Actualitate

În Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă. Intervin utilajele de deszăpezire

(FOTO-VIDEO) În Bistrița-Năsăud continuă să ningă, iar pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă.

Drumurile din județ sunt curățate, utilajele intervin încontinuu pentru păstrarea lor în condiții optime pentru acest sezon, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, care a precizat că pe drumurile naționale și județene se circulă în condiții de iarnă și nu au fost raportate blocaje sau restricții de circulație.


De asemenea, bazele de deszăpezire sunt suplimentate cu materiale antiderapante pentru a asigura stocul pe termen lung. Polițiștii de la Serviciul Rutier din tot județul monitorizează circulația și acționează la nevoie.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3372953259500807

Poliția supraveghează traficul

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, în tot județul Bistrița-Năsăud a fost suplimentat dispozitivul care acționează pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile naționale și județene. O atenție deosebită este acordată circulației pe Drumul Național 17 – Pasul Tihuț și Drumul Național 17 C – Dealul Ștefăniței.

Polițiștii sunt pregătiți să intervină la nevoie și le recomandă conducătorilor auto să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă și să mărească distanța față de autovehiculul care circulă în față.

Jandarmii montani, în sprijinul turiștilor

În zona Valea Blaznei stratul de zăpadă are 10 cm, ninge slab iar temperatura este de -4 grade. Drumul este accesibil în condiții de iarnă. La Piatra Fântânele și Colibița, stratul de zăpadă măsoară 15 cm. În zonă temperaturile ajung la -4 grade Celsius și ninge slab, viscolit.

Alertă meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană înaltă, valabilă în perioada miercuri 13 ianuarie, ora 10.00 – vineri 15 ianuarie, ora 10.00. În intervalul menționat, temporar va ninge în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. La sfârșitul săptămânii, vremea va deveni rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4004762352868905&id=1819247748087054
https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3371864086276391
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1058308254682438&id=100015098205227
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1058307911349139&id=100015098205227
https://timponline.ro/avertizare-meteo-de-ninsori-cum-va-fi-vremea-in-perioada-urmatoare/

3 comentarii

 • De mii de ani asta primeste emisfera nordica de la bunul DUMNEZEU. Frig si zapada si putem spune in sfarsit ca vremea este perfecta pt. jumatatea lui Ianuarie. Asa s-a circulat de mii de ani cu pasul, caruta, straiful, si gipanul din ziua de astazi. Totul este normal, anormali suntem noi oamenii. Personal simt o bucurie mare ca in vremea copilariei. Peste GHIOCEII si NARCISELE mele bulversate de stare vremii de pana acum, s-a asternut plapumioara protectoare. Brazii, molizii si pinii din paruletul meu din Sirioara dar si din Bistrita arata grozav . Am impresia ca sunt la munte cu adevarat. Insa cel mai important aspect este campul cu semnaturile facute in toamna. Zapada are un rol primordial in acest anotimp. Concluzia . Sa nu ne panicam, ci sa ne bucuram ca a venit normalitatea de afara. Bagati pe foc in soba un lemn, uitati-va pe fereastra cum ninge si multumiti NATURII de ceea ce va ofera. ( Nimic nu este mai scump decat ceea ce privim gratis……VOLTTAIRE )

 • Cine este VOLLTAIRE? Este cunoscut? Este un nou alias pentru BMH sau veveritz? Eu am auzit doar de Voltaire (François-Marie Arouet), iar el nu a avut acest citat la fel de puțin și Victor Hugo care era citat în acest articol http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=7&article=16110
  cu același cuvinte tot de BMH. Nici unul din ei nu a avut acest citat. Este un citat BMH care îl atribuie, se pare, cui îi vine lui în minte la momentul respectiv.

  Există un proverb japonez care se poate folosi:
  „Nimic nu este mai scump decât ceea ce primești gratis.”

  Dar nu ne putem atunci lăuda cu citate a unor mari scriitori/filozofi.

 • Eriatlov nu putea admira frumusețea iernii rusești, deoarece era primită gratuit, dar facturile la încălzire erau foarte ridicate. Scumpe lemnele la acea vreme. Așa că, Eriatlov nu avea timp de admirat, ci muncea pentru a putea plăti facturile. Dar într-adevăr e opusul lui Voltaire.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS