Actualitate

Credincioşii ortodocşi din Ilva Mare au trimis Cantinei sociale din Bistriţa şase tone de alimente

Ortodocșii din Ilva Mare au urmat exemplul celor din Nimigea, Florești, Lechința sau Ilva Mică și a strâns șase tone de alimente, pe care le-a donat Cantinei sociale ”Sfânta Filofteia” din Bistriţa, a cărei activitate este coordonată de Asociația ”Filantropia Ortodoxă” – președinte pr. Marius Pintican.

Zeci de parohii, prin implicarea preoților și a credincioșilor, sunt alături de cei nevoiași și au donat în ultima perioadă zeci de tone de alimente neperisabile sau legume cultivate în grădinile proprii. Recent, credincioșii parohiei Ilva Mare din Protopopiatul Năsăud au trimis șase tone de alimente Cantinei sociale din Bistrița, în special cartofi, ulei, făină și zahăr, informează Radio Renașterea.

Donația vine după ce pr. Marius Pintican, preşedintele Asociaţiei ”Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistriţa-Năsăud, asociație de care aparține Cantina socială, a prezentat la Ilva Mare proiectele Asociației, insistând asupra cantinei, care oferă hrană zilnic pentru 70 de oameni săraci din Bistrița.

Programul de funcţionare al cantinei este de luni până vineri între orele 9.00-16.00, iar meniul se prepară în funcţie de stocul de alimente disponibil.

Cantina Socială ”Sfânta Muceniţă Filofteia” şi Centrul de zi pentru persoane vârstnice ”Sfântul Simeon”, situate la parterul sediului Protopopiatului Ortodox Bistriţa din Piaţa Unirii, sunt proiecte ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă – filiala Bistriţa-Năsăud şi au fost inaugurate în 25 februarie, în prezenţa ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuţ.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.