Actualitate

Convoaie cu personal militar și tehnică, pe șosele și căi ferate. Ce se întâmplă

În perioada următoare, pe șosele și pe căile ferate vor avea loc deplasări de personal, tehnică și echipamente militare.

Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” informează:

”În perioada 7-24 mai, pe teritoriul național se vor desfășura o serie de exerciții care vor implica deplasări de personal, tehnică și echipamente militare, din garnizoanele de dislocare ale structurilor militare participante către poligoanele și facilitățile de instruire din județele Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu.

În acest context, începând de duminică 21 aprilie, structurile participante la exerciții se vor disloca atât pe căile de comunicații rutiere cât și feroviare către poligoanele și raioanele de instruire”.

(Foto cu caracter ilustrativ)

90 comentarii

 • Trăiască PACEA!
  Pentru asta Pregătiți – vă dragilor!
  Va fi o luptă pentru PACE de nu va mai rămâne piatră pe piatră!

  100
  22
  • Niste cretinic revarsanzi din conducerea statului nostru ,tin neaparat sa ne tarasca intr-un razboi care nu este al nostru! Nato tine neaparat sa ne foloseasca in postura de carne de tun in acest razboi! Tampitii astia de la guvernare au tot interesul sa ne implice! Nenorocitii dracului nu fac un referdum pe aceasta tema,mintind pe toate posturile populatia ca rusii ne vor ataca! E o aberatie a lor pentru a justifica bazele americane amplasate aici! Sunt niste dementi care ar trebui executati pentru tradare!

   415
   187
  • Așa e! Eu zic mai bine sa plecăm capul și eventual să-i invitam pe ruși și în pat cu nevasta-ta, sa nu cumva să-i supărăm

   202
   123
  • NU vrem război.Nu este interesu nost’
   -nu este războiul României .punct!
   Doamne ocrotește -i pe
   români 🇷🇴✝️
   ❤️adulți, bătrâni,copii,case și plaiuri frumoase.

   35
   10
  • Tranzitati?! ? dar NU ne implicați!!!!în kkaturileVoastre!

   ______1999:
   I’m in Romania, I guess
   — Captain Jones:)
   „Film: Kosovo: Intriga se bazează pe o poveste adevărată:[6] în 1999, în timpul bombardamentului NATO asupra Iugoslaviei,
   un tren 🌄🚂🚃🚃🚃care conținea echipamente radar americane necesare în Kosovo, păzit de o mică trupă de soldați americani și români, a trecut prin România și a fost oprit pt.4 patru zile într-un mic sat din Oltenia pentru că lipseau niște acte vamale, deși trenul fusese autorizat să treacă prin România de către prim-ministrul său..”!!!
   1999:California Dreamin’ (film) – Wikipedia film
   The plot is based on a true story:[6] in 1999, during the NATO bombing of Yugoslavia, a train containing American radar equipment required in Kosovo, guarded by a small troop of American and Romanian soldiers, went through Romania and was stopped for four days in a small village in Oltenia because some customs papers were missing, even though the train had been authorised to pass through Romania by its Prime Minister
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/California_Dreamin%27_(film) ––-

   15
   6
  • Clar…
   Ar trebui să așteptăm până ajung bolșevicii la graniță, să o transferăm acolo, cu tot cu vreo sută de mii de militari.

   39
   53
  • Da Ucraina nu tot așa se gândea că rușii no să atace și la ce au ajuns? Criminalii din Kremlin nu se liniștesc pentru că țara asta criminală așa le place sa ocupe, sa ucidă popoare. Trebu de spus mulțumesc la NATO că vine sa ne protejeze
   TREZITIVA.

   110
   98
  • Așa e… rușii tocmai au distrus în Ucraina un tren cu tehnică militară ce venea din România…

   11
   9
 • Tacit ne bagă ordinarii carne de tun.
  Mascat fac rîca cu ruṣi i
  Ruṣi i dacă vor fi încolțiți de toți vor da cu nuclearele

  103
  56
  • Corect bine zici…când ruși nu mai simt că sunt liberi să facă ce vor ei apasă butonul atunci va fi ultima lovitură pentru întreaga populație . Totul a fost pregătit din timp cu un singur scop de a guverna întreaga planetă . Oamenii sunt prosti statul care conduce țara face că totul sa fie in regula sa nu facă populația fix cum a făcut în 89 să iasă în stradă …ii prostește cu alimentarea cardurilor pentru alimente tot la 2 luni. Daca omul de rand ar fi fix ca și înainte de 1989 de mult timp nu mai exista ce există acum ..totul e prosteala și multe minciuni. Multi români pleacă la mii de kilometri distanță de copii de părinții să facă bani sa trimită acasă ..să facă o casa

   62
   16
 • Comentarii de doi bani!!! Ale unora care beau bere și sparg semințe la colț de stradă! Voi sunteți români ? Sunteți nesimțiți. Ar trebui sa vă mândriți cu armata română, chiar așa săracă! Este a noastră! In caz real, voi nu ați supraviețui nici 48 de ore.

  141
  66
  • Să vezi în Cincu câtă bere se bea. În doar câteva zile.

   Mulți așteaptă deplasările astea ca să poată să scape de copii și neveste, și să-și facă de cap.

   Să se instruiască, am vrut să spun. Uuups.

   Du-te și te culcă, Jeanne. Tu ești ăla cu sâmburii, în fața blocului. Marș!

   44
   54
  • Majoritatea și-au făcut pașaport când a început războiul în Ucraina, iar în caz de război în 5h sunt la Petea, Borș, …

   46
   14
  • În primul rând, să meargă neamurile și prietenii cadrelor MApN (și a celorlalte instituții din sistemul de national de apărare). La fel cum au băgat în sistem sute (dacă nu mii) de inși, la căldurică, pe criteriul PCR, tot așa să caute oamenii și pentru un eventual război.

   Apoi, mai discutăm.

   96
   27
  • Dacă e despre Educație, hulim profesorii; elevii, țipă părinții!
   Dacă se scrie despre Biserică, hulim clericii, pr,monahii, pe toți etc
   Dacă e ceva despre soldați, ne hulim armată ;
   Etc
   Etc
   Daca se scrie despre spitale,huiduim medicii, pacienții,sistemul .
   DOAMNE Iartă -ne, mai e ceva bun de zis,despre noi, in țară asta?! ❤️💛💙
   Seară bună!

   86
   11
  • Daca e a noastră sa lupte pentru interesele romaniei nu ale Americii, acest razboi e al americanilor , atata. Dar cum restu europei e subjugat americii , faci ce zice stapanu.

   Proastă natie daca accepta să meargă la razboi cu russia.

   Toate imperile cad la un moment dat, nu trebuie sa distrugem lumea din cauza asta.

   62
   35
  • Daca rușii ar dori sa ocupe Romania, in( capacitatea) noastră militara ar conta ?
   NATO și US sunt de temut doar pe posturile TV.

   37
   17
  • @petr:
   „Așa se face „politica”:
   „seria declarațiilor care mimează o distanțare de Moscova a continuat și în Antalya, la Forumul diplomatic, unde premierul ungar le-a recomandat * psihoterapia! celor care îl numesc „cățelușul lui Putin”.
   Dl.Orban a susținut că el nu priveşte războiul din Ucraina prin ochelari 🥸 ucraineni sau prin ochelarii lui Putin, ci prin ochelari maghiari:
   „Eu trebuie să reprezint ţara şi naţiunea mea, şi eu ştiu care este interesul maghiarilor. Dacă ceva este bine pentru maghiari, eu susţin acel lucru, dacă nu este bine pentru ei, eu mă opun. Este foarte simplu”.
   De la Putin, Orban trece la suveraniști și la Iran (….)
   https://www.veridica.ro/editoriale/dansul-lui-orban-un-pas-in-spate-cu-rusia-unul-in-fata-spre-suveranisti-si-iran ⁉️
   Dansul lui Orban: un pas în spate cu Rusia, unul în față spre suveraniști și Iran | Veridica(Actualizat la: 10 Mar 2024 09:14:59)

   26
   4
  • Fricoșii și spionii se vaită că drobul de sare cade pe ei dar nu se dă la oparte. Cei ce înmoaie inima celorlalți ar trebui exilați în Siberia încă de acuma

   9
   4
  • Care armata, România este ocupata militar fără război de americani și nato și ue și zelinski, ei sint stăpâni peste colonia România..ăștia ne conduc România, vor să fie război cu Rusia pe pământ Românesc, se vor lupta americani și nato cu Rusia până la ultimul cetățean Român..chiar nu vă treziți din somn..de 34 de ani, sintem slugile străinilor în România..?

   5
   3
 • Jigodi de mitici si sirme…vinduti in 1940…dictatul de la viena puli o sa ne vinda cu prima ocazie..acum negociaza pretul gestionarul ,sergentul si papagali din bezna…armata …care …a demonstrat ce ,a cistigat ce …eliberat ce?????

  22
  28
  • Vorbim și noi pe aici. Oricum este degeaba. Ca soldat mergeam la pregătiri cu mitraliera AA pe care niciodată nu am reglat-o. Avea două țevi care trăgeau cu diferențe mari un de cealaltă. La sfârșit, deși nu loveam nicio țintă, eram încărcați de lauri în ziarul armatei…

   31
   8
 • Traseu prin Romania din Ungaria spre Ucraina..Arad Maramureș. Ce e așa greu Totul e aranjat . Fraieri se lupta pentru niște idioți care vor sa conducă lumea

  42
  13
  • Multi idioti comenteaza fara pic de logica. Se pare ca tembelismul e boala secolului in Romania. Ba retardatilor, mutati-va in rusia basinosului putin daca va e drag de el.

   11
   11
 • Cine nu știe ce e războiul sa se ducă pe front.Se vor duce pe front copii drogați ai bogătanilor sau politicienilor,etc?Cum a apărut un președinte german la noi peste noapte așa a apărut și un președinte Zelenski în Ucraina pentru că Timoșenko nu era potrivită pentru a provoca un război de care Occidentul are nevoie.

  59
  27
  • Alte narative ale propagandei ruse mai aveți să ne expuneți sau rămâneți la caricatura asta ieftină? Oricine are interes suficient să se informeze află că :
   1.Poroșenko(atât de bine sunteți informat că nici nu știți numele corect ale personajelor despre care vorbiți) este un anti-rus convins (poate ați uitat că omul la începutul războiului era pe străzi cu arma în mână).
   2. În campania din 2019 Zelenski era văzut ca un filo-rus în contrapartida lui Poroșenko ( un simbol al luptei împotriva rușilor). Un search pe wikipedia vă demonstrează clar că regiunile rusofone l-au votat masiv pe Zelenski, inclusiv Donețk și Luhansk.
   Apoi prin ce mă rog frumos a „provocat” Zelenski războiul? Nu a participat activ la negocierile de pace și de rezolvare a chestiunii în 2019 la Paris, la aceeași masă cu Putin, Macron, Merkel unde părea un copil fără experiență? Tot ce a făcut Zelenski a fost să își întărească armata țării, proces aflat deja în derulare din 2014 după ce s-au trezit cu trupe incognito în tot estul teritoriului național.
   Iar legat de alegerile din 2014, nu înțeleg sintagma „peste noapte”. V-ați trezit cu Iohannis la Cotroceni dimineața sau? Vi se pare că a apărut nicăieri? Cu respect, în ce peșteră ați trăit acele momente?

   28
   16
  • Mulți vorbesc aici despre ruși dar nici unul dintre ei nu au citit tratatele și nu au citit istoria din 89 încoace. Nato a încălcat toate acordurile făcute în 90 cu Rusia când s a retras din Europa de Est la granițele sale

   21
   8
  • Păi vorbesc și ei ce aud la ProstTV, UM Digi24 și alte canale (de colectare a dezinformărilor).

   E mai greu să citești tratate. Tre’ să le cauți. Când ai terminat de căutat, ești prea obosit.

   20
   7
 • Dacă nu eram in NATO fololoseam acum ca moneda națională ,,RUBLA”. Nu vă este de ajus că tone de aur cu acte clare ne’au fost luate și nimic nu am primit practic înapoi?
  Toate țările de… după războiul al doilea mondial si’au revenit la vechile vămi… doar noi pentru că,, au atașat ‘ ceva ce nu era al nostru Transnistria ,,cumva” dar era de fapt ODESA… Au manarit cumva și NU le mai ajunge.

  Ei vor de fapt Alaska.. și vor să aibă moriv de război.

  A început si nomic nu ii poate opri pe Ruși… atâta timp cât au făcut omor in fratele mai mic Ucraina…

  A început.. al 3’lea război mondial iar China va avea cel mai mult de câștigat…

  Sper să nu am dreptate.

  31
  22
 • Au nevoie de prosti,ca ei daca se intampla ceva ,dau bir cu fugitii.Au vandut tara,si au stricat tot ,daoar pentru buzunarul lor.Pe noi ne-au dat la straini sa muncim.Suntem platiti prost fata de altii,pe deasupra ne incarca cu taxe tot mai multe si mai vrei sa merg si la razboi.Ca sa le apar lor averea facuta pe sparele nostru,NU MULTUMESC.SA MEARGA EI CU NEAMUL LOR,in linia intai.

  57
  11
 • Tara este asa cum este ..cum a mai fost si pe vremuri ,din păcate spun.Romania e o țară micuța cu o politica slaba un popor cu un trecut chinuit.Cine merge? ,cine fuge?,cine a adus situația asta?…destinul?!.Nu stiu cand politica nu fost corupta in toata istoria României ,numai de asta a avut poporul parte.Cenusa uitata peste bunici noștri trecuți prin primul si al doilea razboi trezește multa groaza.Dureros pentru cei ce ajung împinși din spate la oaste…pentru familie,copii orfani lăsați in urma distruși pentru totdeauna.Glorie armatei Romane!! Pentru cei care au curaj si plătesc cu sange pentru tara Românească.Rusine!! , Rușine !!politicienilor corupți de la Iuliu Maniu in coace! . Rușine si osândă iubitorilor de arginti ,aidoma ca si iuda care a răsplătit dragostea prin trădare!

  44
  2
  • @d:…Asa-i! Ne-au tot amețit și mințit, cu diversiunea, cu mineriadele, cu tranziția etc, mereu furați, slugăriti,mereu mințiți!
   „California dreaming” film nesfârșit! Tooot așteptăm americanii !!
   Între timp ,
   „Pace și priietienie” între popoare🖐️
   Vizionează „Ion Iliescu recunostea ca l-a sunat Mihail Gorbaciov in 1989, la Revolutie” pe YouTube
   https://youtu.be/tQ3tU6BUhBI?si=EbaUXL-Na4B4JYjJ

   11
 • Ultimul medicament cu care ii faci pe patriotii de pe Facebook sa le vina mintea la cap este RAZBOIUL. Cu alte cuvinte un șut în koor un pas inainte

  11
  1
 • Vor merge doar militarii activi la luptă. E mai practic.
  Nu de alta, da’ cică îs tot mai multe familii (soț și soție, nepoți etc.) angajate în armată. Așa, rămân uniți, chiar și pe front.

  16
  9
  • Și normal că de la conducere. Păi cine are printre cei mai mulți generali activi (de rezerviști nu mai discutăm) dintre țările NATO?

   Mno, ăia să meargă.

   Când aveam 17-18 ani, pot spune că nu trebuiau să mă cheme de două ori pentru situații de genu’. Acuma, că-s trecut de mijlocul deceniului 3 de viață, și am și câțiva ani în armata română NATO, nu în aia blamată, cu APV-ist (de fapt, asta de-acuma e, în mare parte, ca aia de pe vremuri, doar uniformele și oamenii – NU CARACTERELE INFECTE DIN CONDUCERE – s-au schimbat, tehnica – PREA PUTIN SPRE DELOC), acuma, cum zicea donQ, în cel mult 5 ore am plecat din colonie.

   17
   3
  • Oh,yeah! Travel BIG style!!

   ✈️
   „Aeronava Gulfstream G550, operată de Global Jet Luxembourg, a decolat duminică de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, și nu din Capitală, conform informaţiilor furnizate …🛫
   Călătoria către Seul a avut o durată de circa 12 ore. Aceeaşi aeronavă a fost folosită de Klaus Iohannis în anul 2023 pentru alte deplasări, inclusiv în Emiratele Arabe Unite şi într-un turneu african în Kenya, Tanzania, Capul Verde”
   https://m.ebihoreanul.ro/stiri/klaus-iohannis-a-folosit-din-nou-un-avion-privat-de-lux-pentru-a-pleca-intr-o-vizita-oficiala-in-coreea-de-sud-de-la-sibiu-185898.html

   7
   0
 • Sa va fie rusine România, ne bagati tara în razboi pentru interesele altora. Revenim la vremurile din 1944, poate și mai rău. Oara pentru ce a meritat acest sacrificiu de democratie?????

  31
  13
 • Dacă voiau rușii să ne atace o făceau până să fim membri NATO, ei nu atacau nici Ucraina dacă NATO nu voia să pună baze militare pe teritoriul lor. Imaginația va că Rusia sau China va dori să pună baze militare în Mexic sau Columbia!??? Deduceți răspunsul. In 2 ore aceste state vor fi ocupate de americani! România nu trebuie să permită să devină un poligon de luptă cum sa procedat și cu alte state care au fost,,protejate” de americani, iar cetățenii să fie carne de tun( victime colaterale) vezi Serbia! Românii trebuie să se trezească!

  36
  14
  • Debitați tâmpenii să vă aflați în treabă. În caz că aveți memoria de român scurtă vă amintesc eu că prin anii 90′ și 2000 rușii erau ocupați să facă zob o întreagă țară care și-a permis să aspire la autodeterminare și independență (Cecenia) iar apoi au intrat cu tancurile în Georgia în aceeași manieră. Ce baze americane sau NATO erau în aceste două state mă rog frumos?? Aștept să ne luminați cu inteligența sclipitoare de care dați dovadă. Vă reamintesc faptul că înainte să intre România în NATO, Rusia trecea printr-un întreg proces de transformări post sovietice, iar Ucraina și Belarusul nu erau decât niște state marionete, ce interese de invazie să aibă Rusia atunci???. Ucrainenii s-au săturat să fie marionete în 2014 când l-au alungat pe Ianukovici și imediat s-au trezit cu „omuleții verzi” în Crimeea. Ce baze americane/NATO erau în timpul regimului Ianukovici în Ucraina??? Ce baze americane/NATO au fost în Ucraina din 2014 încoace ??? Ne luminați vă rog ? În caz contrar vă rog să nu mai răspândiți propagandă ieftină cu americani răi și ruși neajutorați căci astfel de narative nu prind la cei care posedă mai mult de 3 neuroni. Mulțumim.

   25
   16
  • Ai perfectă dreptate. Dacă elitele ar trebui să își trimită copiii la război nu am avea război niciodată

   15
   2
 • Nu era mai bine daca se mutau unitatile din Bistrita, asa cum s-a discutat, cu multi ani in urma, la Turda / Campia Turzii? Pentru cine nu stie sau a uitat, erau discutii ca, atat Bistrita, cat si Dejul, sa se mute in zona respectiva, in proximitatea bazei aeriene. Oarecum, similar cu ce este in plan la Constanta, la MK.

  Asa sunt organizate unitatile militare americane, cu ce se pot numi a fi ”mini-orase militare”. Operational vorbind, ar fi fost o mutare foarte buna, pentru trupele ar fi dislocate mult mai usor (pe calea aerului). Mai ales in Romania, o tara cu o infrastructura rutiera si feroviara comparabila cu cea a unor tari din Africa sau Asia, nu din lumea Occidentala.

  Insa, la Bistrita, asa ceva ar fi fost un dezastru, politic vorbind. Pai ce sa puna gospodarii orasului / judetului, in loc la armata? Pai nu-s alesii neamului invitati la unitate, la tot rahatul? Vezi de treaba, contribuabilii platesc, ca n-au ce face.

  E mai bine sa plimbi tehnica prin tara, de-a lela. Mai cumperi combustibil (de la cine trebuie, ca discutam de statul roman), mai repari la TAB-uri (alte cheltuieli).

  TREBURI NEAOSE!!!

  17
  3
 • Mulți tâmpiți comentează pe aici doar pentru a se afla în treabă! Au murit moșii su strămoșii noștri pentru glia pe care călcăm cu toții acum iar voi caractere infecte în secunda doi întoarceți curul și dați bir cu fugiții! De ce nu plecați de acum lepre rusofile, poate chiar la Moscova, toți care-l pupați în dos pe PUȚIN, oricum și cu voi și fără voi de vă fi război același drac ar fi. Produceți doar GREAȚĂ, SCARBA și MĂTREAȚĂ !!!!

  22
  24
  • @Costy, ba, ceacanau, iar te-ai uitat la Rambo?

   Vezi ca razboiul nu ii ca in filme. Pentru o tara de mana a 3-a precum Romanistan, ii chiar nasol.

   15
   8
  • Zi sa mori tu băh coastă…E liber la inrolat in legiunea internatională? Ia dă-ne tu un exemplu de eroism si opreste-l pe Putin la vreo mie de km distanță.Plus ca mai primesti si niste bani ,nu ești erou asa pe moaka.Poate îi lămuresti sa se intoarcă in țara lor si pe băieții blonzi cu ochi albastri care bântuie prin Europa și se fac ca nu aud chemarile la incorporare ale conducatorului țarii lor.Poți sa mergi pâna la Petea .E plin pe sensul catre Ungaria de masini cu băieti si barbați in toata puterea.

   10
   2
 • Avem o tara cu detoate!Ce se întâmplă în jurul nostru ar trebui sa profitam! Rus,Ucrainian , Ungur sunt ce au fost dintotdeauna,diferența a facut-o conducera! Ei se vor împacă,noi dacă nu profitam (părere personala) iar vom plăti cu generațiile următoare! ISTORIA SE REPETA !

  5
  1
 • Am citit despre momentul predarii armatei romane in favoarea rusilor.Ceea ce au povestit bunicii nostrii,este strigator la cer.Adica ridici mainile si ei tot trag.Ganditi-va bine!

  6
  5
  • Ce căutau românii la cotul Donului si la Stalingrad alaturi si sub comanda armatei lui Hitler?Te pomenesti că si pe acolo au săpat dacii tuneluri.Că au mers până la Nistru mai treacă ,au eliberat Basarabia .In război toate armatele fac barbarii si crime impotriva umanitătii.Sau barbariile si crimele a lor nostri sunt bune și ale altora nu?

   9
   3
 • Razboaiele sunt provocate de niste smecheri care se cunosc, se urasc dar nu se împusca si sunt duse de alti fraieri care nu se cunosc, nu se urasc dar se împusca.

  10
 • Daca se ajunge la razboi,multi vor ondrepta arma inapoi…catre Romania,nu a ajutat cu nimic populatia si doar a fost furata de cei din conducere….

  3
  1
 • Nemernicilor,nu mai mințiți oamenii vă pregătiți de RĂZBOI,PUPAȚI AMERICANII ÎN FUND,Stau într-o zonă lângă calea ferată și drum european,săptămâna trecută,a oprit un convoi,de tiruri,cu numere străine,însoțiți de jandarmi,când am întrebat pe jandarmi,ce sa întâmplat ,și ce păzesc,au invocat ,,probleme tehnice”,era echipament militar pt.Ukraina.Vor să ne târască într-un război,la comanda Americanilor.

  11
  7
 • Rumani, decat sa va certati, mai bine sa ascultati niste cantecele (mai ales cand va vine ordinul de mobilizare). Propun urmatorul playlist:

  1. Truda – La arme – ( https://youtu.be/l8gvQ6lPrTk?si=4OlRuM6xmCEbMZzH )

  2. Daniel Iancu – Pica MiG-u-n batatura – ( https://youtu.be/eoUaJVmkGqo?si=1_1meGEBMnPN_uM7 )

  3. Pavel Stratan – Eu beu – ( https://youtu.be/Vqokufyf-DM?si=n0_AyPg1996JwRzv )

  4. Spitalul de Urgenta – Traiasca berea – ( https://www.youtube.com/watch?v=56Eyhx0S2dk )

  5. Spitalul de Urgent – Sila ( https://www.youtube.com/watch?v=aVBlSFNCRCA )

  100% RUMANESC!

 • Mr johanis prima linie ..se pregătesc de război dar nu e războiul nostru ..parlamentarii primii…ei votează mizerii ..ei îi ajută pe ucrainieni și poporul român suferă din cauza înțelegerilor dintre johanis și clovnul ucrainian …

  10
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.