Social

Încă 150 de viitori ”străjeri” pe Via Transilvanica, sculptați în tabăra Tășuleasa

(FOTO) ”De două săptămâni, campusul Tășuleasa Social este atelierul a 16 tineri sculptori din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Bulgaria, care își folosesc talentul și inspirația pentru a personaliza fiecare bornă de andezit, deci implicit, fiecare kilometru de pe drumul Via Transilvanica. Este a doua ediție a Taberei de Sculptură, care încă o dată are ca obiectiv sculptura în andezit, ceea ce ne bucură foarte tare și se potrivește cu proiectul nostru. Avem astfel un scop comun de a finisa aceste pietre de hotar și de a le pregăti pentru drum.

În jur de 150 de borne au fost aduse aici, ridicate cu utilaje, aranjate pe paleți, iar apoi sculptate pentru a spune povestea unui artist, viziunea pe care fiecare sculptor a avut-o în legătură cu acest proiect. Fiecare bornă este unică și are propriul caracter, așa cum fiecare județ prin care drumul Via Transilvanica trece, are peisajele, poveștile și oamenii săi, care așteaptă să fie descoperiți prin această călătorie de 1000 de km. Momentan, bornele așteaptă asemenea unor străjeri să își îndeplinească misiunea de a veghea câte un kilometru și de a îndruma călătorii pe calea cea bună!

Ne bucurăm că aceste pietre de hotar au devenit niște opere de artă, care au potențialul de a rezista pentru sute de ani, făcând parte din personalitatea și istoria drumului Via Transilvanica!”, menționează Asociația Tășuleasa Social.

https://www.facebook.com/ViaTransilvanica/posts/532123867330574?__xts__[0]=68.ARByQZkJJxTaoJeH7KPLY4560tO-gLo234N3hmjMNv59M_CJALXF0bv5gTIP0QEY3jeFQXaNaUvvStgXQo5z-HRh9LQco44WfvaYBXfo4cQyh24_xQHWHxynTi2ATCBsAWGYqc27x_FRQ3OJKWsTWWlwqEI4NgFTSnnmbR0REbBK_hYTq9JKLFXHvCoFWiENvY2iljc8m0UhQumwSqyn2bzJaG1CWUVTJFbO-dG3RtO6aRcLwb50EVVHcGnduUra3NuqcNJyXff4uLsHr6xbO5uO6DQ08XjhFQUMZhvnYgEBJFZieyqXAvFG9FvxC_fIdJW_jguX4sU1cBwLsbSDZRg&__tn__=-R

În 21 septembrie va avea loc, în portul Drobeta Turnu Severin, inaugurarea unei porțiuni de 85 de km din Via Transilvanica.

Via Transilvanica – ”Drumul care unește” este un proiect născut în 2018, de Centenar. Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze și să documenteze un traseu de aproape 1.000 de km care va străbate România trecând de la Nord la Sud. Când va fi gata în totalitate, Via Transilvanica va porni de la Drobeta Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

În Bistrița-Năsăud, traseul amenajat de 134 km trece prin comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor şi trece inclusiv prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului.

În 22 iulie a avut loc lansarea Via Transilvanica în Bucovina (137 km), iar în 26 iulie și în județul Brașov. ”La începutul lunii august, am constatat cu mândrie și am sărbătorit 299 km de Via Transilvanica realizați, trasați, marcați, documentați, puși în ghidul drumețului și gata lansați! Cu mare bucurie ne apropiem de jumătatea traseului realizată, asta și după ce mai lansăm și cei 80 km în județul Mehedinți”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS