Actualitate Recomandări

Creionul, simbolul noului an școlar la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, dar și la Google

(FOTO) Elevii din clasele pregătitoare de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița au primit din partea conducerii școlii câte un creion, simbol al începutului perioadei de școlaritate, dar și al responsabilității, a spus directorul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, prof. Monica Halaszi la mini-festivitatea de deschidere a noului an școlar, organizată pentru elevii claselor pregătitoare, ai claselor I – VIII și a XII-a care a avut loc la ora 9.00.

”Creionul este primul obiect pe care eu, cel puțin, îl asociez cu ideea de început al perioadei de școlaritate. Creionul are și o simbolistică aparte. Sunt multe povești care îl transformă într-un personaj. Intenția mea este aceea de a-i reponsabiliza pe copii. Mi-am amintit de Micul Prinț (cartea lui Antoine de Saint-Exupéry – n.r.) și de faptul că ești responsabil pentru ceea ce domesticești și m-am gândit că și copiii aceștia, dacă vor primi un obiect din partea școlii, vor încerca să transfere responsabilitatea atât asupra obiectului, cât și asupra a ceea ce acesta simbolizează. În plus, am revenit la școala față în față, cu creionul în mână și cu multă speranță și încredere. În fond, în orice condiții, educația trebuie să continue”, a explicat prof. Monica Halaszi.

Creionul este ales și de Google care celebrează prima zi de școală printr-un Doodle.

Într-un cadru restrâns, doar cu părinții și profesorii de față, conducerea școlii a transmis mesajele de început de an școlar, a explicat în ce condiții se vor desfășura cursurile și le-a urat tututor un an plin de succese și multă sănătate.

Imediat după aceea, copiii s-au încolonat și au intrat în clădire, fără părinți de data aceasta. S-au așezat în bănci, emoționați și uimiți de frumusețea claselor, împodobite cu multă dragoste de profesorii pentru învățământul primar.

Pentru elevii claselor a V-a s-a pregătit altă festivitate, iar cei din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a alta au fost chemați la cursuri de la ora 11.00 urmând să desfășoare și ei, împreună cu diriginții, activități specifice, în sălile de clasă.

Cu bucurie au venit în prima zi și elevii Școlii Gimnaziale nr. 4 unde lucrările de reabilitare s-au încheiat mai devreme.

Deschiderea noului an școlar, în alte imagini:

https://www.facebook.com/cnam.bn/posts/929690914406233
https://www.facebook.com/stefancelmarebistrita/posts/3012777585654054

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.