Actualitate

Crețu și Moldovan, întâlnire cu cetățenii pentru programul de reabilitare termică a blocurilor

”Blocuri reabilitate = economii la bugetul familiilor bistrițenilor! E clar că programul de reabilitare termică a blocurilor din Bistrița este un succes și se impune continuarea lui, exact așa cum mi-am propus cu echipa mea. M-am convins de acest lucru la o întâlnire cu bistrițenii de pe strada Garoafei, la care am participat împreună cu colegul meu Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, și echipa mea pentru Consiliul Local. Ei fac demersuri ca blocul lor să fie prins în unul dintre proiectele pentru care vom cere finanțare în această vară, pentru că apreciază faptul că anveloparea blocurilor schimbă estetica orașului nostru și, cel mai important, li se reduc considerabil cheltuielile de încălzire a locuințelor. Am reușit să facem acest lucru pentru locuitorii din 2.226 de apartamente şi avem deja pregătită documentaţia tehnice pentru reabilitarea termică a încă 96 de blocuri cu 4.424 de apartamente”, a menționat pe Facebook primarul Ovidiu Crețu.

1 moldovan cretu str garoafei mai 16 2 moldovan cretu str garoafei mai 16 3 moldovan cretu str garoafei mai 16 4 moldovan cretu str garoafei mai 16

În ședința Consiliului Local de joi 12 mai vor fi aprobate cinci proiecte în vederea depunerii de cereri de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor, proeicte denumite Bistrița 9, 10, 11, 12 și 13.

Blocurile care ar putea fi reabilitate termic pe bani europeni sunt: B-dul Independenței nr. 47, Bl.3, B-dul Independenței nr. 59, Bl. 4, Aleea Iasomiei nr. 2, str. Petru Maior nr. 2A, str. Gh. Pop De Băsești nr. 3, str. Gh. Pop De Băsești nr. 10, str. 1 Mai, Bl.5, str. Axente Sever nr. 16, Intr. Castanului nr. 4, str. Garoafei nr. 7, Aleea Clopoțeilor nr. 2, str. Împ.Traian nr. 1, str. Împ. Traian nr. 37, str. M. Eminescu, bl.4, str. Lăcrămioarelor nr. 1, str. Lăcrămioarelor nr. 3, str. Zambilelor nr. 1, str. Lalelelor nr. 4, B-dul Decebal nr.18-20, B-dul Decebal nr. 31, B-dul Decebal nr. 35, B-dul Decebal nr. 50, Bd. Decebal nr. 52, str. Arțarilor nr. 38, str. Cuza Vodă nr. 1, str. Arțarilor nr. 36, str. Cuza Vodă nr. 3, str. Zorelelor nr. 11A, Aleea Tihuței nr. 9, str. Șt. cel Mare nr. 10, str. Tudor Vladimirescu nr. 18, str. Tudor Vladimirescu bl. 19, str. Tudor Vladimirescu nr. 20.

Valoarea investiției pentru fiecare bloc variază de la peste 300.000 de lei la peste 1,6 milioane lei, în funcție de numărul de apartamente.

35 comentarii

  • PROPUNERI PEMTRU NUMELE NOILOR CARTIERE DIN BISTRITA

    Bistrita sa dezvoltat natural creinduse noi cartiere. Fiecare nou cartier avand caracteristici diferite deci si nevoi diferite. Este bine ca aceste cartiere sa aiba un nume, pentru a se identifica nevoile specifice fiecarui cartier in parte.

    Incerc sa propun cateva nume pentru aceste noi cartiere, puteti sa va exprimati optiunile si preferintele.

    – Cartierul delimitat de strazile Drumul Cetate, Subcetate, Drumul Dumitri Vechi si limita orasului . Este un cartier de Case. Nume propus Cetatii, deoarece este langa ruinele fostei Cetati.

    – Cartierul delimitat de Calea Ferata, Drumul Cetatii, Slavici, Subcetate si Drumul Dumitri Vechi. Este un cartier de Case. Nume propus Henri Coanda, deoarece este un nume folosit in zona.

    – Cartierul delimitat de strazile Subcetate, Drumul Cetatii, Tarpiului si limita orasului. Este un cartier preponderent de Blocuri. Propun pastrarea numelui de Subcetate.

    – Catierul delimitat de strazile Drumul Cetatii, Drumul Dumitri Vechi, Drumul Dumitri Nou si limita orasului. Este un cartier de Case. Nume propus Avram Iancu.

    – Cartier delimitat de Calea Ferata, Drumul Dumitri Vechi, Simion Mandrescu si Lucian Blaga.
    Este un cartier de Case. Nume propus Traian Vuia, deoarece exista o strada cu acelasi nume Traian Vuia in cartier.

