Social

Copiii din Cepari merg la școală printre gunoaie. Cum stau lucrurile la Slătinița

cof

La o săptămână după începerea cursurilor, ”copiii din Cepari merg la școală printre gunoaie, materiale de construcții abandonate, în condiții de insecuritate și pericol de accidentare”, atrage atenția deputatul Cristina Iurișniți, care mai vine și cu alte exemple de școli în șantier.

”După modernizarea Școlii Primare din Cepari, comuna Dumitra, elevii sunt primiți și în a doua săptămână de școală cu o totală lipsă de respect din partea administrației locale și în condiții de insecuritate fizică pentru copiii care învață acolo. Cu un efort minim și puțin interes Primăria Dumitra ar fi putut face puțină ordine în curtea școlii. Situația de la fața locului dovedesc însă contrariul. Proiectul este util, probabil, doar pentru poza demnitarilor, nu și pentru binele, confortul și siguranța copiilor. (…) Înainte de 9 septembrie, doamna Camelia Tabără, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean, ne informa că mai sunt 10 școli în județ, în care vor exista șantiere și după începerea cursurilor, situații în care autoritățile locale găsise soluții pentru ca elevii să fie mutați în alte spații astfel încât copiii să înceapă şcoala în condiţii de securitate. Nu știm dacă se făcea, sau nu, referire și la situația din această școală”, a transmis Cristina Iurișniți printr-un comunicat în care a atașat câteva fotografii de la școala din Cepari, comuna Dumitra.

În ce privește ”situația de la Școala din Slătinița, aflată în grija Primăriei municipiului Bistrița, dezinteresul și disprețul chiar și pentru acei câțiva copii care au mai rămas să studieze acolo, este unul total”, mai scrie ea.

”După, deja cunoscuta declarație a primarului Ovidiu Crețu care a uimit o țară întreagă prin declarația sa dacă el (copilul) acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la şcoală?, doamna inspector școlar general a comunicat faptul că la Slătinița, faptic nu mai avem şcoală. Copiii din Slătinița figurează în rețeaua școlară, dar au intrat într-un regim de clase simultane”, comentează Iurișniți.

Deputatul USR adaugă; ”administrația municipiului Bistrița dar și a comunei Dumitra, Miceștii de Câmpie sau Șieu Odorhei din dezinteres și incompetență nu se preocupă de dreptul la siguranța copiilor noștri și nici de condițiile minime obligatorii care trebuie asigurate copiilor pentru a învăța în condiții decente”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.