Politică

Florian: Nu e suficient să ai pantofi, costum şi cravată dacă vrei să intri pe covorul roşu

Senatorul PDL Cristian Florian a afirmat că România îndeplineşte toate aspectele tehnice pentru integrarea în spaţiul Schengen, dar nu este de ajuns, şi că ieşirile necontrolate ale miniştrilor sunt dăunătoare intereselor românilor. El a făcut o interpelare în Parlament având ca temă stadiul lucrărilor de reabilitare a DN 15 A.

”Fiind şi membru în Comisia de politică externă a Senatului, vreau să precizez câteva lucruri legate de neintrarea noastră în Schengen. Gafele Guvernului USL în planul politicii interne şi externe sunt evidente, cu consecinţe negative asupra tuturor românilor. Mi se pare de neacceptat faptul că anumiţi miniştri care vremelnic ocupă funcţii îşi permit în nume personal să emită păreri, dând frâul liber unor orgolii şi frustrări. Dacă în politica internă din păcate ne-am obişnuit cu asemenea atitudini, în politica externă un asemenea limbaj este aspru sancţionat, de netolerat. Am văzut reacţia promptă a ţărilor europene. Consider că asemenea atitudini sunt dăunătoare intereselor României şi cred că dacă actuala guvernare avea ca preocupare soarta ţării şi nu luptele pentru o putere absolută sau interesele personale, raportul MCV de anul trecut ar fi fost pozitiv şi astăzi am fi fost în spaţiul Schengen, având parte de o integrare totală în UE”, a comentat Florian.

Senatorul PDL a precizat că România îndeplineşte toate aspectele tehnice pentru integrarea în Schengen, dar nu e suficient. ”Există şi o componentă politică, ce ţine de respectarea statului de drept, de respectarea regulilor democraţiei şi ale UE. Dacă vrei să intri pe covorul roşu, nu este suficient să ai pantofi, costum şi cravată, ci trebuie să ai şi o atitudine corespunzătoare. De aceea ieşirile necontrolate, în nume personal, ale miniştrilor sunt cât se poate de dăunătoare intereselor românilor”, a spus Florian într-o conferinţă de presă.

Cristian Florian a anunţat că a a adresat o interpelare ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Coman Şova, în legătură cu mersul lucrărilor de modernizare a DN 15 A, care leagă Bistriţa de Reghin.

”Cu toţii cunoaştem starea acestui drum, contractul pentru reabilitarea acestui tronson de drum ar fi trebuit să fie încheiat la această oră, dar nealocarea fondurilor pentru plata lucrărilor executate în 2012 pune firma de construcţii în situaţia de a diminua ritmul lucrărilor în acest an, până la oprirea lor. Am considerat că este nevoie de o interpelare pe care am adresat-o ministrului Dan Coman Şova, pentru a atrage atenţia asupra acestei situaţii, în dorinţa de a se găsi o soluţie. Am solicitat un punct de vedere scris în legătură cu sumele alocate pentru plata lucrărilor deja executate, cu sumele ce vor fi alocate pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor şi chiar cu precizarea unui termen până la care drumul va fi finalizat”, a adăugat el.

9 comentarii

  • Daca dupa indelungi ,,scremeri (ale,, …era sa zic mintii dar na, ia de unde nu-i….) ai scos aceasta cugetare ,,Nu e suficient să ai pantofi, costum şi cravată dacă vrei să intri pe covorul roşu”, nu pot decat sa regret faptul ca ai purtat pantofi vreodata. Totusi domnule…ar mai fi o solutie. Ia si citeste schita lui Gh. Braescu ,,Norocul sta in barba”, apoi..atarna-ti o cravata dar neaparat portocalie!

  • Bai AnaPoda, tu chiar iei in serios „serviciu” pe care ti l-a gasit mustaciosul! Te bagi la declaratii, nu stii cat fac 2×3 dar te pronunti pe Schengen. Bravo tontonel!

    @Costane, ma faci sa rad cu lacrimi de cele mai multe ori! :))

  • FLORIAN afost cel mai bun prefect al judetului si unul dintre cei mai buni din tara daca pdl ar fi guvernat totul era mult mai bine!!!

  • Da . Domnul fost prefect are dreptate cu DN15. Dar vad ca nu sufla o vorba despre bordurile montate si apoi demontate din localitati. Pai si d’aia nu mai sunt bani stimate domn , ca toate astea au costat .

  • Prefect de BN era „suficient să ai pantofi, costum şi cravată” fără să fie perfect, locul şi funcţia în Parlamentul ţării îi conferă „şi o atitudine corespunzătoare”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.