    – Cartierul delimitat de Calea Ferata, Lucian Blaga,Drumul Dumitri Nou, cartierul Unirea, limita orasului. Este un cartier de Case. Nume propus Aurel Vlaicu, deoarece exista o strada cu acelasi nume Aurel Vlaicu in cartier.

    – Cartierul delimitat de Calea Ferata, Tarpiului, Drumul Cetatii , Subcetate si Slavici. Este un cartier mixt preponderant de Case. Nume propus Cuza Voda, deoarece exista o strada cu acelasi nume Cuza Voda in cartier.

    – Cartierul delimitat de strazile Drumul Cetatii, Calea Clujului, Tarpiului, Soarelui si limita orasului. Exte un cartier mixt preponderant de Case. Nume propus Studentilor, deoarece Schullerwald este mult mai greu de scris.
    – Cartierul delimitat de strazile Libertatii, Calea Clujului si Sigmirului. Este un cartier de Case. Nume propus Compozitorilor.

    – Cartierul delimitat de stazile Soarelui, Calea Clujului, cartierul Sigmir, cartierul Viisoare. Este un cartier de case. Nume propus Soarelui.

    • Noile cartiere au nevoie de scoli, gradinite, crese, strazi asfaltate, trotuare, piste de biciclete, parcuri cu locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport etc.

  • Este usor de facut si fara mari cheltuieli o trecere de pietoni pe Drumul Cetatii in dreptul terenurilor de tenis.

    Ar fi mai mult decat benefic pentru cetateni din zona un sens giratoriu la intresectia strazi Drumul Dumitri Vechi cu strada Drumul Cetatii.

    Trebuie identificat locul de pe dealul Targului unde a avut casa Lucian Blaga si construit acolo un monument comemorativ si un parculet. Casa acum nu mai exista. Lucian Blaga blaga a spus atat de frumos intr-o scrisoare ca pentru el acolo este SPATIUL MIORITIC.

  • Sunt inca foarte multe lucruri de facut in noile cartiere. Dar macar botezarea cartierelor se poate realiza foarte simplu si nu costa niciun ban, printr-o hotarare de consiliu local. Si poate ca in acest fel locuitori din noile cartiere nu se vor mai simti neglijati si vor simti ca fac si ei parte din orasul Bistrita.

  • Doamna Tabara este in timpul programului de munca? Si eu sunt candidat dar nu pot iesi de la ore sa-mi fac campanie!

  • Felicitari pentru tot ce ati facut pana acum d-le primar, sper ca cetatenii sa realizeze ca doriti sa va asumati si realizarea proiectelor viitoare si sa fie alaturi de dumneavoastra si de echipa…

  • Un primar care sta cu mainile in buzunare in fata alegatorilor…. cata nesimtire….. in orasele europene primarul este in slujba tuturor cetatenilor iar la noi primarul este jupanul orasului….. astept de 10 ani iluminatul public pe strada mea si inca nu a ajuns nici dupa 2 mandate ale lui cretu. Oare sa-l mai aleg sau nu???? De minciuni m-am saturat.

  • Hai domn premar ca nu ne mai cumperi cu asemenea ieftinasaguri… Ai facut niste lucrari de proasta calitate si doar acolo unde ai avut interese. Scartul care l-ai pus o sa se desfaca ca bananele. Dora bani cheltuiti degeaba…

  • Lăsaţi blocurile să şi le facă proprietarii, nu investiţi bani publici în interesul câtorva sute de alegători.
    Faceţi, scoli, drumuri, trotuare, piste de biciclete, grădiniţe, creşe, cabinete stomatologice în scoli, pieţe, parcări, lucruri de interes cu adevărat public.
    Cu izolarea catorva blocuri împuşcaţi doi iepuri:
    1. prostiţi sute de alegători că le-aţi rezolvat o problemă ;
    2. dati firmelor de casă ceva de lucru , cu „întorsu” cuvenit.
    O fi proastă masa alegătorilor, dar a început să mai şi gândească.
    Cu politica de ajutor social de-a proasta, aţi dezvăţat lumea să mai muncească şi să gândească să caute soluţii.
    Filosofia votanţilor PSD = SĂ NE DEA !

  • Cata ipocrizie si minciuna lansate in spatiul public fara pic de rusine. Este ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului. Cretu vorbeste despre programul de reabilitare termică a blocurilor, dupa ce la Proiectul ”Îmbunătăţirea eficienței energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 2” care avea perioada implementare în : 05.02.2014 – 31.12.2015. Până la data scadenta au fost finalizate lucrările de reabilitare termică la 9 blocuri,la restul de 6 blocuri fiind înregistrate întârzieri în execuţia lucrărilor, astfel încât acestea urmeaza sa fie reabilitate termic pana la 3o. o6. 2016, cu bani din bugetul local. Valoarea estimată a lucrărilor în 2016 la proiectul ”Bistrița 2” este de 1.982.000 lei.

