Politică

Florian: Al 12-lea ceas al neputinţei şi disperării

Senatorul PDL Cristian Florian a spus într-o declaraţie politică susţinută în plen că ”fiecare zi trăită de cetăţenii acestei ţări în minciună bifează încă o zi de deznădejde din viaţa tuturor, mii de oameni îşi pierd locurile de muncă şi sunt siliţi să trăiască coşmarul incertitudinii zilei de mâine şi al haosului unei vieţi în care nu se întrevede niciun orizont al speranţei”.

„Disperarea şi eşecul, marcă a guvernării USL”

După un an şi jumătate de guvernare USL, deşi există o majoritate parlamentară aproape absolută, de susţinere a tuturor proiectelor actualului Guvern, nemaiîntâlnită în România postdecembristă, totuşi asistăm la eşecuri pe bandă rulantă ale Guvernului Ponta.

După ratarea regionalizării în anul acesta, un proiect extrem de important care marchează destinul României şi care ne va pune în impas în faţa factorilor de decizie din Uniunea Europeană, după eşecul mult trâmbiţatei privatizări a Oltchim, care acum este vândut pe bucăţele, la fier vechi, după eşecul proiectului Roşia Montană, care ar fi trebuit să salveze mineritul românesc, a urmat şi eşecul anticipat al privatizării CFR Marfă.

Astfel, ca o consecinţă a tuturor aceste proiecte ratate, mii de oameni îşi pierd locurile de muncă şi sunt siliţi să trăiască coşmarul incertitudinii zilei de mâine şi al haosului unei vieţi în care nu se întrevede niciun orizont al speranţei.

Am ajuns ca, în România anului 2013, privatizarea şi eşecul să fie noţiuni sinonime sau acţiuni interdependente şi asta este posibilă doar sub o conducere socialistă a acestei ţări şi doar în cazul privatizărilor marca USL.

Privatizarea echivalează în mintea bieţilor români cu desfiinţarea, domnilor guvernanţi, şi asta este exclusiv vina dumneavoastră, pentru că, în orice economie modernă şi funcţională, privatizarea înseamnă speranţă: speranţa unui loc de muncă, speranţa unui viitor mai bun.

În cazul privatizării CFR Marfă, nu doar ca nu s-a reuşit păstrarea locurilor de muncă, ci Guvernul USL a reuşit ca luni de zile să blocheze activitatea CFR Marfă, favorizând competitorul privat de pe piaţa românească.

Trăim în România în care oamenii protestează pe străzi, însă nimeni nu le acordă atenţie, trăim în România în care un ministru este agresat cu bolovani, trăim în România în care oamenii sunt târâţi prin şanţuri pentru că îşi apără liniştea în propriile case şi pe propriile pământuri.

Aceşti oameni, care au ales protestul ca formă de exprimare a disperării, nu sunt manipulaţi, ei sunt doar concetăţenii noştri, bieţi români, care nu luptă nici pentru salarii, nici pentru ajutoare sociale, ci trăiesc drama de a fi siliţi să îşi apere dreptul de a trăi in linişte.

Premierul Ponta declara că lipsa de măsuri poate duce la anarhie şi vreau să-i subliniez faptul că, încă de la preluarea puterii de către USL, toată modalitatea de acţiune s-a bazat pe anarhie, un exemplu de tristă amintire în acest sens fiind schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, a Avocatului Poporului şi tentativa de demitere a Preşedintelui României, acte grave de încălcare a democraţiei ce au siderat şi pe reprezentanţii Uniunii Europene, familia din care România face parte.

Toate aceste acţiuni au avut scopul de a slăbi instituţiile statului, pentru că, în viziunea guvernării USL, un stat slab e mai uşor de controlat, iar cetăţenii lui înfometaţi devin o masă de manevră.

Guvernarea USL stă, astfel, sub semnul anarhiei şi fiecare zi trăită de cetăţenii acestei ţări în minciună bifează încă o zi de deznădejde din viaţa noastră, a tuturor.

Declaraţia mea vrea să se constituie într-un semnal de alarmă pentru actualii guvernanţi, pentru ca aceştia să îşi întoarcă faţa către popor măcar acum, în al doisprezecelea ceas al neputinţei şi disperării.

Senator PDL Cristian Florian

8 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS