Actualitate Recomandări

Cozi la Direcţia de Venituri a Primăriei Bistriţa. Câţi bani se încasează zilnic

În proporţie de 90%, populaţia Bistriţei preferă să plătească taxele şi impozitele locale în numerar la ghişeele Direcţiei de Venituri a municipalităţii chiar dacă zilnic aici se formează cozi. Modalităţile moderne de plată, prin ghiseul.ro sau POS, sunt utilizate de 10% dintre contribuabili. În această perioadă în care mai ales pensionarii vor să scape de grija dărilor la stat, Primăria Bistriţa încasează zilnic între 120.000 de lei şi 130.000 de lei.

Camelia Morar, şef serviciu la Direcţia de Venituri a Primăriei Bistriţa, a declarat pentru Timp Online că oamenii s-au grăbit încă din primele zile să-şi plătească dările.

„În ciuda faptului că am anunţat că vom încasa din 3 ianuarie doar amenzi, taxe de buletin şi abia după o săptămână impozite locale, foarte mulţi cetăţeni au venit la sediul instituţiei sau au sunat să se intereseze dacă pot plăti impozitele şi taxele. Pe noi ne bucură acest lucru pentru că arată faptul că populaţia Bistriţei s-a autoeducat şi este dornică să plătească până în 31 martie impozitele ca să beneficieze de bonificaţia de 10%. Cei mai harnici sunt, ca de obicei, pensionarii, părinţii şi bunicii noştri, care îşi fac un buget chibzuit pe anul în curs. Într-o zi încasăm între 120.000 şi 130.000 de lei reprezentând impozite şi taxe pe 2017. Vreau să le reamintesc bistriţenilor că, pe lângă plata în numerar la ghişee, pot apela la plata prin POS şi la plata online prin ghiseul.ro. Garanti Bank, împreună cu care lucrăm din 2016, este foarte atentă la plăţile în conturile Primăriei Bistriţa, existând o bună comunicare. În cazul unor nelămuriri, imediat ne sunăm şi clarificăm orice problemă apare”, a spus Camelia Morar.

Întrebată cât la sută din populaţie utilizează modalităţile moderne de plată, ea a spus că nu mai mult de 10%. „În general, cu POS şi prin ghiseul.ro plăteşte cam 10% din populaţie. Avem speranţă că procentul va creşte, ceea ce va duce la dispariţia cozilor de la ghişee. Însă, personalul va avea mai mult de lucru întrucât aceste plăţi trebuie să fie realocate pe tip de impozit, pe fiecare plătitor”, a adăugat.

Anul acesta, în premieră, să încasează şi taxa de salubrizare. Cei care nu au mers anul trecut să semneze decizia de impune pierd şi mai mult timp la Direcţia de Venituri. Mai întâi trebuie să treacă pe la demisol, unde sunt birouri de la care poate fi ridicată această decizie care ţine loc de contrac şi abia apoi o pot plăti la ghişee.

„La demisol au ocazia să clarifice dacă e corect numărul de persoane care locuiesc la adresa respectivă având în vedere că sunt şi mulţi studenţi plecaţi şi aceştia sunt eliminaţi din evidenţă. Cetăţenii vin apoi sus unde pot plăti numerar sau prin POS. Ne bucurăm că există disponibilitate pentru plata acestei taxe fiindcă toată lumea beneficiază de servicii de curăţenie în oraş. Cei care nu au plătit anul trecut vin acum, în 2017, li se eliberează aceste decizii de impunere şi achită retroactiv. Taxa de salubrizare trebuie plătită. Până la urmă e o obligaţie cetăţenească”, a spus Morar.

Mulţi dintre bistriţenii cu care am stat de vorbă ne-au spus însă că era mai simplu când taxa se încasa de către administratorii asociaţilor şi fiecare o putea plăti odată cu celelalte cheltuieli lunare.

 

17 comentarii

  • haaa….haa…..hhaaahaaa..!! probabil au auzit ca daca nu platesc impozitele………..nu le scade Cass ….!! aoleoooooo…….!!!

  • Dacă tu nu ți plătești impozitele asta nu înseamnă că ei sunt prosti ca o fac. Dacă tu ești limitat în ale gândirii sa ști nu toți sunt…

 • Sa va fie rusine,cu comentariile la adresa pensionarilor!! Sint parintii si bunicii nostri! Cei mai loiali si de bun simt ,oameni ai Romaniei zilelor noastre!

  • dar tie nu ti-e rusine ca ne incalci dreptul la opinie?

   PS: cei mai loiali din ce punct de vedere?
   ca merg incolonati ca niste spalati pe creier la sectiile de votare si ne nenorocesc celorlalti viitorul votand de un sfert de secol tot cu aceleasi secaturi din clasa politica?

  • Andrada, părinții și bunicii în mod normal luptă pentru viitorul și bunăstarea copiilor și nepoților. Io așa știu, însă impresia generală este aceea că pensionarii din România sunt niște oameni cu creierul în stomac pe care Buda TV i-a abrutizat și manipulat în ultimul hal.

 • Tovarasa andrada. Cu tot respectul pt. bunici si parinti, dar sa nu uitam o clipa ca ei ne hotarasc soarta prin felul priceput in care voteaza de fiecare data cu stanga. Stanga fiind mana cu care ne scarpinam in cap , dupa ce constatam ce greseli am facut.

  • Asta a sunat gen hai sa ne scăpăm de ei ca votează cu stânga. Cata răutate pot avea unii oameni în ei …

 • Urrrrraaaaaaaaaaaaaaa…. Grabiti-va sa dati repede banii ca sa aiba Cretu bani de aruncat pe wonderlanduri, aqualanduri, partii de schi, veverite, voliere si custi…

 • Te apucă o jenă când vezi „nivelul” adânc (din puţul gândirii) al majorităţii comentatorilor, de ţi-e ruşine că eşti concitadin cu ei.
  Halal gandire de cetăţean !
  Păi dacă mergi la vot nu-i bine; dar e mai bine să stai acasă, să bei o bere mai proastă ca tine şi să manânci seminţe, privind la etno şi bruce lee , ori la telenovele.
  Ţara asta , câtă este, s-a construit de aceşti pensionari, iar voi postaci avortoni, n-aţi pus nimic la temelia ei, dimpotriva, aţi subrezit-o, prin incultura şi lenea voastră – ce ne vor duce la pierzanie.

  • Matusalem, degeaba ai trăit aproape un mileniu. Te apucă jena când vezi ce usor sunt manipulați bistrițenii de o administrație obtuză!

 • Cei care doresc sa plateasca online nu pot pentru ca nu merge – daca nici la 2 saptamani din ianuarie nu se poate, mai asteptam pana in martie cand este data scadenta la plata redusa cu 10 %. La cozile de la ghisee stau cei ce nu stiu plati online.

 • Doamne ce cladire jalnica. Parca suntem in ultimul cătun din RO. Coborand la subsolul cladirii m-am ingrozit. Domnule primar, din taxe si impozite ridicati o cladire noua sau inchiriati un spatiu pentru aceasta instituție. JALNIC!

  • din taxe si impozite abia plateste fanteziile pe care le are.
   wonderland, aquaparc, podul berariei, parcul industrial, etc.
   momentan toate astea inghit bani cu nemiluita.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.