  • S-au pornit adulatorii si lingaii sa-i ridice osanale lui Cretu, fara nici o acoperire. In schimb, aplaudacii lui Cretu, nu sufla un cuvant despre intarzierea lucrarilor la campusul scolar CNLR, soldata cu pierderea a 3,5 milioane euro fonduri europene care sunt suportate din bugetul local, adica din buzunarul bistritenilor prin marirea taxelor si impozitelor locale pe 2016. Si asta din cauza ca proiectul tehnic la campusul CNLR a fost întocmit greșit, iar in 2015 NU s-a lucrat efectiv vreme de 6 luni și lucrările au fost reuate în luna noiembrie și constructorul NU s-a mai încadrat în termenul stabilit, astfel ca fondurile europene alocate campusului au fost retrase, iar continuarea lucrarilor se face cu banii alocați din bugetul local. O situatie asemanatoare se petrece si cu Strandul Codrisor, unde lucrarile au fost sistate deoarece proiectul de modernizare a ștrandului e GREȘIT. După ce în luna decembrie s-au turnat betoane , acum, în plin sezon de construcții NU se lucrează. Reprezentanții Primăriei susțin că de fapt e nevoie de completări la proiectul tehnic, deoarece s-a mers inițial pe o reabilitare iar la fața locului s-au întâlnit situații delicate,astfel ca investiția se va prelungi foarte mult ceea ce demonstrează că administrația Cretu NU poate gestiona incadrarea in timp a proiectelor demarate.

  • Frumoasa initiativa cu izolatul blocurilor,dar faceti diferente intre locatari de la bloc si ce-i de la case,oare ce-i de la case nu platesc impozitele la fel ,lor ce benefecii le aduceti?

    • Da pe Cretu, Moldovan si Tabara cine-i plateste in timpul programului? Nu tot noi?

  • Felicitari d-le Cretu, apreciez interesul dumneavoastra fata de nevoile cetatenilor si sunt sigur ca problemele intalnite isi vor gasi rezolvarea!!! Noi suntem alaturi de d-voastra si de echipa…

  • Multumim mult iubite şi stimate Domnule Cretu şi dumneavoastră mult stimate şi iubite Domnule presedinte – cârmaci ,dibaci, scorbaci – Moldovan, pentru înţeleptele indicaţii şi modul magistral în care ne conduceţi spre noi şi noi izbânzi.
    Noi cu psd în frunte vom avea victorii multe.
    Mulţumim din fundul şi din adâncul nostru cel mai profund !
    Cuvintele nu sunt îndeasjuns să exprime recunoştinţa noastră ……
    ( un vecin invidios zicea de voi: mereţi unde-o dus mutu iapa)

  • Astept sa va dea PSD-ul peste bot in data de 5 iunie. O sa plangeti in pumni cand o sa vedeti ca nu o sa treceti pragul de 5%. Invidiosilor!!! Succes Ovidiu Cretu, Radu Moldovan si candidatilor la Consiliul Local si Consiliul Judetean!!!

  • Daca doresc sa castige alegerile politiceni trebuie sa se preocupe si de rezolvarea problemelor celor care locuiesc in noile cartiere de case.

  • Pe strada Drumul Cetati sunt necesare:
    Trecere de pietoni in dreptul terenurilor de tenis, sens giratoriu la intersectia cu Drumul Dumitri Vechi si astfaltarea pistei de biciclete.

  • Pe starda Zefirului pe locurile Proditerm se poate construi un teren de rugby. In Bistrita si in judetul nostru nu este un teren in care sa se practice acest frumos sport. Romania are o traditie frumoasa si indelungata la acest sport: La rugby Romania a castigat prima medalie la Olimpiada, este singura echipa romana care a participat la toate Campionatele Mondiale, echipa Romania a castigat cupa Europeana (Scutul Europei) etc

  • Pentru cei care locuiesc la case ati putea foarte bine sa initiati un program privind instalarea de panouri solare.

  • Traseul Variantei Ocolitoare Bistrita a fost decis la referendum. Va reamintesc rezultatele Da 58%, Nu 41% si Nule 1%.

  • Noi am ramas mult in urma altor judete cu asfatarea drumurilor. Exemplu cei din Mures au asfaltat portiunea lor de drum de la Vatava la limita de judet.
    Noi nu am intreprins nimic pentru a asfata portiunea noastra ramasa de drum dintre Gledin si limita de judet. Ne cam facem de cacao la faza asta: cand vine un conducator auto din Mures pe un drum nou nout si intra in judetul nostru pe un drum de piatra desfundat si plin de gropi. Jenat!
    Lafel nu este asfatat drumul dintre Dorolea, Cusma si Satu NOU.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.