Actualitate

Florian despre criza imigranților și Legea salarizării

Senatorul PNL Cristian Florian a spus ce îl îngrijorează în privința crizei refugiaților și că se prefigurează o Lege a salarizării la fel de incompletă ca și Codul Fiscal.

”În legătură cu fenomenul imigranților, am spus că în opinia mea poziția oficialilor români este ușor superficială, pentru că suntem membri UE, trebuie să fim solidari cu celelalte state și în efortul comun ce s eface pentru rezolvarea acestei crize, că nu ne putem limita în a oferi cazare și atât pentru 1.500-1.700 de imigranți și că nu avem voie să scăpăm din vedere latura umană a acestui fenomen. Prșeedintele Klaus Iohannis a revenit și a spus că vom fi solidari în efortul comun cu partenerii noștri din UE, că acest fenomen trebuie privit ca pe unul cât se poate de complex și nu ca pe unul de scurtă durată. Ceea ce mă îngrijorează pe mine este faptul că la nivelul UE n-a existat nicio discuție cu ecou legat de partea sensibilă a acestei crize: cauza, conflictul din Siria, Irak. Niciunul dintre actorii importanți europeni n-a avut o poziție fermă, o abordare tranșantă cu privire la nevoia de a se face eforturi pentru soluționarea acestui conflict, folosindu-se mijloace politice, diplomatice și chiar militare. Dacă acest conflict ar fi soluționat, criza imigranților ar înceta. Dacă s-ar asigura securitatea cetățenilor în acea zonă, cred că foarte mulți dintre cei plecați s-ar întoarce. Fără a soluționa conflictul acolo, toate eforturile pe care le fac statele europene, România, sunt epuizabile, doar de management al crizei.

La începutul acestei veri, PSD și-a asumat promovarea a două legi extrem de importante: Codul Fiscal și Legea salarizării. În lipsa unei dezbateri publice, am văzut ce s-a întâmplat cu Codul Fiscal, a fost unul incomplet, care a dat naștere unor discuții contradictorii, și a fost nevoie de intervenția președintelui prin acea cerere de reexaminare și de multe amendamente pentru a avea o formă finală acceptabilă. Dar tot este un Cod Fiscal care nu rezolvă în totalitate nevoile mediului de afaceri și se discută de nevoia de completări. Fără o dezbatere publică, ne vom trezi și cu această Lege a salarizării la fel de incompletă, care va aduce noi disensiuni în spațiul public”.

7 comentarii

 • Bai cameleonilor, cum mai vorbiti voi de legea salarizarii cand singurul lucru ce la-ti putut face a fost sa taiati salariile. Sa nu trebuiasca sa va exprimati voi ca stim rezultatul dinainte.

 • Bai bistritene 54 . Probabil ca esti putin senil la varsta ta . Daca Boc nu taia salariile , Romania intra in incapacitate de plata atunci
  . A fost o masura imperios necesara ca sa treaca tara prin criza . Boc a fost cel mai corect premier din ultimii 25 de ani . Compara-l cu Ponta al tau , un mitoman plagiator penal si nu mai comenta aberatii .

  • Salariile le-a taiat Basescu , Boc nu a indraznit , era mic-mic prea mic de asa ceva …si le-a taiat ca sa poata trece prin criza Udrea , Bica , Cocos & Company …s.a.m.d.

 • ca cam asa s-a dus presedintele in fata europenilor
  prima concluzie! (s-a dus cu 1700 si s-a intors cum au vrut europenii…in tara se batea in piept sa ne arate noua ca e presedinte si cand a ajuns acolo….mielusel!)

  si a doua concluzie domnule cod fiscal!
  (senatorul asta nici nu stie bine ce e ala cod fscal si se agata in tot felul de discutii)
  intre cele codul fiscal respins de presedinte si al doilea acceptat e ca si in bancul ala cand vine chelnerul cu un vin neacceptat de client si acceptat a doua oara dupa ce-i schimba eticheta…lipita cu scipat!!!!!!)

  vrei si morala ..senatore?
  politica romaneasca e facuta de mielusei ce lipesc afise in campania electorala cu scuipat!!!

  • Intr-o zi se plimba iepurasul prin padure, se intilneste cu vulpea.
   > – Buna, ce mai faci iepurasule ?
   > – O, bine, vulpeo, ma simt excelent, sint intr-o forma grozava,
   > daca ma intilnesc cu ursul ii dau citeva labe de-l nenorocesc, praf il
   > fac.
   > – Extraordinar.
   > Mai merge el ceva, se intilneste cu lupul.
   > – Cum o mai duci iepurasule ?
   > – Nemaipomenit, ma simt excelent, sint intr-o forma grozava, daca ma
   > intilnesc cu ursul ii dau citeva labe de-l nenorocesc, praf il fac.
   > – Uluitor.
   > Mai merge cit mai merge, iata ca vine chiar ursul.
   > – Hai salut iepurasule, am auzit ca-ti merge nemaipomenit, ce mai
   > faci ?
   > – Ce sa fac nene ursule, ia, ma plimb si eu prin padure si vorbesc
   > prostii…

 • Oltean se suceste la fel ca Iohaniss, dupa cum vin ordinele de la Frau Merkel. A zis Merkel ca nu e bine numai 1700, Iohaniss s-a repliat si a zis ca e bine si 7000. La fel si Oltean.

  Cat despre salarii…. shhhhhh!!! Sa nu aud vreo vorba de la aia care le-au taiat.

 • Daca s-ar aplica legea salarizarii toate salariile ar trebui sa creasca, sunt curios daca o sa intre in vigoare pana la sfarsitul anului…..ar fi bine ca oricum majoritatea functionarilor au salarii sub 1500 de lei….aaa si sa se echivaleze salariile intre institutii…toate sunt importante…in felul lor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.