Actualitate Sport

Creţu: Vreau să rămân deschis, nu să fiu închis. Am ajuns la ÎCCJ pentru o chestie de nimic

Primarul Ovidiu Creţu speră că procesul cu ANI privind incompatibilitatea sa se va încheia în mod fericit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a ajuns ca să-şi apere drepturile ”pentru o chestie de nimic”, şi s-a referit la problema cumpărării stadionului ”Jean Pădureanu” şi la decăderea fotbalului bistriţean.

”La ce m-am gândit în legătură cu stadionul? În primul rând m-am gândit să rămân eu deschis, să nu fiu şi eu închis. Asta este problema cea mai mare. Am alocat o sumă importantă anul trecut să începem să cumpărăm baza sportivă, să plătim prima rată, dar nu i-am folosit pentru că nu am avut de la cine cumpăra. Noi nu putem cumpăra decât dacă tranzacţia este securizată 100%. Baza sportivă e disputată de MTS prin CSM Bistriţa şi vechea asociaţie, care a câştigat prima rundă în instanţă. Până nu se clarifică lucrurile eu n-o să se semnez bani pentru baza respectivă, vreau să rămân deschis. Cum să semnez într-o astfel de situaţie? Îmi pare sincer rău că fotbalul bistriţean pe care l-am susţinut financiar atâta timp cât s-a putut legal a decăzut în aşa hal, îmi pare rău că n-am putut să ţinem nivelul pe care Jean Pădureanu l-a menţinut ani şi ani, cu eforturi. Cred că la un moment dat acolo s-au făcut nişte greşeli care se plătesc inclusiv şi astăzi. De când nu mai e Pădureanu am mai fost la un meci”, a spus primarul Ovidiu Creţu într-o conferinţă de presă.

Derivat din subiectul Gloria, Creţu a făcut referire apoi şi la procesul cu ANI de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă de la care aşteaptă un verdict favorabil: ”Vedeţi că pentru o chestie de nimic a trebuit să ajung la ÎCCJ ca să-mi apăr drepturile. Nu că n-am luat bani, nu se putea lua niciun ban de acolo. Nu că mi-aş fi dorit sau am scris… primarul poate să fie reprezentantul municipiului undeva în două situaţii: dacă prin lege, şi Legea 215 îmi spune unde sunt, sau prin hotărâre de Consiliu. Nu există nici una, nici alta, ci o înregistrare greşită de la Registrul Comerţului, cu care mă judec şi plătesc bani ca să… Sper că se va încheia în mod fericit”.

În 23 septembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că primarul Ovidiu Creţu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a fost şi reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL, societatea care administrează Parcul Industrial Bistriţa Sud. Primarul Bistriţei a pierdut la Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2014, procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a declarat incompatibil. Ovidiu Creţu a trecut la ultima cale de atac, recurs înaintat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În 6 octombrie 2014, ÎCCJ a admis în principiu recursul şi a fixat termenul de judecată pe fond a recursului la 27 ianuarie, cu citarea părţilor, amânând pronunţarea pentru data de 10 februarie.

5 comentarii

  • Ce gluma buna, vrea sa fie deschis, nu inchis.
    Doamna Cristiana, e chestie de nimic ca isi apara dreptul la coruptie?
    Sa fie deschis sa-i vedem anatomia decazuta, morala degenerata.

  • Nu-i nici o paguba daca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide scurtarea mandatului de primar a lui Cretu ca urmare a declararii situatiei de incompatibilitate, in care acesta s-a aflat, in cursul primului mandat. Cineva spunea ca un mandat e prea putin iar doua sunt prea multe. Lucrul acesta este perfect valabil in cazul lui Cretu. El se afla in permanenta stare de incompatibilitate cu sine insusi. Un exemplu din multe, este mutarea zilelor orasului in targul de vite de la Viisoara, cu toate ca in centrul Bistritei a fost amenajata o strada pietonala pentru asemenea evenimente. Culmea este ca nici defilarea de 1 Decembrie nu se mai face pe Pietonal, preferand sa fie inchisa circulatia alaturi pe Str. Gh.Sincai si Dornei. In cazul acesta ar trebui desfiintat pietonalul si redat circulatiei. Ca sa nu mai vorbim de blocarea proiectului de amenajare a malurilor raului Bistrita intre Podul Budacului si Podul Jelnii. Un alt exemplu de inconsecventa in gandire a primarului s-a consumat anul trecut cand la numai cateva luni de zile de la sustinerea introducerii tramvaiului prin centrul istoric, in final a venit cu sustinerea unui proiect nastrusnic de interzicere totala a circulatiei prin Piata Centrala si tranformarea ei intr-o zona pietonala betonata si fara vegetatie.

    • Tarabele cu mici si bere, toata tiganimea de la Zilele Bistritei (si nu ma refer neaparat la minoritari) nu au ce cauta in centrul istoric al orasului, pe care ne chinuim sa-l promovam din punct de vedere turistic.

      Parada de 1 Decembrie nu are cum sa aiba loc pe pietonal. Nu la amploarea la care s-a facut in ultimii 2 ani. Ar pune in pericol integritatea structurala a unor imobile amplasate pe pietonal, prin vibratiile produse de autovehiculele militare.

      Nu e normal sa se interzica circulatia in Piata Centrala? Mi se pare ceva firesc. Ar inseamna ca bistritenii sa aiba 2 locuri de plimbare si relaxare si nu unul (Parcul Central), cum este in prezent. La ce bun sa ti deschisa circulatia in Paiata Centrala? Sa poata interlopii sa-si parcheze masinile cand vin vara la terase? Hai sa fim seriosi.

  • Cu aproape un an in urma, primarul Cretu lua in gluma procesul cu ANI. El sustinea ca se încălzeşte pentru meciul decisiv cu ANI: „M-am trezit! Vreau să mă prezint competitiv”
    Pe vremea cand era senator, Ovidiu Cretu dormea in parlament pe banii statului. De aceea nu a avut nici o initiativa legislativa. Dupa somnul din parlament, a devenit visator si de aproape doua mandate viseaza la defrisarea Padurii Codrisor si la o partie de schi la soare. In rest, copaci mutilati cu drujba, statui mutate in mod tembel, mulaje de struti si cateva mere de plastic. Eventual si o statuie pentru fostul lider comunist chinez Deng Xiaoping la Bistrita. Asa viseaza Cretu la viitorul Bistritei Europene.
    Vezi: http://www.youtube.com/watch?v=kFF0AASOU0w

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.