Economie

Crin Pântea: Fiscul nu trebuie să se uite la agenţii economici prin luneta unei carabine

Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Crin Pântea, a declarat într-o conferinţă de presă că doreşte o apropiere mai mare a Fiscului de agenţii economici şi o deschidere faţă de ei. Noul director executiv al Finanţelor crede că statul nu trebuie să se uite la oamenii de afaceri "prin luneta unei carabine".

„Prioritate în acest mandat al meu este întoarcerea cu faţa către agentul economic. Ce înseamnă acest lucru? De aici încolo, relaţia cu agentul economic să fie foarte strânsă şi felul în care noi păstrăm legătura cu agentul economic să fie deschisă. Multă lume vede privatul şi bugetarul ca două lumi diferite. Nu ştiu cât de îndepărtate sunt, dar vom încerca să le apropiem, iar căile de comunicare să fie mai multe”, a declarat Crin Pântea.

El a  spus că sunt multe modificări care apar de la o zi la alta şi are de gând să facă în aşa fel încât ele să ajungă urgent la urechile contribuabililor.

„Sunt nemulţumiri din piaţa privată, iar legătura între agentul economic şi Fisc e una delicată ca să nu spun deficitară. Nu ştiu de ce azi agenţii economici, atunci când aud de Finanţe, nu le convine. Spunea cineva că oamenilor de afaceri le transpiră palma atunci când pun mâna pe clanţa unui conducător din Finanţe. Nu ar trebui să se întâmple asta, nu ar trebui să aibă nimeni emoţii motiv pentru care, de azi încolo, vrem să îi apropiem de noi”, a declarat Crin Pântea.

El a declarat că, deşi o parte din activitatea DGFP Bistriţa-Năsăud, e axată pe control, nu ar trebui ca Fiscul să se uite la agenţii economici: „prin luneta unei carabine”.

„Noi, în parametri legii, trebuie să urmărim activitatea agenţilor economici, însă felul în care noi o facem poate fi diferit şi atunci nu e totuna să te uiţi la el prin luneta unei carabine şi să rişti să scapi degetul pe trăgaci, fiind greu să îl mai recuperezi, sau să îl ţii aproape”, a declarat Crin Pântea.

Directorul DGFP Bistriţa-Năsăud a spus că, tocmai de aceea, vrea să păstreze o relaţie bună cu lumea de afaceri.

Cristiana Sabău

6 comentarii

  • “Noi, în parametri legii, trebuie să urmărim activitatea agenţilor economici, însă felul în care noi o facem poate fi diferit şi atunci nu e totuna să te uiţi la el prin luneta unei carabine şi să rişti să scapi degetul pe trăgaci, fiind greu să îl mai recuperezi, sau să îl ţii aproape”…. SA INTELEG CA PETRE ISPIRESCU ESTE COPIL MIC PE LANGA ASTIA DE LA FINANTE ?…. propun primariei sa mute fiscul undeva pe alta strada……de exemplu pe langa GEORGE BACOVIA – nu de alta dar….consider…. ca acolo le e locul

  • Crin Pantea marele smecheras a ajuns director la Finante, wow!
    Domnul Pantea cel care considera ca citez „de ce sa invete copiii mei la scoala,pe cand daca te invarti si ai bani, cumperi note, diplome si etc? ” a dat un interviu presei? Recunosti Crin draga aceasta afirmatie? Hai ca sigur o mai stii, ca doar nu ai zis-o demult, numai ca atunci nu erai director la Finante ca faceai stii tu…afacerile alea… Finantele sunt pe …”maini bune” :)))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.