Cristian Niculae: Precizări și lămuriri în ce privește asfaltarea străzii Narciselor

Holistic

Viceprimarul Cristian Niculae a postat pe Facebook precizări și lămuriri în ce privește asfaltarea străzii Narciselor despre care un cititor Timp Online a spus că nu avea nevoie de astfel de lucrări și că, astfel, s-ar fi risipit banii publici.

”Pentru mine, fiecare stradă din oraș este importantă, fără să conteze câte mașini trec pe ea în fiecare zi.  Orice bloc din oraș este important, indiferent de câți oameni locuiesc în el. Fiecare casă din oraș are dreptul de a primi servicii publice de calitate, atât timp cât se află în intravilanul Bistriței.

Referitor la un articol apărut azi în presa locală cu privire la oportunitatea de a interveni cu lucrări de asfaltare pe strada Narciselor din orașul nostru, doresc să fac următoarele precizări și lămuriri:

• Marea majoritate a străzilor din Bistrita sunt îmbătrânite și nu au avut parte de lucrări de modernizare sau reparații capitale de mulți ani încoace 

• În prima etapă, am ales să asfaltăm 47 de străzi astfel încât să nu se suprapună cu alte proiecte de asfaltare și/sau modernizare, cum ar fi „Linia Verde” de transport public, „Reconfigurarea axei de transport public pe strazile Gării, Decebal, Andrei Mureșanu, Năsăudului”, sau proiectul „Piste pentru cicliști”.

Toate aceste trei proiecte cuprind un număr de 40 de străzi și includ realizarea de piste pentru cicliști pe toată lungimea lor. Întâi vom face pistele pentru cicliști pe aceste 40 de străzi iar ulterior asfaltăm și modernizăm suprafața de stradă rămasă între aceste piste de biciclete.

Ar fi aberant să asfaltăm în această vară străzile, iar în toamnă sau anul viitor să le spargem pentru a realiza pistele de cicliști.

Strada Narciselor era o stradă pe care nu s-a intervenit de foarte mult timp, cu stratul de uzură degradat și plin de crăpaturi, cu multe gropi plombate, care nu era prinsă în niciun alt proiect de modernizare.

Rămân deschis la propunerile și sugestiile cetățenilor, ca și până acum, și-i asigur că voi trata cu profesionalism toate problemele comunității noastre.

Mai jos aveți poze cu strada Narciselor înainte

Și după asfaltare. Cu adevărat, o imagine face cât o mie de cuvinte. Iar copiii spun întotdeauna adevărul!”, a scris Niculae.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Dudu

  D le vice,intră un pic si pe străzile V.Stanelor, Astrelor,Iazului etc,ca aveti ce asfalta si poate si un bec,sa fie un licar de lumina,ca taxe si impozite slavă domnului,la podetul ce duce laSigmir ,in urma unor accid6ente,parapeti stau in sant de 2 ani si nimic,cu toate ca ati fost in zona respectivă si vad ca nu se intampla nik.asa ca…spor

  (13)
  • Pop Dan Florin

   Nevoile comunității sunt multe. Sunt încă multe străzi care trebuie să intre în modernizare. Cred că nici 5 bugete ale primăriei Bistrița nu ne-ar ajunge să le rezolvăm pe toate într-un an. Este adevărat că fiecare cetățean vede problema lui ca fiind una importantă, ce trebuie urgent rezolvată. Este normal să fie așa, pentru că oamenii trebuie să se simtă bine în mediul lor înconjurător. De aceea cred că ar fi cel mult bine să se trezească în noi spiritul civic și să mai facem câte o cerere scrisă la primărie pentru a semnala problemele din zona în care locuim. Primarul nu are cum să știe despre toate problemele din cartierul X, pe strada Y. Cererile se depun personal la primărie sau colectiv prin asociația de proprietari care atașează cererii un tabel cu semnăturile celor care solicită primăriei rezolvarea unei situații. De bătut din gură pe Facebook sau prin ziare este ușor! Este mult mai greu să faci ceva pentru comunitatea ta. Fiecare dintre noi putem incepe printr-o simplă cerere la primărie. Este deopotrivă dreptul și obligația fiecărui cetățean!
   Noapte bună!

   (-4)
  • citizen

   atâta îi doresc viceprimarului – ultimul lui drum sa fie la fel de bun ca strada Dimitrie Cantemir pe care circula zilnic mii de oameni platitori de taxe si impozite care se duc si vin de la servici.
   v-ar lua naiba de incompetenti si hoti ordinari ce sunteti, la anul veti fi istorie.
   PS: apropo, trotuarul ala proaspat surpat de pe Colibitei l-ati reparat si ati mai „topit” niste bani de la buget?

   (5)
  • Ioana

   toate strazile sunt prioritare. daca ne luam dupa principiul tau…tu de ce ai merita sa ti se asfalteze strada?

   (-12)
  • Pop Dan Florin

   Strada aceasta era programată de mult timp pentru modernizare. Știu că nevoile sunt multe. Cred că ne-ar trebui vreo cinci bugete să le rezolvăm pe toate într-un an. Cred că strada aceasta arată mult mai bine acum decât înainte,nu ?! Cu răbdare se fac toate. Trebuie doar să aveți încredere în administrația primăriei.

   (-12)
  • ptr pop dan flroin asistatul politic

   5 bugete pentru strazi este egal cu o partie
   tu chiar furi curent

   (5)
  • ptr dan flroin piliticul

   DAR STRADA PRESEDINTELUI CONSIULIULUI JUDETEAN A FOST DE MULT PROGRAMATA LA ASFALTARE?
   s-a asfaltat de vreo 3 ani si in jur de atunci nu s-a mai asfaltat nimic…DOAR LA EL IN FATA CASEI

   (5)
 2. Marius Conon

  Rareori descoperi un individ original, precum niculae, complet lipsit de dimensiunea penibilului şi cu gândirea plutind în miezul unei tragedii. Văzându-l cum se milogeşte prin presă orin FB, ai senzaţia că a urmat cursuri de cerşit pentru o inferioară nevoie de consolare. Dacă îl vor alege primar, bistriţenii vor fi nevoiţi să se confrunte cu un nou mare eşec administrativ generat de acest tip dormitând arogant şi fără crispare într-o perpetuă catastrofă.

  (29)
  • Dorin

   Esti mai mult decât penibil. Esti unul care nu a făcut nimic in viața lui, dar in schimb arunci jigniri si insulte .
   Ia du-te tu si candidează sa vedem cati te aleg pe tine .
   Imi place sa observ că il urmărești cu atenție pe vicele ăsta care spui că nu face nimic .
   Esti de plâns, de compătimit chiar .

   (-32)
  • Mitrut

   Asa sunt bistritenii, daca se face nu e bine, daca nu se face iarasi nu e bine
   Oricum astea arata a comentarii de oameni frustrati si implicati politic, nicidecum a cetateni preocupati.
   Hai sa fim seriosi, pnl bistrita e praf, usr nu exista si normal, toti dau in psd
   Pacat ca suntem o natie asa de slaba si preferam sa ne jignim in loc sa vedem lucrurilw bune care se fac

   (-33)
 3. Zorro

  Asfalteaza Tarpiului bucata de pamant care e foarte circulata… si orice ploaie duce piatra … asfalteaza Freziei.. baga canalizarea si asfalteaza strazile cu adevarat circulate si care au nevoie. Asfalteaza-le pe cele la cate nu s-a intervenit niciodata numai cu o remorca de piatra… si dupa aia cele asupra carora nu s-a intervenit de multa vreme!!!!

  (17)
 4. alegator

  O persoana no name care a devenit datorita politicului un atotstiutor in drumuri, management si multe altele ( model Ceausescu)……Vin alegerile si si-au dat seama ca infrastructura – neglijata total in dauna unor proiecte tampite – este un punct sensibil bun de prostit alegatorii! As fi dorit sa veniti ziua sa-mi puneti manifestul cu maretele realizari in poarta sa va pot spune cateva sa ma descarc dar ati venit noaptea ca hotii! Va e rusine cu pliantul cu realizarile pesediste sau va e rusine de cetatenii orasului!
  Orasul arata groaznic, un cititor ruga adminstratia ca macar sa puna un semnal acustic si sa se modernizeze trecerea de cale ferata din piata Decebal…..au reusit aceste personaje vremelnice sa ne faca sa ne multumim cu foarte putin in loc sa le cerem sa-si faca datoria! Referitor la falimentul nedeclarat al bugetului……continuati cu partia, cu noua zile de concerte scumpe si cu aparatul supranumeric si ineficient al primariei si dupa aceea puteti pune lacat primariei!

  (21)
 5. Natalia

  Foarte bine că s-a asfaltat. Toate străzile din oraș care sunt denivelate și cu gropi trebuie astfaltate. Ce dacă locuiesc oameni putini acolo. Atâta răutate n-ai mai văzut. Dacă nu se face, de ce nu se face, iar dacă se face, de ce se face si uite asa iese un deștept al pământului sa spună ca nu e bine și toți se iau după el.”Efectul de turma” la noi e un virus care se pare ca ne place și de care nu vrem sa ne scăpăm. E mai ușor sa „gândim” unul după altul, decât sa gândim individual. Poate ne ia foc creierul dacă o facem, cine știe…

  (-24)
  • Bistrițeanca

   Îl voteaza dracu… sa-l pieptene (mda, numai ca ca nu prea are ce) !!!
   Numai daca vrem sa demonstram, fără nici un dubiu, ca suntem profund cretini, abia atunci ar trebui sa punem ștampila pe PSD.

   (22)
  • Care bistrițeancă ?

   Bistrițeancă USR ista sau PNL istă ? :))))
   Să știm despre ce vorbim in propoziție .
   Ca numai unul din voi poate veni cu atacuri mizerabile la persoană .
   Când se fac lucruri trebuie sa apreciem nu să inventam si sa mințim .
   Că ne furăm singuri căciula.

   (-24)
 6. Matei

  Daca se face de ce se face, daca nu se face de ce nu se face?! Pe bune? :-))

  Domnule viceprimar foarte bine că faceți treabă. Va susținem. Va votam.

  (-21)
 7. Liviu

  Edilii PSD-isti ai Bistritei n-au inteles nimic despre prioritatile orasului nici macar acum dupa sezonul ploios in urma caruia apa a intrat in curtile si casele oamenilor. Ei o tin langa cu „asfaltarea din bordură în bordură”, o idee tampita a viceprimarului Niculae, sustinuta fara rezerve de primarul Cretu, dupa cum singur a afirmat :”Este o idee a domnului viceprimar Niculae, pe care o susțin – altfel nu s-ar realiza dacă nu aș susține-o – și o încurajez și ne vom strădui să o și realizăm”. Ei nu-si dau seama ca prin asfaltarea din bordură în bordură apa din precipitatii nu are unde sa se scurga si intra in gaspodarii sau in canalele de ape menajere care intra sub presiune si refuleaza in strada si de aici in beciuri sau locuinte.
  De aceea mai intai trebuie facuta canalizarea pentru ape pluviale si apoi asfaltarea strazilor.

  (15)
  • Pop Dan Florin

   Dragă Liviu,
   Asfaltarea ,,din bordură în bordură” nu impune astuparea gurilor de scurgere a apei pluviale. Mi-aduc aminte că acum ceva ani a avut loc inepția despre care vorbești în orașul Cluj-Napoca pe strada Pitești. După ce au terminat de asfaltat strada Pitești, muncitorii au realizat că au astupat gurilor de scurgere a apelor pluviale. A fost nevoie de hărțile de la primărie pentru a identifica locul gurilor de scurgere. După ce au turnat asfaltul, l-au spart în locul gurilor de scurgere. În Bistrița încă nu s-a întâmplat o asemenea prostie.
   Canalizarea de zeci de ani a orașului nu a fost gândită să capteze volumul mare de apă pluvială din zilele noastre. Dar chiar și așa, dacă în canalizarea apei pluviale nu s-ar arunca tot felul de gunoaie din plastic, hârtie sau alte materiale, poate apa nu ar refula. Cred că și noi, cetățenii, avem o parte din vină pentru problemele pe care le avem în comunitate, nu crezi?!

   (-3)
 8. nicoleta

  Haideți pe drumul dumitrei vechi sa vedeti ca parcă ești.. era sa spun la țară dar nu mai e valabil pentru că la țară e asfalt și în vârf de deal,la noi nu se poate.

  (12)
 9. Cetatean

  Domnule viceprimar,
  Spuneti ca pentru dvs, „fiecare stradă din oraș este importantă, fără să conteze câte mașini trec pe ea în fiecare zi.” De asemenea spuneti ca „Fiecare casă din oraș are dreptul de a primi servicii publice de calitate, atât timp cât se află în intravilanul Bistriței.”
  Va rugam sa ne spuneti atunci, de ce nu se asaltează si str. AMURGULUI, strada care se afla in intravilanul Bistritei si care este o strada neasfaltata, pe care nici macar nu se intervine cu pitruire. Va rugam sa veniti si sa vedeti cum arata o strada (daca putem sa- i spunem asa) situata in intravilan. Suntem curioși care este „scuza” dvs. domnule viceprimar, sau poate ca noi nu suntem o prioritate, desi platim impozite și taxe la fel ca si ceilalti cetateni care locuiesc pe strazile asfaltate.

  (14)
 10. Pentru Mitrut de la Danut

  Dl Mitrut Tancut, ce legatura are PLN USR cu comentariile de mai sus.
  Sunt persoane care isi spun parerea, iar tu ataci PNL USR etc.
  De data asta votul va fi dat omului nu partidiului.
  Asa ca mai incet cu pianul pe scari ca stm prea multe.
  Apropo mai umbli cu trafic de influienta prin pmb?

  (10)
 11. Felicia

  Felicitari domnule alegator, ai spus lucruri ff adevarate
  Dar ce sa-i faci trebuie si Cosma si acoliti lui sa traiasca bine,bine, bine de tot.
  Angajari se fac la primarie pe banda rulanta, din prima nu ia nimeni dupa care intra cine trebuie.
  Verificati si vdeti cine sunt noii angajati.
  Promisiunile trebuie onorate cat inca se mai poate.

  (12)
 12. Tinctura

  Te astept pe strada Zavoaie. Cu drag.

  Si acum…si la vara ….si la toamna …. si la iarna. Si……tot asa….
  Macar oamenii aia aveau ceva carpit din asfalt.
  Noi nu avem canalizare… asfalt.
  Avem apa datorita noua.
  Avem gaz datorita noua.
  Avem praf datorita tie si sefului tau MAO.
  Avem apa in beci datorita tie si sefului tau MAO.
  Taxi nu intra aici datorita luminatiei dvs si a lui MAO.
  Cat tupeu sa vorbesti de bucuria indreptatita a unor copii.
  Mare tupeu.
  Erata:
  MAO- primarul orasului bistrita. cu minuscule. Cumva Ovidiu Cretu

  (16)
 13. Paul

  Am fost pe străzi recent asfaltate, ex. Solomon Halita si Sf Mai O Popa si consider o risipă a banului public pentru ca : deși proaspătă asfaltate se simt denivelari, tot la 15 m este câte o denivelare cred ca datorita faptului ca se aduce asfaltul cu cate o bascula numai, iar utilajul care trage asfaltul nu are continuitate la asfaltare. Astfel , având în vedere volumul mare de strazi/asfaltare propus, cred ca trebuia contractata lucrarea cu o firmă capabilă, cu logistica suficientă, care garanta calitatea. Situația de acum e de-a dreptul stupidă și complet idioata pentru ca desi vom circula pe străzi proaspăt asfaltate vom avea parte in continuare de denivelarile pentru care s-a luat decizia asfaltarii. Mai rau, degraba nu se vor asfalta din nou, pentru ca nu mai poate intra in discutie asfaltarea unei străzi recent asfaltate. Dl primar a făcut o demonstrație de forță privind proasta calitate ( trotuarele pavate, pavajul de piatra din zona centrală dar și segmentele pavate care traversează străzile – ultimul fiind si generator de poluare si cresterea consumului de carburant), iar dl penibil aspirant la succesiunea burgului arată o la fel de mare înclinație spre eșec.

  (17)
  • Dani

   I-am scris pe Facebook viceprimarului Niculae, dupa ce au asfaltat pe strada Petre Ispirescu, reclamand ca e plin de denivelari si se mai lauda ca s-a refacut drumul. Am urmarit, cand era in lucrari (sapata) aceasta strada, sa vad cat era de gros stratul de asfalt vechi. Noul strat e de cel putin doua ori mai subtire. Bineinteles ca nu am primit niciun raspuns. Sper sa gasesc timp liber, cat mai repede, sa merg in audienta la el si sa il rog sa vina cu mine pe aceasta strada.

   (11)
 14. paul

  Despre asfaltarile astea nu ar trebui sa se vorbeasca decat in soapta, pe la colturi, ce oribile sunt. Sa nu stie nimeni cine e vinovat ca se fac in halul asta

  (5)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.