Actualitate

Cristian Duca, proprietarul blocului de pe Ghinzii: Nu mă simt responsabil

Cristian Duca, proprietarul blocului de pe strada Ghinzii de pe care a căzut un băiat de 14 ani, spune că nu se simte vinovat de cele întâmplate întrucât există un panou pe care scrie că blocul e proprietate privată şi accesul străinilor este interzis.

„Ce să fac eu ca şi constructor? Să mă mut acolo? Au fost puse panouri de lemn, le-au tăiat, le-au dat jos şi le-au băgat pe foc. Am făcut instalaţia electrică până la etajul patru, mi-au furat-o toată. Nici măcar nu am anunţat Poliţia. Mi-a fost greaţă. Să-mi vină cu trei nenorociţi care fură şi duc la fier vechi cabluri? Mi-este scârbă de ce se întâmplă. Acum, după cele întâmplate, o să încerc să mai şi zidesc să nu mai poată intra. În rest, ce să fac? Se pot arunca de pe blocul turn. O să zidesc toate intrările în bloc şi când mă voi reapuca de el o să le sparg că nu mai am ce face altceva. Nu mă simt responsabil pentru cele întâmplate pentru că scrie foarte clar: Accesul persoanelor străine este strict interzis. Este un panou pe care scrie că e proprietate privată şi accesul străinilor e strict interzis”, a spus Duca.

Potrivit acestuia, martori oculari ai accidentului de joi seara i-au relatat că băiatul şi-ar fi luat avânt să sară.

„Habar nu am cum a fost. Asta vă spun din ce au povestit unii şi alţii, eu nu am de unde şti. Alţii au spus că a ameţit şi ar fi picat. E posibil să fi consumat şi substanţe halucinogene. Habar nu am”, a adăugat el.

Cristian Duca a făcut şi unele precizri legate de situaţia juridică a imobilului: „Blocul nu face obiectul unei ipoteci, că banca l-a scos la licitaţie fără să fie ipotecat este altceva. Este problema mea administrativă cu banca. Executorul scrie în acte de blocul nu e ipotecat, banca ar trebui să vândă o porţiune de teren sub bloc. Fiecare om încearcă să se descurce cum poate în viaţă”.

Joi seara un adolescent de 14 ani care a căzut de la etajul 6 al blocului de pe strada Ghinzii a ajuns în stare gravă la spital.

10 comentarii

 • Pai el, Dunca, poate sa spuna ce vrea – e dreptul lui intr-o tara democrata!!!
  Asta nu inseamna ca nu are si dreptate… probabil ca autorizatia de construire e expirata adica ce are el acolo e ilegal… probabil ca un santier trebuie securizat conform legii (paza, panouri, garduride imprejmuire, etc…
  Poate copilul asta o sa reuseasca sa-i rezolve problemele… intr-un mod sau altul…

  • expirata nu inseamna ca e ilegal…c.i doar ca nu poate continua lucrarile …neuatorizat!

 • Mă îndreb daca o astfel de monstruozitate cum este asa zisul bloc are autorizaţie de construire şi daca da, cum urmareste primaria respectarea ei. Proprietarul să răspundă, iar dacă i s-a furat să reclame, da să nu se ascundă după deget. Maine poimane cade toata sandramaua , cu deal cu tot , în rau, iar de vina va fi vreun copil care a furat gardul.

  • Ce argumente aveți să spuneți că acea clădire ar fi „o monstruozitate” sau „așa zis bloc”?

 • Ce declara proprietarul blocului nu conteaza . Poti spune ca nu te simti vinovat si justitia sa te execute de sa-ti sara fulgii . E clar ca se lasa cu dosar penal acolo . Pedeapsa va veni peste vreo 5 ani in functie de ce avocati se bat in proces . Daca copilul ala provine dintr-o familie de amarasteni probabil nu va mai fi nici un proces .

 • Aici se lasa cu dosar penal . Legile sunt aberante in tara asta . Proprietarul unui astfel de imobil trebuie sa asigure paza imobilului, imprejmuiri , sa previna astfel de intamplari . E o poveste lunga rau .

 • Problema nu este a proprietarului….deoarece imobilul este sechestrat si pus in vanzare ( prin licitate organizata de executorul judecatoresc ) de banca !
  Deci responsabilitatea cred ca este a bancii, nu a fostului proprietar !

 • Din punctul meu de vedere acest bloc asa zis”neterminat” etc. ,da are nevoie de paznici,probabil are sau poate nu,este mare dar in cazul meu,am copil care urca acolo impotrivindu-se paznicului si l-am coborat eu de N ori,nu va alarmati asa,vin articole unul dupa celalalt sau ma degraba numite barfe ca altceva nu reiese din toata tiganeala asta si voi sariti ca mustele sa prindeti o bucatica de …ce cautati defapt,ma amuza felul bistritenilor de a comenta aiurea ,multumiti-va cu ce aveti sau cu ce nu aveti ,nu va mai bagati in seama aiurea sub anonimat ca in special pe asa zisul „zorro” il cam stie lumea prin oras,roadeti-va unghiile mai bine decat sa va exprimati prostia in cuvinte,va pup,o seara minunata va doresc!

 • Puteti sa-mi spuneti cui i s-a facut dosar penal si ce pedeapsa a primit cel din vina caruia a ars biserica evanghelica?Erau alte legi atunci fara de acum?Pentru comparatie,in Germania ,pe gardul oricarui santier sta scris: „Intrarea interzisa!Parinti!Raspundeti pentru copiii d.voastra!”

 • Domnule Duca acuma nu am timp de comentarii da o sa stam noi de vorba ceva mai tarziu.Eu sunt tatal baiatului.Rusine sa va fie.Macar un telefon ati fi putut da sa va interesati de copil dar….in fine.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.