Social

Copiii îngrijiți de măicuțele de la Piatra Fântânele au primit daruri de la Moș Nicolae

Peste o sută de daruri de la Moș Nicolae au ajuns la copiii îngrijiți de măicuțele de la Mănăstirea Piatra Fântânele, mesagerii moșului fiind familia Rodica și Vasile Dobraniș, dar și cinci elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița care au și făcut o donație din economiile lor.

Pachetele de Moș Nicolae pentru copiii de la Piatra Fântânele, 53 la număr, au fost pregătite cu sprijinul clienților magazinelor Atlantis, a angajaților și partenerilor.

”Azi am livrat pachetele lui Moș Nicolae. Vreo opt livratori am fost. Toți unul și unul. Toți mulțumiți că stârnim bucurie. În firmă, George, a fost cel mai solicitat. Dar mi-a spus că i-a plăcut să împartă cele 110 cadouri (pentru angajații companiei -n.r.).

La copiii (53) de la Mănăstirea Piatra Fântânele au venit cu noi cinci liceeni de la Liceul cu Program Sportiv, clasa a XII a F, care au donat o sumă importantă de bani din economiile lor și ni s-au alăturat campaniei foarte generoși, foarte empatici. Datorită lor, a clienților, a angajaților și a partenerilor magazinelor Atlantis, am reușit să pornim acțiunea, primul target fiind copiii îngrijiți de măicuțele de la Piatra Fântânele.

Cei mici dormeau când am ajuns. În mănăstire domnea o ordine impecabilă, iar măicuțele ne-au primit extrem de bucuroase. Când s-au trezit, surpriza a fost pe măsură, de la cel de 3 ani până la cel de 15, toți prichindeii și adolescenții s-au bucurat de pachete, toți au fost încântați de torturile surpriză, de bananele reci, de răvașele colegilor lor din Bistrița, de la clasa a IV a, de la Școala Generală nr.1, de ir-urile de buze pe care și le doreau cu toții.

Când am sunat pentru a anunța vizita, am întrebat-o pe măicuța Damiana ce anume își doresc copiii? Iar ea mi-a răspuns simplu: niște ir de buze și vitamina C! Copiii se plâng că vântul de munte le usucă și crapă buzele atunci când ies afară.

Am găsit niște copii foarte frumoși acolo, cuminți, silitori, cu mult bun simț. O parte dintre ei își făceau temele, totul într-o liniște desăvârșită, fără laptop, fără telefon, fără televizor!

Lângă fiecare grup, câte o măicuță tânără îi supraveghea și îi ajuta unde aveau nevoie. Unul dintre ei ne-a cântat o colindă la fluier, iar spre final, la plecare, o măicuță ne-a dus în paraclis, unde am avut bucuria de a asculta câteva colinde cântate impecabil de un grup de tineri.

Continuăm, binele aduce cu el un alt bine, la fel sau poate chiar mai mare.

Cei cinci liceeni, la despărțire, ne-au spus că vor să mai vină și la următoarea acțiune.

Vorba aceea, pofta vine mâncând, iar a face bine devine molipsitor!”, a scris Rodica Dobraniș.

1 comentariu

  • Jos pălăria! Felicitări donatorilor, felicitări ajutoarelor și felicitări inițiatorilor! Pentru ca lucrurile să se schimbe în această țărișoară, OBLIGATORIU, trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi. Pentru a avea țara dorită trebuie să facem ceea ce nu facem și să fim așa cum nu suntem! Dar fiecare dintre noi! Sincere, sincere felicitări! Fiecare dintre noi poate urma gestul acestor persoane brave!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS