Actualitate

”Învățare în siguranță”. Cele 5 reguli pe care ISJ le transmite elevilor la începutul noului an școlar

”Dragi părinți și elevi, stimați colegi, Pregătirile pentru acest an școlar s-au încheiat, iar ÎNVĂȚAREA poate începe… ÎN SIGURANȚĂ! Deoarece ne dorim să rămânem aproape unii de alții, trebuie să înțelegem că e nevoie mai mult decât oricând de responsabilitate, implicare și colaborare. Împreună ne vom informa, vom respecta măsurile de siguranță și vom alege să rămânem sănătoși. Mult succes în noul an școlar!”, a transmis inspectorul școlar general Aurelia Dan.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=336596851488343&id=104912991323398

Semestrul I se va desfăşura între 13 septembrie şi 22 decembrie, având 14 săptămâni de cursuri. Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni de cursuri, din 10 ianuarie până în 10 iunie.

Copiii din grădiniţe şi elevii din clasele primare vor avea vacanţă între 25 şi 31 octombrie, iar vacanţa de iarnă a elevilor va fi între 23 decembrie şi 9 ianuarie. Vacanţa de primăvară este programată între 15 aprilie şi 1 mai, iar vacanţa de vară va începe în 11 iunie.

Pentru elevii din clasele terminale din învăţământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă), anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 27 mai.

Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 3 iunie, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale), respectiv pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

România se numără și în anul 2021-2022 printre țările europene cu cele mai puține zile de școală, potrivit celui mai recent raport pe această temă, publicat în urmă cu câteva zile de rețeaua europeană Eurydice. România, asemenea anului școlar precedent, va avea 33 de săptămâni de școală în ciclul primar și 34 de săptămâni în gimnaziu și liceu. Cifrele o încadrează printre ultimele patru state europene din acest punct de vedere, alături de Albania, Malta și Grecia, fiind “întrecută” la mică distanță de Cipru și Letonia, care au câteva zile în plus. La polul opus se află și anul acesta Danemarca și Italia, țările cu cele mai multe zile de studiu în anul școlar 2020-2021: 200, scrie edupedu.ro.

În topul țărilor cu cele mai multe zile de studiu, alături de Italia și Danemarca mai apar Republica Cehă (196), Norvegia și Slovenia (190), Olanda și Slovacia (189), Germania și Elveția (188).

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS