Actualitate Recomandări

Cristina Iurișniți: Consultarea publică privind noile planuri-cadru pentru liceu, ignorată

”Dezbaterile și apoi deciziile pe marginea elaborării planurilor-cadru pentru liceu trebuie să continue într-o manieră transparentă și predictibilă! Coaliția PSD-ALDE ignoră consultarea publică. În condiţiile în care până la data de 1 martie 2018 au fost parcurse toate etapele premergătoare schimbării noilor planuri-cadru pentru liceu, au existat dezbateri, întâlniri de lucru, dar și consultări publice ale societății civile, am solicitat Ministrului Educației să-mi prezinte care este stadiul procesului de elaborare a acestora și când vor fi definitivate”, spune deputatul USR de Bistrița-Năsăud, prof. Cristina Iurișniți:

”Domnule ministru! În contextul elaborării noilor planuri cadru pentru liceu, aţi declarat că amplele procese de consultare publică au fost puţin edificatoare, deşi au participat activ la conturarea acestora peste 10.000 de persoane și au fost completate online 2.612 chestionare. Tot în acest sens, aţi primit 111 propuneri şi adrese din partea organizațiilor non-guvernamentale sau a asociațiilor profesionale active în domeniul educaţiei și preocupate de bunul mers al sistemului național de învățământ”.

Educația pentru sănătate în școli și studiul limbilor străine pentru un profil al absolventului racordat la realitățile socio-economice ale pieței muncii actuale trebuie încurajate, a menționat deputatul USR.

3 comentarii

  • Din nefericire, astazi in prim planul politicilor guvernamentale sunt lupta pentru functii, cearta cu DNA-ul, contractele publice care aduc bani in buzunarele unor firme de casa sau politicienilor. Educatia, ca sistem, stagneaza in ceea ce priveste reforma programelor, investitiile, proiectele concrete. Totul se rezuma, sa recunoastem deschis, la salarii- cu cat cresc sau nu-, olimpiade, programe stufoase si multa birocratie. Plusam, de exemplu cu programul laptele si cornul si asta introdus cu greu la Bistrita anul acesta dupa certuri indelungate cu CJ, in loc sa le oferim o masa calda si un program de lucru pentru teme sub supravegherea profesorilor, astfel incat copilul sa mearga acasa „mancat” si cu temele facute. Activitati variate cu iesiri din scoala, schimburi de experienta cu alte scoli, chiar ore facute impreuna cu clase de pe acelasi palier din scoli diferite. Programe decongestionate, reducerea birocratiei, activitati centrate pe elev, oferte de locuri de munca la terminarea liceului asta trebuie sa fie preocuparea ministerului si a inspectoratelor. In rest, numai de bine si respect pentru dascalii- mentori si apostoli din sistem!

  • Doamna pofteste la un nou mandat? De la castigarea locușorului călduț până înainte de alegeri a tacut cu foarte mare perseverentă…acum că se pregătesc listele dă din coate distinsa doamnă?

  • Doamna Deputat. De cand ma stiu si de cand particip la dezbateri publice , politrucii care le initiaza si in general toti de la toate partidele de dreapta de stanga nu dau doi bani pe prezenta si pe ce transmit cetatenii. Eventual daca ti mortis sa fi ascultat si ai si o opinie , risti sa fi evacuat cu MILITIA LOCALA. Tara te vrea inert, prost, si HOT. Cea din urma este cea mai avantajoasa stare , ca vorba aia , te si alegi cu ceva. Nu cu puscarie ci cu pedepse la domiciliu la conditiile asigurate de familie ca Statul nu se preocupa cu astea.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS