Actualitate

Controale la toate benzinăriile și stațiile GPL, în urma tragediei de la Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu a dispus începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

Decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică, a anunțat Executivul.

La această acțiune de control vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință:

– ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune;

– ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți;

– ITM pentru respectarea obligațiilor privind contractele de muncă;

– Agenția Națională de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu;

– Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică;

– ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport;

– ANAF și Vamă pentru respectarea obligațiilor de natură fiscală.

Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a semnat un ordin prin care autorizează prefecții din fiecare județ să constituie și să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanții instituțiilor menționate mai sus.

Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control și va pune la dispoziția organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalități.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a precizat: ”Prefectul Teofil Cioarbă a dispus începerea unui control la nivel județean la toate instalațiile de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL. În acest sens, a fost convocată o ședință de urgență pentru a demara controalele la toate stațiile de combustibil inclusiv cele GPL. La aceste acțiuni vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință. Controlul va avea ca scop identificarea rapidă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică. În cazul în care vor fi identificate neconformități, stațiile de combustibil vor fi închise până la remedierea oricăror situații neconforme. Acest control este o măsură necesară pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a preveni producerea unor noi tragedii”.

7 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS