Social

Cristian Niculae: 2,2 milioane lei se întorc către comunități

2.250.000 lei se întorc către comunitățile din județul nostru din valorificarea deșeurilor reciclabile colectate în anul 2022, spune șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

”ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud virează în această săptămână către fiecare primărie din județ sumele de bani obținute din valorificarea deșeurilor de anul trecut. Acești bani sunt distribuiți procentual, în funcție de cantitățile de deșeuri reciclabile colectate din fiecare comunitate pe parcursul anului 2022.

Prin efortul și implicarea cetățenilor din județul nostru, prin măsurile adoptate de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud (trecerea la colectarea de la poarta casei, a campaniei intensive de informare și conștientizare derulată atât în presa locală, cât și de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud), sumele obținute din valorificarea deșeurilor reciclabile au crescut cu 50% în anul 2022 față de anul 2021.

Performanța reciclării deșeurilor este vizibilă atât din prisma banilor obținuți din valorificare, cât și din prisma cantităților de deșeuri reciclabile valorificate. În anul 2022, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a vândut cu 1.000 de tone de deșeuri reciclabile mai mult decât în 2021.

Dorim să-i felicităm și să le mulțumim tuturor cetățenilor responsabili, care au răspuns pozitiv îndemnurilor noastre de a colecta selectiv! Suntem pe drumul cel bun, dar putem face lucrurile și mai bine în acest an. Haideți să dăm valoare deșeurilor, să colectăm separat mai mult și să respectăm cu adevărat natura și mediul în care trăim! Hai să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, este mesajul lui Cristian Niculae.

4 comentarii

 • Începem să ne trezim la realitate și să facem ce trebuie cu deșeurile. Dacă toată lumea ar respecta regulile, care nu sunt grele de loc, altfel ar arăta țara asta.

  11
  3
 • Deseurile reciclabile trebuie sa produca bani pentru comunitate. De aceea este important sa reciclam cat mai mult din deseurile pe care le generam.
  Ma bucur ca tot mai multi oameni recicleaza.

  7
  3
 • Asta ar însemna că o să scadă tarifele, nu? Știu, știu, nici vorbă, altfel scad comisioanele date de operatorul de salubrizare, scad veniturile băieților deștepți. Da, noi trebuie să reciclăm, pentru natură, pentru un mediu mai curat, pentru sănătatea noastră, dar nu-i normal ca cetățeanul să plătească pentru ridicarea deșeurilor reciclabile. Că vin niște bani, înapoi către primării, au grijă edili, să-i cheltuie în folosul lor, noi tot cu ponoasele rămânem. No, numa zâc, dar știu ce zic.

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.