive, două săli de ședință, două cabinete medicale, trei oficii, șase depozite, lift pentru persoanele cu nevoi speciale, centrală termică proprie, grupuri sanitare, etc. Este o investiție menită să deservească peste 16.000 de oameni din județul nostru aflați în situații delicate. Sper ca prin septembrie anul viitor DGASPC să se poată muta, dar contractul are ca termen luna noiembrie 2019”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

11 comentarii

 • Nu se justifica sub nici o forma investitia , erau o groaza de alte prioritati care trebuiau finantate . DGASPC are un sediu aproape nou nout pe strada Sucevei . Sa bagi peste 1 milion de euro intr-o cladire veche de 50 de ani care sta sa cada ( pana la final va costa
  vreo 3 milioane de euro , ca asa-i la PSD ) e absolut inoportun . Radule , vezi ce decontezi ca-s cu ochii pe tine .

 • La ce folos 58 de birouri? Bullshit totul este politic!
  Sa plimbe hartia A4 dintr-un birou in altul…
  Fereasca bunul Dumnezeu ce s-a ajuns si cu Institutiile de stat in stat.

 • Pentru inceput…consider ca e nevoie de asa ceva in Romania…la cati virusi si poluare e….tot mai multe nasteri sunt cu malformatii si…etc..
  DAR…P…LA MEA…PE BANII MEI 58 DE BIROURI ??????????
  VA IMAGINATI CATE PERSOANE VOR FI ANGAJATE DIN BANII MEI DE LEONI IN 3 SCHIMBURI?
  O sa vorbesc cu sefii de la LEONII SA FACA ….6 SCHIMBURI SA SUSTINA BUGETARIMEAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

  • Nene, de ce nu te faci si matale bugetar, daca-i invidiezi si sudui atata pe respectivele/respectivii?

  • auzi…mai electricianule…
   cand am fost mic am vrut sa ma fac bugetar ..
   dupa ce am mai crescut si am vazut prostimea de acolo…mi-am dat seama ca nu e de mine!!!
   asa ca KA KAm asta e diferenta dintre un privat si un bugetar (nu toti!..sunt unii care nu au ce cauta la privat si pe aia ii inteleg…statul trebuie sa-i sustina)!!!
   privatul munceste sa platesca salarii pentru bugetarii care la ora 13 sunt la cumparaturi pe centru!!!!

  • nu e cazul…iti spun sincer ca acum 2… de ani am primit repartitie la o institutie de stat… restul e can can…
   si e pacat de struguri…sunt mai buni…in vin!

  • Și dacă se face bugetar, dispare nedreptatea?
   Și eu am criticat in urmă cu câteva luni, pensionările anticipate ale celor care lucrează în Ministerul de Interne. De fiecare dată primesc același răspuns: “Dar tu de ce nu te-ai făcut polițist?”
   Și dacă mă făceam polițist, se repara nedreptatea?
   Nu!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.