Printr-o hotărâre din 2008 a Consiliului Local, s-a aprobat închirierea şi concesionarea terenurilor proprietatea municipiului, situate în prelungirea imobilelor proprietate privată a unor persone fizice sau juridice, cu destinaţia de ”spaţiu verde amenajat”.
În baza cererilor depuse, au fost identificate suprafeţe de teren care au fost valorificate prin încheierea unor contracte de închiriere şi concesiune cu destinaţia de spaţii verzi amenajate. Drept urmare, la sfârşitul anului 2014 erau încheiate aproximativ 40 de contracte de închiriere şi concesiune cu această destinaţie.
”Având în vedere faptul că pentru terenurile închiriate şi concesionate cu destinaţia de spaţii verzi amenajate chiria, respectiv redevenţa anuală aprobată în anul 2009, a rămas la un nivel destul de scăzut, nefiind indexate anual cu rata inflaţiei, considerăm că este oportună modificarea acestei hotărâri şi stabilirea unor noi tarife pe mp de teren. Astfel, propunem stabilirea chiriei şi a redevenţei pentru terenurile situate în Bistriţa de 0,2 lei/mp/an şi 0,1 lei/mp/an pentru terenurile aflate în localităţile componente. Aceste tarife se indexează anual cu indicele de actualizare la rata inflaţiei comunicat de către Institutul Naţional de Statistică”, se arată în proiectul care va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din 26 martie.
Până acum, chiria pentru terenurile situate în Bistriţa era de 0,1 lei/mp/an şi 0,05 lei/mp/an pentru terenurile aflate în localităţile componente.
In loc sa o scada o cersc. Ei astfel promoveaza masurile care sustin sanatatea publica. Daca omul din propriul teren amenajeaza o suprafata din care se oxigeneaza cei din preajma lui trebuie sa-l strivim?
asta e Romania dl. X . si este condusa de acesti conducatori . parerea mea ca daca nu ar fi condusa de nimeni , ar fi mai bine . am spus si o mai spun: conducatorii astia ne trag inapoi. asta e.
Administratia iar gandeste pe dos si pune piedici cetateanului care doreste mentinerea sau extinderea spatiilor verzi. Numai asa prin cresterea taxelor, se doreste descurajarea , omului de a visa la locuri verzi, si administratia sa-si faca facutele tragand niste linii de vopsea pt. parcari, avand in vedere permanenta micsorare a perimetrelor inierbate. Sunt in pericol toate parculetele din B-ta pt. ca se doreste amplasarea de parcari subterane, in locul lor. Si asta in timp ce avem 34 de locatii dezafectate unde erau puncte termice, ale Proditermului. In fond aceste suprafete verzi cu mici plantatii, si care emana oxigen, ar trebui scutite de orice fel de impozitare. Voi cere celor doi cons loc. PER sa nu sustina aceasta hotarare de pe ordinea de zi.
primaria….majoritatea terenurilor cu aceasta destinatie din jurul caselor din vechiul intravilan este folosit ca si curte, gradina si nicidecum „spatiu verde” asa cum ar vrea „uniunea europeana” pe cap de locuitor…
Si este greu sa se inspecteze putin aceste terenuri ? Primaria oricum se lauda ca face CADASTRUL VERDE. Din birou nu sti unde este verde si unde sunt cotete si garaje. Veniti la mine in curte sa vedeti cum arata spatiul verde, asa ca mie nu-mi convine pt. ca ma costa anual sa intretin asa ceva. Plus ca livrez prin verdeata cateva sute de m3 de oxigen pe an.
da, asa e!…dai oxigen vecinilor sa judece mai bine „cazurile”….sau posibil…sa fie infestat sutele de mc degajati …dupa cum merg lucrurile „acolo”