Actualitate Recomandări

Crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița vor primi în continuare bani de la stat

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale nu va mai finanţa Programul „Tomata” în 2021, dar va da în continuare bani pentru Programul „Usturoiul”, precum şi pentru programul pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele tradiţionale Bazna şi Mangaliţa.

Programul „Tomata” s-a derulat timp de trei ani şi jumătate, dar nu s-a simțit niciun efect benefic asupra deficitului balanţei comerciale, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros la AgroTv.

MADR va compensa eliminarea ajutorului financiar acordat prin Programul ”Tomata” printr-o măsură nouă din Planul Naţional Strategic dedicată producătorilor de legume în sere şi solarii.

El a anunțat, în schimb, că ajutorul de stat pentru pentru subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură va continua până la finalul anului 2023. De asemenea, MADR vrea să crească sprijinul pentru ecarisarea teritoriului de la 900 lei la 1.500 de lei pe tonă. Ministrul Agriculturii a precizat că MADR este în discuţii cu consiliile judeţene, care pot gestiona acţiunea de ecarisare.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.