Actualitate

Ovidiu Crețu: Nu vreau să intru în polemică, dar unele lucruri trebuie spuse

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a abordat pe pagina sa de Facebook problema pasajelor modernizate și a Parcului Municipal reabilitat, adăugând că va arăta în perioada următoare ”unele lucruri bune” care s-au făcut în oraș.

postare ov cretu 13 ian 16”Intenționez în perioada următoare să vă arăt unele lucruri bune care s-au întâmplat în orașul nostru. Nu vreau să intru în polemică gratuită cu nimeni, dar unele lucruri strazi centru inainte dupatrebuie și spuse și arătate. Încep cu pasajele din centrul orașului nostru. Ne amintim cu toții cum arătau înainte și mă bucur sa fiu astăzi în măsură să vă arăt cum arată acum. Cum imaginile fac cât o mie de cuvinte, voi continua în perioada următoare sa împărtășesc cu voi ceea ce am reușit, împreună cu bistrițenii, sa facem în orașul nostru!”, a postat pe pagina sa de Facebook primarul Ovidiu Crețu.

El a adăugat și o fotografie comparativă cu unele zone pietonale înainte și după modernizare.

Ulterior, Ovidiu Crețu s-a referit la Parcul Municipal: ”Nu pot să nu îmi reamintesc de unul dintre primele proiecte pe care l-am finalizat, respectiv reabilitarea Parcului parc municipal inainte si dupa ocMunicipal. A fost un proiect pe care l-am urmărit îndeaproape, mai ales că la vremea respectivă au fost destui care au pus la îndoială și chiar au criticat modul în care urma parc municipal bta arhsă arate și să fie transformat parcul pe care toți bistrițenii îl cunosc. Astăzi, mii de copii si părinți, adolescenți sau bunici se bucură de ceea ce am reușit să facem. Nu există satisfacție mai mare decât să vezi, la final, un proiect finalizat de care bistrițenii sunt mândri. Și cred că au dreptate, mulți vizitatori spunând că este unul dintre cele mai frumoase din țară”.

”Zona centrală trebuie să fie un reper pentru orice oraș. Am depus eforturi să se întâmple acest lucru si in Bistrita. Reabilitarea străzilor se îmbină acum și cu reabilitarea pasajelor!”, a mai adăugat el.

schulerwald inainte dupa”Schullerwald – Pădurea-parc a elevilor bistriţeni, este unul dintre proiectele dragi sufletului meu și care se întinde pe o suprafață de aproximativ 30 de ha. Chiar dacă acum la Bistrița e ger, îmi aduc aminte cu bucurie de frumosul din Pădurea Schullerwald!”.

Primarul Ovidiu Crețu a făcut marți 12 și miercuri 13 ianuarie recepția lucrărilor efectuate pe traseul axelor turistice, declarându-se mulțumit în proporție de 95%. VEZI: Ce lucrări din proiectul pasajelor trebuie refăcute. ”95% sunt bune”

VEZI și: Cum arată axele turistice iluminate. ”Proiect vast” de 5 milioane euroCum arată pasajele și piețele reabilitate pe traseul axelor turisticeStâlpi cu steagurile breslelor / Statui din bronz în centrul istoric / Fântânile cu lumini, funcționale. Cum arată artezienele de pe traseul axelor turistice / Pupitre cu sigiliile breslelor pe str. Gh. Șincai / Machete din bronz pe pasaje / Ceas solar în piațeta din strada Zorilor

8 comentarii

  • Nu contest progresul. Totusi, as vrea sa stiu cine a fost cel care a semnat caietul de sarcini la pavaje. Cum e posibil ca in secolul XXI sa pavezi cu travertin si roci fisurate, ca la primul inghet sa sara aschii din pavaj, inainte de receptia lucrarii? In lungul sir de decizionari nu a fost nici unul care sa observe absurdul? Stiu ca e foarte sic sa pui o piatra alba, una neagra, dar fratilor, nu descoperim noi apa calda. Uitati-va cum pavau romanii drumurile, niciodata cu travertin, de aia drumurile lor au ramas si ale noastre se strica la doua luni de la montaj.
    Per ansamblu, felicitari. E o placere sa bantui pasajele. N-ar strica niste camere de supraveghere conectate la politia locala. Cand simte cineva nevoia sa umble la slit, sa il bata politistul pe umar cu amenda.

  • Asta e ca în cazul lui Ceaușescu când îl lăudam că a construit niște blocuri, șosele și metrouri. pei nu trebuia să le facă?!?… P.S. A nu se înțelege că nu trebuie lăudat Ceaușescu, dar nu pentru blocuri, șosele și metrouri…

  • Primarul sufera de boala exagerarilor. Nu stie cand trebuie sa se opreasca. Dupa nebunia mutarii aiurea a statuilor prin oras si a mutilarii arborilor de pe strazi cu drujba, a aparut febra fantanilor arteziene. Cinci la numar au aparut pe traseul pasajelor medievale cu ocazia reabilitarii lor, fara sa aiba nici o legatura cu istoria locului . Dintre cele cinci fantani, cea de pe Pietonalul Liviu Rebreanu amplasata aiurea in mijlocul drumului nu are nici o noima. Cum de altfel nici celelate nu-si au rostul, denaturand adevarul istoric al Bistritei Medievale. Cu banii respectivi puteau fi mai degraba refacute fatadele cladirilor care flancheaza pasajele istorice.
    La fel de inutila si fara noima este si acea copertina de sticla de pe str. Spiru Harret (Pasajul Macelarilor) care denatureaza total aspectul celui mai important pasaj medieval al Bistritei. Singura „ratiune” a acestei copertine este obturarea vizibilitatii dinspre Bulevardul Republicii spre centrul istoric, dar mai ales vizibilitatea dinspre Piata Centrala spre frontonul monumental al aripii de vest al Liceului Liviu Rebreanu. Eventual, pentru a da functionalitate pasajului fara a denatura aspectul istoric, copertina de sticla putea fi ridicata la nivelul cornisei cladirilor care flancheaza pasajul, creindu-se astfel mai multa spatialitate verticala cu aspect de curte interioara, dupa modelul galeriei de la „Hanul cu Tei” din Bucuresti.

    • Ba sa stii ca pasajul arata foarte bine, am vazut de multe ori in strainatate asa ceva. Fantanile mi se par interesante, iar pretentia ta ca Bistrita sa se raporteze la ”adevarul istoric al Bistritei medievale” mi se pare total deplasata. Ce-ai vrea acu, pe Dornei sa se circule doar cu caleasca si trasura si pe pietonal sa umble doar domnisoare in crinolina si domni cu armuri? Asta e viata, am evoluat, orasul e viu, nu e sit arheologic, e important sa armonizezi anticul cu modernul si sa placa ochiului.
      Dac-ar fi sa asculte de fiecare ar iesi cate o bistrita dupa chipul si asemanarea fiecarui bistritean. Nu ii poti impaca pe toti. Bine ca s-a facut, era bine daca se facea perfect. Mereu e loc pentru mai bine. Asa ca primarul are de la mine un plus pentru treaba cu pasajele. Asta nu inseamna ca i-am sters marele minus pentru prostia cu partia de schi.

  • N-o mai tot suciti. Nu se lauda nimeni. Este important ca oamenii sa stie ca in timpul administratiei Cretu s-au facut atat de multe lucruri bune pentru comunitate si nu numai oua si struti, asa cum sugereaza in mod mincinos liberalii, cu Dolha in frunte.

  • Poate ar trebui sa aruncam si ceva bălegar pe străzi ca sa intram in rol cat mai bine:)))
    Cred ca ceea ce s-a construit este un adevărat progres;
    Daca nu era nu se povestea!
    Felicitări d-le Ovidiu Cretu!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.