Actualitate

Covid-19 i-a curmat viața la numai 58 de ani președintelui Partidei Romilor, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș

Președintele Partidei Romilor Pro Europa – Filiala Bistrița-Năsăud, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș, s-a stins din viață la numai 58 de ani, fulgerător, după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 care i-a afectat în proporție de 50% plămânii, el fiind internat direct la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, unde nu a mai putut fi salvat.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a transmis un mesaj de condoleanțe: ”Profund îndurerați, am aflat că bunul nostru coleg, consilierul județean, Emil Neia Lăcătuș, a plecat către Ceruri. Neia ai fost un OM de o bunătate nemăsurată, neobosit, de cuvânt, ai luptat pentru comunitate și drepturile sale într-un mod exemplar și mereu am admirat dragostea ta pentru familie. În aceste clipe grele, să nu uitați că suntem alături de voi. Dumnezeu să vă dea putere și să vă ofere mângâiere în acest moment dureros. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace și să-i primească sufletul în Împărăția Sa”.

”Cu tristețe și lacrimi, aflăm astăzi că prietenul și colegul Emil Neia Lăcătuș a plecat la Ceruri înainte de vreme, vestea fiind ca un cutremur pentru mine și colegii mei. Ai luptat toată viața pentru drepturi și libertate, iar cel mai important lucru este că ai dorit mereu să afirmi tradițiile și obiceiurile comunității, la cele mai înalte standarde. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul său și să îi mângâie de durere și suferință familia îndurerată. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul deputatului Bogdan Ivan.

”Regretăm profund pierderea unei persoane reprezentative pentru comunitatea minoritară, președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș. Faptele celui care a militat pentru egalitatea, integritatea și dezvoltarea minorității rome bistrițene vor rămâne vii pentru comunitate. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis Prefectura.

”Profund îndurerați am aflat de moartea neașteptată a prietenului și colegului nostru din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș, președintele Partidei Romilor. Nu vom uita proiectele comune! Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Bunul Dumnezeu să vă mângâie sufletele îndoliate și să vă dea putere să treceți peste aceste clipe dureroase!”, este mesajul de condoleanțe al UDMR Bistrița-Năsăud.

”La finalul trecerii tale prin viață, mă înclin Emil Neia Lăcătuș pentru toată strădania și sufletul ce le-ai pus în slujba alor tăi! Dumnezeu să te odihnească după o viață de osteneală! Rămas bun și respect, prietene!”, a transmis deputatul Daniel Suciu.

Prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro Europa, deputatul Cătălin Manea: ”Colegul și fratele nostru Emil Neia Lăcătuș a pierdut lupta cu virusul Covid. Medicii de la sectia ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au luptat mai bine de o săptămână să-l salveze. Din păcate, fratele nostru a ajuns la spital mult prea târziu, atunci când nu mai putea respira efectiv. Emil Neia Lăcătuș a fost un lider marcant al Partidei Romilor și al comunității noastre! În cei aproximativ 20 de ani, cât a fost consilier județeanși președintele Partidei Romilor Pro-Europa, sucursala județului Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș a luptat neîncetat pentru apărarea drepturilor și libertăților romilor. A avut nenumărate realizări și a fost principalul reper în relația și dialogul cu autoritățile și instituțiile administrației publice locale. A fost cel mai bun lider al nostru din Ardeal. A fost un om integru, onest, un frate și un prieten adevarat. Gândurile și rugăciunile mele, cele ale președintelui Nicolae Păun și ale tutor celorlalți colegi din organizație, în aceste momente, sunt pentru tine iubite frate. Dumnezeu să te odihnească în pace și să te primească în Împărăția Lui ! Condoleanțe soției, fetiței și întregii familii! Suntem alături de voi!”.

Dumnezeu să-l odihnească!

11 comentarii

 • Dumnezeu sa-i odihnească sufletul în pace!
  A fost un om care s-a implicat foarte mult pentru comunitate si pentru toți romii din județul nostru .
  Condoleante familiei !

 • Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească! Un om de omenie, dinamic, implicat, politicos și jovial. Tristă veste! Sincere condoleanțe familiei!

 • Condoleante.
  Nu va suparati dar si eu as vrea sa stiu daca a fost vaccinat cu ambele doze. Sunt de acord cu vaccinarea dar as vrea sa stiu daca si cei vaccinati se mai imbolnavesc cu risc de deces. Va multumesc

 • Din sursele mele am aflat ca nu era vaccinat…Daca cineva stie mai multe, sa scrie ! Domnule bistritean, dupa studiile de pana acum si din ce vad zilnic, cei vaccinati pot face forme mai usoare, cei vaccinati cu anumite comorbiditati, pot face forme mai severe fara deces dar unii dintre ei mai pot si muri! Depinde de foarte multe aspecte ,cum ar fi : zestrea genetica,varsta, boli asociate, imunitate,fumat,alcool ,etc. Asta este! Prejudecatile trebuie inlaturate! Cu respect, dr.MNPop P.S.Cazurile de infectare se inmultesc pe zi ce trece ,asadar, vaccinati-va !

 • Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească în pace! L-am cunoscut, era un om bun și foarte respectuos! Cred că a făcut cinste etniei pe care o reprezenta. S-a dus prea devreme.

 • Problema e , din ce am auzit, că nici tratament nu au luat! Vaccinul e o opțiune, tratamentul e obligatoriu în caz de infectare! Fără abtibiotic nu trece , sau trece dar extrem de greu! Dacă-i dai timp de lucru e posibil să părăsești locuința cu picioarele în față! Grijă mare și nu negați existența acestuia virus spurcat!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS