Politică

Cristian Florian: Şcoala românească, o situaţie deloc îmbucurătoare

Senatorul Cristian Florian, secretar general interimar al PDL BN, a declarat că, în cazul în care statul va trebui să plătească despăgubiri în proiectul Roşia Montană, ”tot cetăţenii vor plăti din buzunar pentru atitudinea iresponsabilă a Guvernului”, care manifestă ”un dezinteres total” faţă de şcoala românească.

”Luni începe şcoala, dar în ceea ce priveşte şcoala românească, situaţia nu este îmbucurătoare. În ultimul an şi jumătate Guvernul n-a mai alocat fonduri pentru reparaţii, reabilitări de şcoli şi grădiniţe, manifestând un dezinteres total faţă de şcoala românească”, a spus Cristian Florian într-o conferinţă de presă.

Legat de proiectul Roşia Montană, senatorul PDL a spus: ”Este o criză creată de Guvernul USL prin neimplicare. Suntem cu toţii martori la bâlbâielile şi lipsa de responsabilitate a Guvernului Ponta, dacă e să facem referire la proiectul Roşia Montană. Tot ce a făcut Guvernul a fost să arunce într-o confuzie şi mai mare acest proiect, începând cu votul deputatului Ponta împotriva premierului Ponta. Premierul Ponta, care îşi asumă proiectul, votează ca deputat împotriva proiectului, motivând că-şi doreşte o dezbatere publică, apoi şi el şi Crin Antonescu spun că doresc respingerea rapidă. Poate pe considerentul că noi şi cetăţenii acestei ţări nu suntem vrednici să aflăm amănunte despre Roşia Montană. USL a dus România într-o situaţie fără precedent, ţara are un Guvern care-şi respinge propriile proiecte, care nu are încredere în propriile propuneri. Decizia în cazul Roşia Montană este exclusiv în mâna USL, iar un vot al majorităţii parlamentare USL împotriva acestui proiect trimis în Parlament de Ponta echivalează cu un vot de neîncredere, cu o moţiune de cenzură la adresa Guvernului”.

El a menţionat că ”prin declaraţii iresponsabile premierul a slăbit puternic poziţia României într-un proces cu cei de la Roşia Montantă Gold Corporation. S-a motivat că s-a trimis proiectul în Parlament pentru a evita răspunderea Guvernului. Bine, nimic nou, Guvernul nu-şi asumă responsabilitatea pentru nimic. Dacă statul va trebui să plătească despăgubiri la un moment dat pentru atitudinea iresponsabilă a acestui Guvern, din nou noi, cetăţenii, vom plăti aceşti ban. Bâlbâielile Guvernului au ajuns să îi deranjeze pe parlamentarii puterii, sunt din ce în ce mai mulţi nemulţumiţi că sunt folosiţi ca masă de manevră de către conducerea USL”.

8 comentarii

 • deja e prea multa discutie ci RM-asta. Mult prea multa si inutila , din cauza ca toti au avut parte lor de vina in timpul cit au condus tara. Ne pieptanam si tara arde. Sotia mea s-a dus azi noapte sa nasca si nu au vrut s-o primeasca in Spital, au vrut s-o duca la Nasaud !!!!!?????!!!!! De ce ??? Nu stiu. Nu stiu ce sa fac, eu acum sint la serviciu , am responsabilitati mari aici, asi vrea sa fiu peste tot dar nu pot. Nu mai stiu ce se intimpla in tara asta. Vrem natalitate , vrem urmasi , vrem oameni sa munceasca sa ne plateasca pensiile , si ce primim ???? Muncim amindoi de zrci de sni dintem asigutati ……si ……!!!@

 • gata. mai am un baietel !!!!!3,5kg nota 9 cu plus. SEBASTIAN. URA . Dau de baut fara numar. Fixati un bar si ne intilnim acolo. Multumesc Cerulyi si lui Dumnezeu in aceasta zi de sarbatoare a crucii. Va multumesc si voua prieteni ca ati fost alaturi . Fara cuvinte. Va salut. Sint la serviciu pina luni.

  • Felicitari d-le Adrian pentru baietel. Sa creasca mare, sa fiti sanatosi si tari sa-l puteti creste si educa asa cum va doriti! In rest,, le-om duce toate” asa cum ne este undeva scris.

 • In ceea ce-l priveste pe acest Florian, nu va suparati, asta e punctul lui de vedere, si din pacate, punctul este un element fara dimensiuni. Nimic consistent, nimic constructiv, si mai ales nimic nou in gandirea-i ,,profunda”.

 • Referitor la ”tot cetăţenii vor plăti din buzunar pentru atitudinea iresponsabilă a Guvernului”
  I-auzi, ia !
  Dar pentru atitudinea dvs., de pe vremea cand erati prefect, oare cine o fi platit ? Si va mai plati !
  Aveti curajul sa ma invitati la o dezbatere publica, sa vedem cam cat ati fost dvs. de responsabil, in calitate de prefect, domnule senator Florian ?

 • Musiu Florian,suferi de amnezie sau prin 1999 cand Berceanu isi facea de cap in proiectul Rosia Montana,d-ta te jucai in nisip?Nu arunca mizeria in ograda altuia!Daca este vorba de asumare,sa-si asume si onor PDL-ul declansarea acestui dezastru.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS