Politică

Cristian Florian spune că nu avem centură ”din cauza bâlbâielilor administraţiei locale”

Secretarul general interimar al PDL Bistriţa-Năsăud, senatorul Cristian Florian, a declarat că actuala administraţie dă dovadă de neseriozitate, deoarece şi-a asumat, atunci când a cerut votul oamenilor, să guverneze comunitatea locală. El a adăugat că nu va vota la referendum pentru că îl consideră inoportun.

Instanţa a decis că organizarea referendumului propus de municipalitate îndeplineşte condiţiile legale, astfel încât el poate să aibă loc duminică, între orele 7.00 – 23.00.

”Vorbim despre centură ocolitoare, despre pietonal. Administraţia locală este într-o gravă eroare pentru că nu respectă nişte condiţii elementare, terminologia. Dacă avem pietonal, în traducere liberă înseamnă a circula pe jos, nu cu maşina, dacă avem variantă ocolitoare, asta presupune că acel drum trebuie să ocolească ceva. Astfel de bâlbâieli ale administraţiei locale, ale Consiliului Local condus de USL, ne-au dus în această situaţie, ca în 2013 să nu avem centură. Guvernul PDL a alocat bani pentru centura Bistriţei. Au fost bani, dar n-au fost accesaţi din cauza erorii în care se află administraţia municipiului Bistriţa”, a spus Florian într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că Bistriţa are nevoie de o variantă ocolitoare. ”Dacă exista o variantă ocolitoare, fie de nord, fie de sus, toată lumea era de acord. Orice investiţie în infrastructură trebuie să genereze la rândul ei alte investiţii în sectorul privat, că doar pentru asta ne zbatem. Avem nevoie de investiţii pentru a încuraja mediul economic, o variantă şosea ar trebui să permită dezvoltarea oraşului pentru următorii 20 de ani, la fel cum se întâmplă la Cluj, Gherla, Oradea sau Braşov. Ar trebui să genereze noi investiţii în mediul privat. Dacă am avea un drum nou, de-a lungul acestui tronson s-ar dezvolta fel de fel de activităţi private, am crea nişte facilităţi pentru investiţii private, care la rândul lor ar genera locuri de muncă, taxe şi impozite suplimentare. Dacă s-ar fi respectat terminologia şi ar fi fost o variantă de centură ocolitoare, la ora actuală am fi avut centură. Bâlbele din administraţie ne-au dus la această situaţie, revenim la o discuţie pe un traseu care nu ştiu dacă va primi finanţare. Oricum, în acest an 2013 nu există nicio finanţare, deci nu e târziu să ne aşezăm la o masă să gândim o variantă ocolitoare”, a comentat senatorul PDL.

Cristian Florian a precizat că nu duminică nu va merge la vot, deoarece consideră inoportun referendumul: ”Este o neseriozitate din partea actualei administraţii. Am votat un primar, am votat un Consiliu Local ca să găsească soluţii pentru comunitate. Şi-au asumat acest lucru când au cerut votul, l-au primit, n-au decât să guverneze comunitatea locală”.

 

4 comentarii

  • Primarul Cretu, pe care nu-l da inteligenta afara din casa, este un individ mediocru care se ocupa de gainarii (vezi mutarea statuilor, mutilarea copacilor cu drujba, mulajele de struti, ouale si merele de plastic) . Cat despre proiecte ce sa mai vorbim. Recent, la o conferinta de presa legata de receptia lucrarilor de reabilitare a parcului, primarul recunoaste ca proiectul reabilitării parcului a fost demarat prin 2006, în perioada domnului Vasile Moldovan, când a fost comandat studiul de fezabilitate, dar uita sa aminteasca de proiectul “P.U.Z. Bistrita ‘Dealul Codrisor’ (Codrisor Hill)” existent tot din 2006 si care prevedea amenajarea raului Bistrita ca zona de agrement in continuarea parcului si construirea unei artere de circulatie care sa includa si o pista de biciclete pe malul stang al raului Bistrita de la Podul Jelnii la Podul Budacului. Acum, acelasi primar, incearca sa umble din nou cu fofarlica, “inventand” un referendum pe tema centurii ocolitoare 2Sud, pe un traseu respins in instanta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
    Referitor la centura ocolitoare, avand in vedere ca ponderea traficului greu vine dinspre nord (Cluj, Oradea, Baia Mare) nu este rational sa inghesui tot tranzitul prin sudul orasului, in cea mai linistita zona la mai putin de 500 m de parc , de casa de cultutura, de stadion si pe la poarta spitalului TBC. De aceea in mod logic centura ocolitoare trebuie facuta pe la nord, aceasta avand avantajul de a prelua si traficul de pe DN 17C inainte ca acesta sa ajunga in oras. Varianta ocolitoare pentru trafic greu prin nord care sa porneasca din DJ 151 deviata pe la firma Leoni apoi pe dupa cartierul subcetate, pe la Statiunea pomicola facand jonctiunea cu DN 17C de unde descarca traficul de tranzit dupa care se indreapta catre iesirea din Unirea spre Livezile. O prelungire de cca 5 km pe Valea Magherusului ar putea prelua si traficul de pe DN15A, undeva intre Crainimat si Sieu Magherus.
    Cretu a ramas blocat in centura Bistrita-sud. El nu vede decat interesele personale- sa treaca drumul pe langa pamantul lui din Zavoaie. In rest nu conteaza ca taie padurea Codrisor, ca trece pe langa parcul proaspat reabilitat, ca de fapt este centura “ocolitoare” care nu ocoleste nimic. Solutia este o tampenie, deoarece nu rezolva problema traficului de pe DN 17C, care ramane prin oras.
    Cu toate ca primarul s-a opus includerii in intravilan, dealul cu padurea Codrisor face parte din zona intravilana a orasului Bistrita, la fel cum dealul Cetatuia face parte din zona intravilana a Clujului. Atata vreme cat exista strazi precum Pe Tabara, Amurgului, Crangului sau Lempes care inconjoara dealul Codrisor este numai o incapatanare a unui singur om sa nu includa “de facto” zona in intravilan.

  • Am fi recunoscatori daca ati publica proiectul “P.U.Z. Bistrita ‘Dealul Codrisor’ (Codrisor Hill)” pe care nu am reusit sa-l gasim pe site-ul primariei.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS