Actualitate

Covid-19 a mai curmat o viață, a reputatului medic radiolog Ilyes Istvan

Medicul radiolog Ilyes Istvan – care a condus timp de 35 de ani Secția de Radiologie a Spitalului Județean de Urgență din Bistrița și a fost consilier local din partea UDMR – a decedat la spital, joi în jurul orei 20.00 după ce fusese infectat cu SARS-CoV-2.

Medicul Ilyes Istvan împlinise în 6 ianuarie vârsta de 81 de ani. În ultimii ani nu a mai profesat.

Fusese internat joia trecută la spital după ce a început să se simtă rău cu simptome de enterocolită. Întrucât era polialergic, nu putea lua medicamente și nici nu s-a putut vaccina. Cu mare dificultate, a fost convins să se interneze, dar nu a fost intubat.

Personalul medical al secției de Radiologie a transmis prin intermediul Timp Online că regretă profund moartea domnului doctor, care a fost un exemplu de profesionalism și de omenie.

Ne alăturăm acestui gând, transmitem familiei condoleanțe.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

15 comentarii

 • Dumnezeu sa-l odihneasca.
  Un om de inalta tinuta morala, un domn adevarat, un profesionist desavarsit.
  Condoleante familiei indoliate!

  • Drum lin stimate domnule doctor! Vă mulțumim pentru ajutorul dat de nenumărate ori de-a lungul timpului. Veți rămâne în inima noastră și ne rugăm pentru odihna sufletului dumneavoastră. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

 • Profesionist, caracter, modest, integru! Respect DOCTORE!
  Fie-ti lumea mai liniștita acolo unde te-ai dus! Sincere condoleante familiei!

  • Un om de mare calitate, omenie , profesionalism , adevărat exemplu pentru lumea medicală. DUMNEZEU să-l odihnească în pace!

 • Un mare , mare medic . Sufletist si devotat meseriei . Am avut ocazia sa-l cunosc intr-un moment de rascruce a vietii . Era pensionar , dar muncea in continuare intr-un cabinet particular din zona istorica a urbei. A fost primul medic care mi-a pus un diagnostic corect , confirmat apoi la Cluj (in urma multor analize facute la o clinica universitara). M-a incurajat si apoi m-a ajutat cu sfaturi bune pentru recuperarea sanatatii. A fost unul (dintre putinii medici) care intelegea (si interpreta) ce vedea pe o radiografie . A fost cu siguranta cel mai bun medic imagist al Bistritei . A tratat la fel pe maghiari , sasi , rromi si romani , fara nicio discriminare , respectand demnitatea umana. Orasul pierde odata cu dansul un MARE OM. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace! Condoleante familiei indoliate!

 • Un bun coleg, profesionist de exceptie, plin de bunavointa pentru oricine ! Dumnezeu sa te odihneasca in pace si liniste! Condoleante familiei ramase fara acest minunat OM ! Cu durere si respect,MNPop

 • Cand eram student la Cluj in anii 90 eram cu dumnealui pe terasa de langa Muzeul de Arta (azi disparuta). Afara niste idioti urlau din nu stiu ce motiv „Afara, afara, cu ungurii din tara.” Unul din ei ii fusese pacient si ii salvase viata. L-a recunosut imediat, a zambit in cafea si a zis „sunt oameni buni, doar au fost spalati pe creier de manualele de istorie care fac din unguri dusmanii romanilor desi romanii si ungurii in Ardeal sunt practic acelasi popor, doar cu insemne diferite.” A suferit vazand cum atitia provoaca degeaba ura intre cele doua natii. Dumnezei sa il ierte, azi dimineata am aflat.

 • Un om de mare calitate, omenie , profesionalism , adevărat exemplu pentru lumea medicală. DUMNEZEU să-l odihnească în pace!

 • Toate comentariile descrise de sus sunt adevarate,un om respectuos,in care nu gaseai aronganta,un om profesional f.bine pregatit,citea zilnic,se documenta,colabora cu colegii(doctori),nu gaseai mandrie si „aer de superioritate”,un umor fin,nu deplasat…NU ERA AVAR DUPA BANI,DE ACEEA AVEA UN SINGUR APARTAMENT SIMPLU(CA ORICUM NU DUCEM CU NOI NIMIC)UN OM MINUNAT,SIMPLU,MODEST,DE CUVANT,UN SEF PE CARE SI L DORESTE ORICINE!SINCERE CONDOLEANTE!

 • Mare pierdere! Un om deosebit, profesionist de exceptie, modest si extrem de sufletist! Fie-i tarana usoara, va ramane un reper pentru cei care l-au cunoscut! Sincere condoleante familiei!

 • Bistrita pierde un om minunat,un om fara rautate,un mare altruist.Am fost colegi in primul consiliu municipal de dupa revolutie si totdeauna ne-a impresionat prin prietenie,sinceritate si onestitate. Cerul va fi mai frumos cu un astfel de suflet ce se intoarce la Creator.Dumnezeu sa-l primeasca in bucuria cereasca! Sincere condoleante familiei.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS