Actualitate Recomandări

Cristian Niculae: 15 milioane de euro vin în Bistrița pentru dezvoltare

”Consider că investițiile în utilități, infrastructură rutieră și educație sunt foarte importante deoarece ele reprezintă principalul motor prin care orice comunitate se poate dezvolta. În urma discuțiilor pe care eu le-am purtat în primăvara acestui an cu ocazia vizitei doamnei vicepremier Sevil Shhaideh la Bistrița, când am propus cele patru proiecte ale Primăriei Bistrița spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, am sperat foarte mult că planurile noastre se vor materializa, mai ales pentru că aceste proiecte nu erau eligibile pentru finanțare din fonduri europene”, spune viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

El a adăugat: ”Singurele variante care existau la acea dată erau finanțarea din bugetul local sau finanțarea prin credit bancar. Sunt foarte bucuros ca am fost înțeleși de către doamna vicepremier Sevil Shhaideh si de către toți factorii de decizie din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrație Publice și Fondurilor Europene și trei din cele patru proiecte propuse au primit aprobarea finanțării prin PNDL. Astfel 15 milioane de euro vin prin grija Guvernului României în municipiul Bistrița, ceea ce va duce cu siguranță la dezvoltarea orașului nostru!”.

Municipiul Bistrița primește finanțări de 67,6 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020, pe trei proiecte: modernizarea clădirii vechi a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, modernizarea Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”, drum de acces și utilități aferente Complexului Wonderland, după cum urmează:

Un al patrulea proiect important, Aquaparkul din Wonderland, a rămas în afara finanțărilor PNDL, astfel că municipalitatea va trebui să găsească alte surse: buget propriu și/sau împrumut bancar.

13 comentarii

 • Nu cred… Aquabalta nefinantata?
  Da’ ce ne promisese primarul Cretu la candidatura pentru primul mandat? Apoi ne-a mai promis o data ca ne face balta, la al doilea mandat. Acu’ n-are bani! Ne-imprumutam pe un veac si tot il facem, nu?
  Ce oameni rai si miticii ‘ceia: au lasat fara finantare proiectul lui Cretu!

  • Din nou nu avem Primar. Cretu umbla prin concedii si subalternii isi fac de cap cu declaratii de propaganda.
   La asta pesedeii is primii. Numai propaganda.
   Azi ati reusit chiar sa il dati afara de la radio balada pe Domnul Viorel Negru pentru ca v-a deranjat cu comentariile lui pertinente la adresa pededistilor de vaza din Bistrita.
   Vorba lu Floricica Dansatoarea :'” SA VA FIE RUSINEEEEE DOMNULE…………..”
   Pe modelul comunist pe care sunteti setati toti pesedistii , bagati pumnul in gura celor ce indraznesc sa va critice.
   Revenind la ale noastre din nou va ganditi sa cheltuiti banii primiti de la guvern pe mizerii din care va umpleti de spagi si neglijati consecvent infrastructura orasului, parca voi nu traiti in el.

   SA VA FIE RUSINEEEEEEEEE

 • Proiectele acestea se prezuma ca vor fi finantate pana in anul 2020 . Daca din 6 in 6 luni PSD-ul isi schimba propriul guvern , probabil ca pentru viitoarele 7 guverne se vor gasi alte prioritati pentru finantare . Astia nu mai au bani nici pentru pensii , de unde bani pentru investitii ?

 • Din 2005 str Compozitorilor asteapta iluminatul public si alte strazi … daca locuia raducu moldovan sau primarul se puneau a doua zi… dar daca sta prostimea poate sa mai astepte niste alegeri ca sa vina ei cu promisiuni… cata indiferenta si prostie din partea administratiei locale… incompetenta romaneasca ne face sa umblam in bezna

  • Da ce nu poti sa-ti cumperi lanterna? Vezi ca ai si la telefon ce-ti mai trebuie iluminat public? O sa-ti spuna primarul cat costa si care sunt costurile energiei! Si o sa va mai spuna ca acolo sunt vile cu proprietari bogati care isi permit sa-si faca iluminat pe cont propriu!

 • Ma apa si canalizare in bistrita europeana,in cartier unirea pe str maresal leonida pop,cand trageti?nu va e rusine?ce iluminat public si asfalt visati?sunteti betegi?

 • ba ma lasi… auzi la asta! vin in bistrita 15 milioane pentru dezvoltare… pentru dezvoltarea cui? a ciumei rosii? ca nu se vede nimic dupa voi… da nimic!

 • V-au aruncat și vouă niște firimituri acolo, cam foarte puțin după cât ați aplaudat și lins șoșonii vătafilor roșii de la Centru. Algoritmi și mișculații matematice, cică , prin care Ardealul o ia la mUE de fiecare dată când guvernează pesedeul. Aceiași rețetă o aplică spaniolii Cataluniei și se miră că acea provincie are de gând să o ușchească cu orice preț .

 • Bai SICTIR, da tu esti prost rau sau te roade invidia… iti propun sa nu folosesti hartie igienica dupa folosirea wc-ului…. foloseste-ti prosopul pt fata din baie sau daca nu ai ia-l pe celalalt… daca te faci cu c.a.c.a asta e… oricum esti un cacacios de roman

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.