Actualitate

Investiții de 1,5 mil. euro pentru modernizarea rețelei de gaz în patru localități

Cinci proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală este de 7,75 milioane de lei (peste 1,5 milioane de euro), au fost planificate pentru acest an în județul Bistrița-Năsăud, a anunțat compania Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de gaz pe o lungime de circa 24 de kilometri în patru localități din județ. În urma investițiilor, va fi îmbunătățită alimentarea cu gaze naturale a bistrițenilor, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Investițiile, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în comunele Nușeni (peste 9 km), Chiochiș (peste 6,5 km), municipiul Bistrița (6 km) și orașul Beclean (peste 2 km).

Anul trecut, în Bistrița-Năsăud au fost derulate trei proiecte de investiții prin intermediul cărora au fost modernizați peste 8 km de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 50 km, pentru racordarea de noi consumatori.

3 comentarii

 • bună ziua.oare în livezile la o aruncătură de băț de Bistrița nu e capabil nimeni să tragă o conductă de gaz!?marele Primar Traian Simioanca din 4în 4ani promite gaz.știe cineva motivul pt.care nu se poate trage o țeavă pt gaz?pentru acest motiv ar trebui să nu mai fie votat.să vadă și el cum e să fi mințit .

  10
  1
  • Nu. Pentru ca voi aveti lemne aduse in fata casei si becuri aprinse in tot satul!
   Gazul nuce pentru cei ce au ci pentru cei ce nu au.

   2
   6
  • România este “pe invers”, adică noi investim , cu întârziere, în ceea ce alții care au investit în acea tehnologie acum 50 de ani, acum o dezafectează și trec la alte forme de încălzire.
   Gazul își trăiește ultimele clipe.
   Sunt atât de puțini cei care se încălzesc cu gaz, încât NU este profitabil pt firmă furnizoare să facă investiții, reparați la rețea etc pt câțiva oameni.
   Nu au acea “masă critica” pt ca să iasă pe profit.
   Lemne nu, gaz nu, ……
   Încălzire centralizată în orașe și incalzire cu pompe de căldură la sate.

   5
   3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.