Actualitate Recomandări

Cozonacii făcuţi în cuptor la Liviu Rebreanu, la mare căutare în Vinerea Seacă

(FOTO) Cozonacii frământaţi de Saveta Banu din Liviu Rebreanu şi copţi în cuptor tradiţional, pe vatră, s-au trecut mai ceva ca pâinea caldă în Vinerea Seacă, zi în care Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud a organizat o nouă ediţie a târgului producătorilor locali. Mulţi dintre bistriţeni, obişnuiţi deja să cumpere produse de la gospodarii noştri, şi-au comandat din timp pâine pe vatră, pască şi cozonaci.

Saveta Banu ne-a spus că nici nu mai ştie câţi cozonaci a frământat ca să poată onora toate comenzile clienţilor săi fideli din Bistriţa. Şi-a luat ajutor o tânără din sat şi tot nu a putut face faţă numărului mare de solicitări. Pe lângă cozonaci, a mai făcut pâine de casă pe foi de varză, pască şi cornuleţe.

„Am fost la ora 7 şi 15 minute prezenţi aici, am ajuns înaintea producătorilor chiar. Am găsit pâine, cozonaci, vin, sirop, dulceţuri, tocană de legume, caş, urdă, de toate, produse minunate din copilărie. Suntem foarte încântaţi atât eu, cât şi soţul meu care e cetăţean german de produsele româneşti. Le-a descoperit abia la 40 de ani, dar e încântat mai ales de cozonaci şi cornuleţe”, a spus Alina Schreglmann, care s-a stabilit de peste două decenii în Germania.

S-au mai trecut foarte bine brânza, urda, legumele proaspete, mierea şi murăturile aduse la târg de ceilalţi fermieri pe care îi întâlnim în fiecare sfârşit de săptămână în jurul Bisericii Evanghelice.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS