Actualitate

Copiii din județ vor primi alocații de circa 10 mil. de lei. Când le intră banii

Cei 59.070 de beneficiari de alocații de stat din Bistrița-Năsăud vor primi alocații duble începând cu luna aceasta, suma pe care Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud urmează să le-o vireze în conturi în luna mai fiind de aproape 10 milioane de lei.

Dintre aceștia, 5665 au vârste între 0 și 2 ani și vor primi 300 de lei în loc de 200, iar 879 au handicap și vor primi și ei câte 300 de lei față de 200 în prezent.

”Noutatea de anul acesta este că, începând cu drepturile lunii aprilie 2019, se majorează alocația de stat de la 84 de lei la 150 de lei și de la 200 de lei la 300 de lei pentru copiii între 0-2 ani sau 3 -18 ani pentru copiii cu handicap. De menționat că drepturile aferente lunii aprilie se plătesc în luna mai 2019”, a spus directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud la ședința Colegiului prefectural.

Dacă în luna aprilie 2019 au fost plătite alocații de 5,7 milioane de lei, din mai vor fi achitate 9,8 milioane, ceea ce este aproape dublu.

Reamintim că mărirea alocațiilor reprezintă o inițiativă a deputatului PNL Robert Sighiartău care a venit cu un amendament la legea bugetului de stat, votat de majoritatea deputaților și senatorilor. Ulterior, amendamentul a fost revotat, după ce a fost schimbată sursa de finanţare.

Astfel, după adoptarea în plenul Parlamentului a amendamentului la Legea bugetului, de la 1 martie copiii vor avea alocații mai mari. Copiii de până la 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

După vot, Robert Sighiartău a scris pe Facebook: ”Victorie! Vocea românilor a învins! PNL a reușit să dubleze alocațiile pentru toți copiii!!! Am câștigat astăzi o luptă importantă pentru viitorul lor! Majoritatea PSD-ALDE s-a șubrezit și am reușit să obținem un vot pozitiv pentru amendamentul PNL, datorită căruia copiii între 0-2 ani vor primi 300 de lei lunar, iar cei între 2-18 ani, 150 de lei”.

El a transmis apoi într-un comunicat: ”Majorarea alocației de stat pentru copii este un pas mic în direcția bună! Eram datori să facem acest lucru și nu există nicio scuză pentru cei care aveau la îndemână banii, dar au refuzat să sprijine viitorul României, copiii. Trebuie să înțelegem bine că victoria de astăzi este un câștig pentru copii, părinți, familie și o pierdere pentru PSD. Copiii nu intră în calculele PSD. Familiile nu intră în calculele PSD. Numai PSD intră în calculele PSD. Ce am început astăzi trebuie dus mai departe. Este, de fapt, singura noastră datorie. Nu există priorități mai însemnate decât viitorul copiilor noștri. Nimic nu poate merge mai bine în România dacă familia și copiii suferă. PSD garantează mizeria egală a tuturor familiilor din România și dovedește astfel că disprețuiește oamenii pe care susține că îi ocrotește. Mulțumesc colegilor din PNL pentru sprijin! Le mulțumesc tuturor colegilor din Parlament care au votat creșterea alocațiilor. Mulțumesc din suflet tuturor celor ce mi-au trimis mesaje de sprijin din toată țara. Le-am preluat curajul și decizia. Voi continua să fiu alături de ei!”.

Etichete

4 comentarii

  • Copilărie fericită și fără griji !
    Griji sunt doar pe părinți, care nu știu cum să cheltuie imensele sume alocate, din dragoste și din munca lor, de către dragii noștri guvernanți !
    Să ne traiască, întru mulți ani.

  • ALO !!!!!!!!!! Sighiartau marele PNL-ist s-a laudat cum a bagat el cu forta marirea alocatiilor!!! acuma ce nu va convine? ca le da guvernarea PSD? ca nu se intelege!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS