Actualitate Recomandări

Cozi la pește viu în Piața Decebal. Ce specie este cea mai căutată și cât costă kilogramul

Păstrăvii vii s-au vândut cât ai zice ”pește” în Piața Decebal cu două zile înainte de Anul Nou, oamenii așteptând chiar la coadă să sosească un nou transport de la Făgăraș de unde se aprovizionează cu pește magazinul din piață.

Păstrăvăria Parva a vândut, până la prânz, în jur de 600 de kg la prețul de 33 de lei/kg, cu trei lei mai mult/kg față de anul trecut. Păstrăvii cântăresc între 300 de gr./bucată până la 500 de gr./bucată.

”Am vândut și foarte mult en-gros, în țară, dar am păstrat și pentru Bistrița. Până acum, am vândut 600 de kg, dar mai aducem vineri și sâmbătă în jur de o tonă. Vom fi vineri în piață începând cu ora 9.00-9.30 și sâmbătă tot așa. Mai avem pește și la păstrăvărie, la Parva. Acolo îi vindem cu 31 de lei/kg”, a spus Nastasia Finegari de la Păstrăvăria Parva.

La magazinul din incinta pieței, kilogramul de păstrăv de Făgăraș s-a vândut cu 34 de lei, iar crapul cu 30 de lei. În jurul prânzului, nu se mai găsea decât crap, iar lumea s-a așezat la coadă în așteptarea unui nou transport de păstrăvi vii care urma să sosească de la Făgăraș.

Și tot în Piața Decebal, kilogramul de fitofag adus din lacurile de la Manic (comuna Chichiș) s-a vândut, cu 20 de lei. Un pește cântărea circa 5 kg și cu greu s-au găsit cumpărători pentru el.

Oamenii preferă să cumpere pește viu pentru că au garanția că este proaspăt.

Etichete

3 comentarii

 • Magazinul de peste din piață Decebal ar trebui desființat de organele statului sau proprietarii obligați sa îl modernizeze. Este un loc infect, neigienizat de foarte mult timp. Specific unui magazin din lumea a 3a. Sa nu mai vorbim de cruzimea cu care sunt uciși peștii de fata cu clienții magazinului. O bota în cap și aruncat în plasa pe galantar.
  Mai bine cumpăr dintr-un cunoscut centru comercial unde se practica un comerț civilizat. Calitatea e aceasi. Toți peștii sunt crescuți cu aceleași furaje.

  10
  9
  • Da intradevar…. Cel din hypermarket.. Sta cu zilele.. Nemiscat in vitrina…. Dupa care.. Vine.. Eviscerat.. Pus la congelat…
   Apropo.. Cel de la hipermarket.. Il adoarme sau ce…. Prefer sa il. Vad viu.. Si magazinul din piata.. Este o afacere de familie.. Ar yrebui sa il sustinem.. Nu sa ai punem piedici… De unde daca nu sunt subventionati.. Ce sa faci nu toti apeleaza ca cunostinte

   6
   4
  • @pescarul: hai sa nu confundam mere cu pere. M-am referit exclusiv la pestele viu care se vinde intr-un singur hipermarket din Bistrita. Prefer sa îl vad asomat corespunzător.
   As susține oricând o afacere de familie. Dar sa fie făcută corect și bine. În rest nu ma interesează.
   Asa cum își desfășoară acum.
   activitatea nu este bine. Cu toate astea am luat de la ei peste.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS